• Etusivu
  • Talo

Energiatehokkaat takuuratkaisut laadukkaaseen ilmanvaihtoon

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vilpe Oy
Päivitetty 04.03.2016
201412_41839.jpg

VILPE®-ilmanvaihtojärjestelmän huippuimurit, poistoputket, viemärintuuletusputket ja keskuspölynimurin poistoilmaputket asennetaan rakennuksen katolle.

VILPE®-ilmanvaihtojärjestelmän huippuimurit, poistoputket, viemärintuuletusputket ja keskuspölynimurin poistoilmaputket asennetaan rakennuksen katolle.

VILPE® -ilmanvaihdon päätelaitteet suunnitellaan ja valmistetaan vastuullisesti Suomessa. Ne parantavat asumismukavuutta ja vastaavat yhä uudistuvien rakennusmääräysten tarpeisiin. Innovatiiviset ja laadukkaat, kierrätettävästä polypropeenista valmistetut tuotteet soveltuvat niin asuintalojen eri muotoihin kuin teolliseenkin rakentamiseen. Luotettavat tuotteet sopivat uudisrakennuksiin ja saneerauskohteisiin, ne pitävät rakennusten sisäilman puhtaana ja rakenteet terveinä pidentäen näin rakennusten ikää.

VILPE®-tuoteperheen uusimpia tulokkaita ovat energiatehokkaat ECo-huippuimurit, uuden ajan Uniroof-kattoluukku sekä tyylikäs alapohjan Ross-tuuletuspaalu.

VILPE® ECo-huippuimuri

VILPE® Eco-huippuimurissa on 0-10 voltin jännitteellä ohjattava tasavirtamoottori, jonka energiantarve on vain 40 – 60 % perinteisen vaihtovirtamoottorillisen imurin kulutuksesta.

ECo-huippuimuri voidaan liittää talotekniikan automaattiseen ohjausjärjestelmään ja pienen energiakulutuksensa ansiosta se sopii hyvin matalaenergiataloihin. ECo-huippuimureita käytetään keittiön tai kylpyhuoneiden kohdepoistoon, asuintilojen ja muitten yleisten tilojen ilmanvaihtoon, radonin poistoon, autotallien tai varastojen ilmanvaihtoon.

Tutustu ECo-huippuimuriesitteeseen!

Osta VILPE®n huippuimureita Verkkokaupasta!

VILPE® ECo-huippuimuri.
VILPE® ECo-huippuimuri.
Info

Info

  • VILPE®-tuotteet on muotoiltu siten, että niitten ilmanvirtausvastus on mahdollisimman pieni, jolloin ilman ulospuhallukseen kuluu huippuimurilta ja ilmanvaihtokoneelta vähemmän energiaa.
  • Ilman mukana ulos poistuvat pienhiukkaset eivät pääse likaamaan rakennuksen seiniä ja epämiellyttävät tuoksut häviävät esteettömästi taivaan tuuliin.
  • Tuotteet asennetaan katolle täysin vesitiiviiden, testattujen ja sertifioitujen VILPE®-kattoläpivientien avulla.
  • Asennus onnistuu helposti yhdeltä henkilöltä ilman erikoistyökaluja paketin mukana tulevien ohjeiden ja tarvikkeiden ansiosta.
  • VILPE®-tuotteet ovat yhteensopivia kaikkien kotimaisten ilmanvaihtokoneiden kanssa. Ne sopivat erinomaisesti myös painovoimaisesti ilmastoituihin tiloihin.
  • Sisätiloissa keittiön liesikuvussa ei tarvita moottoria kun liesikupu yhdistetään katolla olevaan huippuimuriin. Näin liesituulettimen käyntiääni ei häiritse asumista.
  • Rakennuksen katolla VILPE®-tuotteet muodostavat katon väriin sopivan yhtenäisen, tyylikkään ilmeen.
  • VILPE®-tuotteilla on 20 vuoden tekninen takuu, 10 vuoden väritakuu ja sähköosilla 2 vuoden takuu.
VILPE® -tuotteita katolla.
VILPE® -tuotteita katolla.

VILPE® Ross-tuuletuspaalut

Ross-tuuletuspaalu toimii tuloilmakanavana

kun tehdään koneellinen poistoilmanvaihtojärjestelmä tai koneellinen radonpoistojärjestelmä ryömintätilaan. Sitä voidaan käyttää myös tuloilman ottamiseen esim. kellarisaunaan tai takkaan. Ross-tuuletuspaalua käytetään myös talon ryömintätilan tuuletukseen, ehkäisemään alapohjan kosteusvaurioita ja terveydelle vaarallisen radonkaasun kertymistä rakennukseen.

Tuuletuspaalu on suunniteltu niin, että ilma pääsee lähes esteettömästi virtaamaan putken läpi, eikä haitallista ilmalukkoa pääse syntymään. Rakenne estää myös lumen, roskien ja pieneläinten pääsyn alapohjan ryömintätilaan.

Ross-tuuletuspaalun mukana toimitetaan Ross-asennusputki. Asennusputki asennetaan seinäelementtiin tai valusokkeliin jo valuvaiheessa ja se soveltuu myös harkkosokkeliin. Rakenteensa ansiosta se tarttuu hyvin kiinni betoniin. Asennusputken kautta varsinainen Ross-paalu tai muu putki voidaan johtaa seinän läpi helposti rakentamisen myöhäisessäkin vaiheessa.

Uniroof-kattoluukku.
Uniroof-kattoluukku.
Ross-tuuletuspaalut.
Ross-tuuletuspaalut.

VILPE® Uniroof -kattoluukku

VILPE® Uniroof -kattoluukun yksi ja sama malli sopii kaikille yleisille pelti- ja tiilikatteille, profiileille ja kaltevuuksille. Uusi aluskatteen tiivistys takaa sen, että nykypäivän tekniset ja hengittävät aluskatteet toimivat toivotulla tavalla. Valmistusmenetelmänä käytetyn ruiskupuristuksen ansiosta tuote on tasalaatuinen ja -vahvuinen läpi koko rakenteen. Teollisten muotoilijoiden kanssa yhteistyössä suunniteltu kattoluukku on paitsi teknisesti optimaalinen ratkaisu, se myös sulautuu visuaalisesti hyvin kattoon kuin kattoon.

Osta VILPE® huippuimureita Verkkokaupasta!

Osta läpivientituotteita Verkkokaupasta

Vilpe Oy
Talo
katto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201811_55334.jpg
Katse katolle - päivitä poistoputki energiatehokkaaksi
Omakotitalon katto ei pysy kunnossa itsestään. Vesikatto onkin yksi talon tärkeimmistä suojista sadetta ja kosteutta vastaan. Valitsemalla oikeat tuotteet pidät kattosi kunnossa ja varmistat talon arvon säilymisen.Jos suunnittelet kattoremonttia, muista päivittää samalla myös katon poistoputket. Näin tehtiin esimerkiksi Tynin perheessä. Ilmanvaihtoon suomalaisilla katoilla on vuosikymmeniä käytetty VILPE®-poistoputkia. Poistoputkien uusin ja tehokkain ratkaisu on VILPE® FLOW.
200711_7348.jpg
VILPE tekee puhtaan sisäilman
Kodin puhdas, terveellinen ilma ei ole itsestäänselvyys. Pientaloissa, rivitaloissa ja kerrostaloissa asuvat ihmiset ja lemmikkieläimet ovat jatkuvasti alttiina huoneiston sisäilmassa oleville epäpuhtauksille kuten pölylle, hajuille, käryille ja kosteudelle.Likainen tai kostea ilma, joka ei pääse poistumaan rakennuksesta hallitusti, tiivistyy ja lopulta kiinnittyy rakenteisiin aiheuttaen vuosien kuluessa näiden kunnon heikkenemistä sekä epäpuhtauksia huoneilmaan. Nämä voidaan estää riittävällä ilmanvaihdolla.Painovoimainen ilmanvaihtojärjestelmä, joka perustuu lämpimän sekä ulkoilmaa kevyemmän ilman nousuun pystyhormia pitkin ylös katolle, ei toimi hallitusti juuri missään sääolosuhteissa. Painovoimainen ilmanvaihtojärjestelmä ei siksi täytä nykymääräysten mukaan asukkaiden ja käyttäjien terveys- ja olosuhdevaatimuksia eikä rakennusten kunto säily riittävän hyvänä.Koneellisella poistoilman vaihdolla saavutetaan huoneistojen sisäilman puhtaudelle selvästi parempi laatutaso kuin painovoimaisella ilmanvaihdolla. Tämä perustuu siihen, että epäpuhtauksia, käryjä, hajuja ja kosteutta runsaasti sisältävä jäteilma poistuu koneellisen poistoilmanvaihdon venttiilien ja kanavien kautta pystyhormiin puhaltimen avulla ja sieltä edelleen ulkoilmaan poistoputken tai huippuimurin kautta. Pystyhormin yläpäässä olevan sähkökäyttöinen huippuimuri imee likaisen ja kostean ilman pystyhormista ja sitä kautta huoneistosta, sekä puhaltaa tämän likaisen ilman eli ns. jäteilman ulkoilmaan.
20235_81907.jpg
VILPE-tuotteet osana ilmanvaihtojärjestelmää
VILPE-tuotteet osana ilmanvaihtojärejstelmää pitävät sekä sisäilman puhtaana että kattorakenteet terveinä. Järjestelmä sopii sekä uudisrakentamiseen että korjausrakentamiseen. VILPE-tuotteet löydät LVI-alan liikkeistä, rautakaupoista ja kateainevalmistajilta.
Kelatuotteet
Peltituotteet – muun muassa kelat, reikälevyt ja arkit – rakentamisen monipuoliseen käyttöön
Metehen laaja raaka-ainevarasto on yksi Suomen kattavimpia ja tarjoaa laadukkaan sekä kilpailukykyisen vaihtoehdon raaka-ainetoimituksille. Joustavan palvelun ja nopean tuotannon avulla varmistetaan sujuvat toimitukset asiakkaille. Erikokoisten kelojen lisäksi Metehe toimittaa rainoja, arkkeja sekä reikälevytuotteita.
Naantalin asuntomessujen kohde Villa Pinta
Kuparin värinen peltikatto oli ykkösvalinta Kati Jensenin messutaloon – ”Se on moderni ja näyttää hyvältä”
Naantalin asuntomessujen isoin kohde, 301 kerrosneliön Villa Pinta näyttää mukautuvan lähes saumattomasti ympäröivään maisemaan. Modernin ekopuutalon vetonaula ei kuitenkaan ole pelkkä puinen rakenne vaan pellin hyödyntäminen, unohtamatta lähes 100 neliön suuruista kattoterassia.
20145_39204.jpg
Ilmanvaihtoputkisto on eristettävä kylmässä tilassa
Ilmanvaihtokanavien eristäminen on tärkeä työvaiheKun ilmanvaihtokanavat asennetaan yläpohjaan, ne pitää aina lämpöeristää. Mikäli lämpöeristys tehdään huonosti, koko ilmanvaihtojärjestelmän toiminta kärsii. Mikäli asunnosta poistuva ilma ei tule koneelle asti lämpimänä, ilmanvaihtokoneen lämmöntalteenotto ei toimi suunnitellulla tavalla. Sen hyötysuhde laskee, jälkilämmityspatterin energiankulutus nousee ja jäätymisenesto voi toimia turhan paljon. Jos ilmanvaihtokoneelta asuntoon tulevan ilman lämpötila laskee kanavissa, tuloilmaa tarvitsee lämmittää turhaan ilmanvaihtokoneen jälkilämmityspatterilla ja osa jälkilämmityspatterin lämmitystehosta karkaa yläpohjaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton