• Etusivu
 • Rakentaminen

Avaimet kotiunelmiin Asta-messuilla 2.–4.2.2024

Tiina Painokallio
Päivitetty 31.01.2024
Asta24-720x405_5677

Tervetuloa Asumisen ykköstapahtumaan! Pirkanmaan suurin rakentamisen, remontoimisen ja sisustamisen tapahtuma valtaa Tampereen Messu- ja urheilukeskuksen helmikuussa.

Asta-messujen yksi mielenkiintoisimmista ohjelmista on asuntosijoittaja ja vaikuttaja Nata Salmelan puheenvuoro hänen oivalluksistaan rivitaloprojektinsa parissa. Televisiosta tuttu toimittaja Hanna Sumari jakaa ohjelmalavalla vinkkejä viihtyisän kodin sisustukseen.

Puusuutarit ry järjestää sunnuntaina huutokaupan, jonka tulot lahjoitetaan Suomen Paralolympiakomitean Tampereen seudun Valtti-ohjelmaan. Meklarina toimii Pekka Saravo. Lisäksi ohjelmassa monia muita mielenkiintoisia puheenvuoroja liittyen ajankohtaisiin aiheisiin, kuten energiakustannukset, terveellinen asuminen ja sisustustrendit.

Asta valtaa messuhallit rakentamisen ja remontoinnin asiantuntijuudellaan. Tapahtuma tarjoaa ajankohtaisen rakentamistietouden uudiskohteesta haaveileville ja materiaali- sekä tuotepaljouden remontointia suunnitteleville. Esillä on muun muassa talopaketit, energiaratkaisut, pintamateriaalit, keittiötoimijat, porrasvalmistajat ja laattayritykset.

Asta-messuilla keskitytään vastuulliseen rakentamiseen ja asumiseen

Haluatko päästä suunnittelemaan yhdessä sinun unelmakotisi rakentamista tai sisustamista yhdessä alan ammattilaisten kanssa? Oletko aloittanut kauan suunnittelemasi remontin tai rakennusprojektin? Toiset ovat muuttaneet ja toiset sisustaneet – ja jotkut tehneet molempia, sitten viime messujen. Keskeneräistä tai tulevaa projektia varten on Asta-messut, jossa pääsee katselemaan uusimpia tuotteita, kuuntelemaan asumisen ammattilaisten vinkkejä ja metsästämään kuumia messutarjouksia. Vuoden 2024 Astan teemana on asumisen kestävä tulevaisuus, joka avaa vastuullista rakentamista, terveellistä asumista ja remontointia, kestävää kunnostamista ja aikaa kestäviä materiaalivalintoja.

Tule hakemaan vinkkejä, ajankohtaista tietoa, ideoita tai tekijöitä omiin projekteihisi!

Tapahtuma tarjoaa ajankohtaisen rakentamistietouden uudiskohteesta haaveileville ja materiaali- sekä tuotepaljouden remontointia suunnitteleville. Sisustusalueelta löydät ihania ideoita ja inspiraatiota kotisi sisustukseen.

<p data-block-key="qzdgm">Asumisen kestävä tulevaisuus on älykästä asumista ja elektroniikkaa, kestävää kunnostamista ja materiaalivalintoja sekä ekologista sisustamista.</p>
Asumisen kestävä tulevaisuus on älykästä asumista ja elektroniikkaa, kestävää kunnostamista ja materiaalivalintoja sekä ekologista sisustamista.
Info

Info

Aukioloajat

Perjantaina 02.02.2024 klo 10–17

Lauantaina 03.02.2024 klo 10–17

Sunnuntaina 04.02.2024 klo 10–17

Tampereen Messu- ja urheilukeskuksella on maksullinen pysäköinti, jonka voit maksaa joko Moovy-sovelluksella tai ostaa pysäköintilipun messujen lippukassalta. Tarkemmat infot löydät tapahtuman nettisivuilta www.asta.fi

Ennakkoliput

Ticketmasterin lippuja voi ostaa verkkokaupan lisäksi puhelinpalvelusta sekä myyntipisteistä.
Katso myyntipisteet täältä.

PERJANTAI

 • Aikuinen: 11 €
 • Opiskelija, varusmies, siviilipalvelusmies: 8 €*
 • Eläkeläinen, työtön, kriisinhallintaveteraani: 8 €*
 • Pyörätuoliasiakas / muu avustettava: 8 €*
 • Lapsi (6–15 v.): 6 €
 • Lapsi (0-5 v.): aikuisen seurassa maksuton*
 • Perhelippu (2 aikuista ja 2 alle 16v. lasta / 1 aikuinen ja kolme alle 16 v. lasta): 22 €

Osta liput perjantaille »

LAUANTAI TAI SUNNUNTAI

Lauantain ja sunnuntain lipulla pääset myös Tampereen Häämessuille.

 • Aikuinen:13 €
 • Opiskelija, varusmies, siviilipalvelusmies:10 €*
 • Eläkeläinen, työtön, kriisinhallintaveteraani: 10 €*
 • Pyörätuoliasiakas / muu avustettava: 10 €*
 • Lapsi (6–15 v.):6 €
 • Lapsi (0-5 v.): aikuisen seurassa maksuton*
 • Perhelippu (2 aikuista ja 2 alle 16v. lasta / 1 aikuinen ja kolme alle 16 v. lasta): 26 €

Osta liput lauantaille »
Osta liput sunnuntaille »

Hinnat sisältävät 1,00–3,00 € käsittelykulut. Lisäksi jokaiseen tilaukseen lisätään tilausmaksu 1,5 € / tilaus ja mahdolliset toimitustapakulut. eTicket on maksuton, Posti Kotimaa 10 €. Lisätietoa Ticketmasterin sivuilta www.ticketmaster.fi

Info

Info

Vapaalippuja Rakentaja.fi-palvelun jäsenille

Vapaalippuja on jälleen tarjolla Tampereen Asta-messuille. Lippuja on jaossa rajoitetusti, joten varaathan oman lippusi ajoissa.

Varaa oma lippusi alla olevien linkkienkautta, jokaiselle messupäivälle on jaossa 300 kpl ilmaislippuja. Vapaalippuja varattavissa 1 kpl/jäsen.

Huom! Koodina toimii Rakentaja

Perjantai: https://www.ticketmaster.fi/event/333655

Lauantai: https://www.ticketmaster.fi/event/333819

Sunnuntai: https://www.ticketmaster.fi/event/333849

Ticketmasterista löytyy oma lippukampanjansa jokaiselle päivälle.

202212_72160.jpg
Rakentaminen
suunnittelu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Lyyra-korttelin tiilijulkisivu
LYYRA – Hakaniemen uusi tiilikortteli
Hakaniemeen on rakenteilla uusi maamerkki, kolmen rakennuksen LYYRA-kortteli. Alueen viime vuosien lähes ainoat uudisrakennukset nousevat Siltasaarenkadun molemmin puolin aivan metron sisäänkäynnin viereen.
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.
202112_73898.jpg
Kerrostalot maan tasalle ja uutta tilalle: Näin toimii purkava täydennys­rakentaminen
Helsingin Mellunmäessä käynnistyy Suomen suurin purkavan täydennysrakentamisen hanke. Mistä siinä on kyse?
20189_54840.jpg
Piha- ja salaojaremontti ajankohtaista?
Taloyhtiön piha- ja salaojaremontin tarvekartoitus sekä suunnittelu kannattaa ehdottomasti antaa luotettavan suunnittelutiimin hoidettavaksi. Suunnittelua johtaa kokenut pääsuunnittelija. Piha- ja rakennesuunnittelija kiinnitetään taloyhtiön palvelukseen heti alussa.Arkkitehti- ja insinööritoimisto Doventus Oy:n arkkitehti ja toimitusjohtaja Tero Seppänen, tiivistää:-Yhteistyö on voimaa ja asiakas voittaa aina, kun suunnittelijoiden yhteistyö toimii heti hankkeen alusta saakka. Tarjoamme rakennesuunnitteluun yhdistettynä pihasuunnitteluosaamisen ja lopputuloksena on salaojaremontin jälkeen teknisesti erinomaisesti toimiva ja viihtyisämpi hyvin suunniteltu pihaympäristö. Kiinteistön arvo nousee.
20139_36418.jpg
Vertaile työtasoja ja valitse keittiöösi sopivin!
Puutaso ja laminaattitaso ovat työtasoista suosituimmat, mutta vaihtoehtojakin löytyy. Keittiön työtasoja saa nykyään vaikka kierrätysmuovista tehtynä.Työtasot joutuvat keittiössä kestämään kovaa kulutusta. Työtasojen materiaalin valinnassa tulisi siksi huomioida paitsi hinta ja ulkonäkö, myös se, miten reippaasti taso on perheen päivittäisessä käytössä alttiina muun muassa roiskeille, mausteille, kuumille kattiloille ja veitsenjäljille. Jos tasosta halutaan samalla leipoma-alusta, kannattaa myös tämä huomioida materiaalin valinnassa.
202111_73471.jpg
Suomalaiskotien vaarallisin laite löytyy keittiöstä
Ruuanlaiton jälkeen päälle unohtuneesta liedestä tai vahingossa päälle pyörähtäneestä keittolevystä aiheutuu vuosittain satoja tulipaloja, kertoo LähiTapiola.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton