• Etusivu
  • Rakentaminen

Barometritiedote: Joka neljäs kasvaa enemmän kuin 10 prosenttia 2008

Rakentajan toimitus
Julkaistu 19.09.2008
38_P_21736.jpg

Isännöintiliiton valtakunnallinen barometrikysely: Joka neljäs isännöintialan yritys uskoo liikevaihtonsa kasvavan enemmän kuin 10 prosenttia vuonna 2008.

Joka neljäs (27 %) suomalainen isännöintialan yritys uskoo kasvattavansa liikevaihtoa enemmän kuin kymmenen prosenttia kuluvalla tilikaudella verrattuna vuoteen 2007. Loput vastaajayrityksistä odottavat maltillista kasvua. Voimakkaana trendinä on se, että isännöintiala on siirtymässä kohti joustavaa hinnoittelua.

Näin kertoo tänään julkaistu Suomen Isännöintiliiton valtakunnallinen barometrikysely, jonka vastaajina oli 136 liiton jäsenyritystä. Isännöintiliiton 203 jäsenyritystä huolehtivat noin miljoonan suomalaisen kodista.

"Pääkaupunkiseudulla siirtymä kohti joustavaa hinnoittelua on ollut muuta maata yleisempää. Pääkaupunkiseudun yritykset ovat oivaltaneet asiakassuuntauneen toimintamallin ja tuotteistamisen edut muuta maata paremmin. Iskulauseeksi on tullut se, että se joka teettää töitä, niin se maksaa. Tämä on selvä suunta, johon koko ala on menossa", tulkitsee Suomen Isännöintiliitto ry:n toimitusjohtaja Tero Heikkilä barometrin tuloksia.

Tutkimuksen mukaan kokonaisvastuun lisääntyminen isännöintityössä tuo merkittäviä nousupaineita hintoihin, mutta toisaalta joka kolmas uskoo, että hintakilpailu kiristyy vähintään jonkin verran. Lisäksi joustavan laskutuksen osuus tulee lisääntymään.

Voimakkaimmat liikevaihdon kasvuodotukset ovat 21-30 henkeä työllistävissä yrityksissä. Vastaajien mukaan kannattavan kasvun ajureina ovat uudet palvelut, tuotteistukset ja joustava hinnoittelu. Suurimmat kasvuodotukset ovat Turun ja Tampereen seuduilla, joissa melkein joka toinen (40 %) uskoo liikevaihdon lisääntyvän 11-25 prosenttia. 12 % pääkaupunkiseudun yrityksistä ennustaa yli 26 prosentin kasvua.

Kannattavaa liiketoimintaa

"Barometrikyselyn tulosten mukaan tarjouspyynnöt ovat merkittävässä kasvussa erityisesti pääkaupunkiseudulla. Asiakkaat haluavat parempaa ja laajempaa palvelua. Tämän johdosta asiakkaat vaihtavat entistä hanakammin isännöitsijää, minkä johdosta Isännöintiliiton jäsenyritykset saavat entistä enemmän tarjouspyyntöjä", Heikkilä sanoo.

Tulokset osoittavat, että peräti kaksi kolmesta (65 %) kertoo isännöintiliiketoimintansa olevan kohtuullisen tai erittäin kannattavaa. Vain kolme prosenttia vastaajista kertoi tilikautensa päättyvän kuluvana vuonna tappiollisena. Kannattavia yrityksiä on eri puolilla maata ja kaikissa kokoluokissa.

Kaikkein kannattavimmat yritykset käyttävät merkittävästi enemmän joustavaa hinnoittelua kuin muut yritykset. Kannattavimmilla yrityksillä joustavan laskutuksen osuus on 37 prosenttia liikevaihdosta, kun muilla se on 18 prosenttia.

Promenade Research Oy toteutti valtakunnallisen barometrikyselyn huhti-kesäkuussa 2008 Suomen Isännöintiliitto ry:n toimeksiannosta. Vastaajien keskimääräinen liikevaihto oli 796 000 euroa ja mediaani 277 000.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20186_53694.jpg
Raikas ilma – myös sisällä
Toimiva ilmanvaihto parantaa asumismukavuutta ja turvaa niin perheesi kuin talosikin terveyden. Oletpa sitten rakentamassa uutta tai korjaamassa vanhaa, älykäs ja energiatehokas ilmanvaihto huolehtii, että voit nauttia puhtaasta ja raikkaasta sisäilmasta.Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta
20169_47446.jpg
Aika valmistautua kattoturvatuotteilla talveen
Syksy on jo saapunut ja talvikin tekee tuloaan. Nyt onkin hyvä aika tarkistaa kattoturvatuotteiden kunto tai että onko niitä olemassa ollenkaan, ennen kuin katot ovat kokonaan lumen peitossa. Kaikkialla Suomessa on runsaslumisia talvia, nykyään myös Etelä-Suomen rannikolla. Liian heppoisten kattoturvatuotteiden asentaminen alueen vähälumisuuteen vedoten on virhe, joka kostautuu ennen pitkää.
20114_25408.jpg
Vinkit eteistilaan
Eteistila on psykologisesti tärkeä päivän piristäjä. Kaunis ja huoliteltu sisääntulo luo mielenrauhaa työhön lähtijälle ja toivottaa tervetulleeksi rankan päivän jälkeen. Hyvin suunniteltu tila toimii myös silloin kun kotiin tulee vieraita. Katsele eteistilaasi uusin silmin; usein pienillä muutoksilla saa paljon aikaan.
20212_68501.jpg
Miten eristää maanvarainen sekä tuulettuva alapohja?
Lattian huolelliseen ja oikeaoppiseen eristämiseen kannattaa kiinnittää huomiota. Riippuen valitsemastasi lattiarakenneratkaisusta, tulee eristys miettiä sen mukaisesti. Tässä tietoa sekä tuulettuvasta rossipohjasta että maanvaraisen laatan eristämisestä.
20156_43698.jpg
Uudistunut Oras Optima Katso video!
Etäkäytettävä Smart Bidetta ei kaipaa enää pesuallashanan avaamista, vaan se toimii suoraan käsisuihkun painikkeesta. Näin käsisuihku voidaan asentaa etäälle itse pesuallashanasta. Tämä on erittäin iso etu varsinkin wc-tiloissa, joissa hana ja pesuallas eivät ole wc-istuimen välittömässä läheisyydessä. Älykäs Bidetta on turvallinen valinta, sillä hanan tarkka termostaattinen ohjausyksikkö antaa juuri sellaista vettä kuin haluat ja pitää veden tasalämpöisenä pesun aikana.Hanan toiminta on yksinkertaista: ottaessasi Smart Bidetta -käsisuihkun seinäkiinnikkeestä, vesi alkaa virrata automaattisesti hanasta. Kun sen jälkeen painat käsisuihkun painikkeesta, veden tulo siirtyy käsisuihkuun. Käytön jälkeen laitat käsisuihkun taas takaisin seinäpidikkeeseen ja hana sulkeutuu automaattisesti. Voiko henkilökohtaisen hygienian hoitaminen olla enää helpompaa?
todella vanha ja tumma sauna. Saunassa on hirsiseinät, lauteilla puinen kiulu ja alumiininen kauha sekä vihta
Suunnittele ja mitoita sauna oikein
Ennen saunan pääasiana oli istumapaikka ja että saunaan pääsi konstilla millä hyvänsä. Onneksi nyt kiinnitetään huomiota myös saunan mitoitukseen, viihtyvyyteen sekä käytännöllisyyteen.Omasta saunasta halutaan tehdä omistajansa näköinen, viihtyisä keidas ja kodin ilmeeseen sopiva kokonaisuus. Tyylin ja materiaalien lisäksi saunan suunnittelua ohjaavat saunan koko sekä oven ja kiukaan paikka. Sen jälkeen päästään suunnittelemaan lauteita sekä muita sisustusratkaisuja. Kun haluttu tyyli ja käyttötarve ovat selvillä, vaihtoehtoja riittää.Saunan suunnittelu ei ole rakettitiedettä. Rakentajan neuvoilla pääset saunan suunnittelussa jo pitkälle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton