• Etusivu
  • Rakentaminen

Asuntomessukohteet avasivat ovensa perjantaina!

Rakentajan toimitus
Päivitetty 13.07.2015
20156_43775.jpg

Asuntomessuilla on Suomessa pitkä perinne. Ensimmäiset Asuntomessut pidettiin Tuusulassa vuonna 1970. Vantaalla on pidetty Asuntomessut historiansa aikana kerran aikaisemminkin, vuonna 1977. Silloin messualue löytyi Vantaan Varistosta.

Nyt vuosikymmeniä myöhemmin Asuntomessut palaa Vantaalle. Tällä kertaa Vantaan Kivistön pienien kangasmetsien ja uusien puistojen ympäröimälle viihtyisälle alueelle.

Tule katsomaan, millaista rakentaminen on vuonna 2015!
Messut avoinna 10.7.-9.8. 2015 välisen ajan.

Asuntomessuportit aukesivat perjantaina 10.7. ja ovat avoinna päivittäin klo 10-18. Poikkeuksen tekee messujen viimeisen aukioloviikon keskiviikko ja torstai (5.-6.8.), jolloin messut ovat avoinna aina ilta kahdeksaan asti.

Tervetuloa Asuntomessuille!

Kulkuyhteydet

Asuntomessuille pääset helposti vaikka heinäkuun alussa avautuvaa uutta Kehärataa pitkin. Kivistön uudelta juna-asemalta on vain 800 metrin matka messualueelle.

Haluatko messuille matkatessasi nauttia kauniista säästä tai uudesta kokemuksesta? Vaihtoehtoinasi ovat mm. paikalle saapuminen polkupyörällä pikapyöräteitä käyttäen (pyöräparkki on sijoitettu aivan messuportin tuntumaan) tai kokeilla uutta älybussia.

CityMobil-älybussi on kuskiton pikkubussi, joka kuljettaa messuvieraita messujen jokaisena aukiolopäivänä klo 10-18. Kokeilureitti kulkee suljettua kevyenliikenteenväylää pitkin noin kilometrin matkan Kivistön juna-aseman ja asuntomessuportin väliä.
Lisää tietoa Älybussista.

Uusi Kehärata avautuu heinäkuun alussa. Kokeile Kehärataa ja tule Asuntomessuille.
Uusi Kehärata avautuu heinäkuun alussa. Kokeile Kehärataa ja tule Asuntomessuille.

Omalla autolla saapuvien messuvieraiden pysäköintipaikka on järjestetty osoitteeseen Radioasemantie, Vantaa. Pysäköintialueelle on järjestetty opastus pääteiltä. Alueelta on ilmainen non-stop bussikuljetus messualueelle.

Tarkempia tietoja alueelle saapumisesta ja kulkuyhteyksistä löydät täältä.

Lippujen hinnat

Lippujen myynti tapahtuu messualueen pääportilta. Lippujen myynti päättyy portilla tuntia ennen messujen sulkeutumista. Voit myös toki ostaa lippusi ennakkoon. Lippujen ennakkomyyntiin pääset täältä.

Info

Info

  • Aikuiset (yli 16-vuotiaat) 21 €
  • Perhelippu (2 aikuista ja 7-15 v lapset) 42 €
  • Lapset (7-15 v.) 10 €
  • Opiskelijat (opiskelijakortilla), eläkeläiset (Kela-kortti), invalidit ja varusmiehet 15 €
  • Ryhmälippu (ryhmäkoko vähintään 15 hlöä, samanaikainen sisääntulo; ennakkoilmoittautuminen toivottavaa) 16€/hlö
  • Kahden päivän lippu (ensimmäisen päivän lippu norm. 21€, toisen päivän lippu 15€, lunastetaan ensimmäisenä käyntipäivänä lipunmyynnistä) 36 €
  • Pysäköinti (sis. bussikuljetuksen)
    Lipunmyynnistä ja netistä ostettuna 9 €
    Pois lähtiessä pysäköintialueelta ostettuna 11€
    Moottoripyörien pysäköinti 9€
    Ei koske linja-autoja, invapysäköintiä eikä lehdistöä.

Vammaisen henkilön avustaja veloituksetta. Kutsukortilla alueelle saapuvien tulee aktivoida pääsylippu siinä ilmenevin ohjein. Mikäli aktivointi tai tulostaminen ei onnistu, tulee lipun kääntöpuolen tiedot täyttää ja lippu palauttaa messuportille.

Tervetuloa Asuntomessuille!

Lue lisää Asuntomessuista www.asuntomessut.fi

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20082_9112.jpg
HuoltoOptimi -huoltokirja
Uutta taloa rakentavat tietävät jo nykyisin, että ennen lopputarkastusta pitää esittää täytetty huoltokirja, josta selviävät miten ja mistä aineista kyseinen rakennus on rakennettu. Perinteinen paperille täytetty huoltokirja ajaa varmasti asiansa aina tuohon talon lopputarkastukseen asti, olettaen, että se ei jo siinä vaiheessa ole hukkunut tai suttaantunut työmaalla kaatuneiden kahvikuppien ansiosta. Yleisesti huoltokirja koetaan ylimääräisenä taakkana, jolle ei katsota löytyvän minkäänlaista lopputarkastuksen jälkeistä käyttöä. Harva tullee ajatelleeksi, että huoltokirjan varsinainen käyttö ja merkitys alkaa kuitenkin vasta talon valmistumisen jälkeen. Tai ainakin tulisi…HuoltoOptimi-huoltokirja nyt 50 eur...Tulosta lahjakortti tästä
Cibes A5000
Kotihissillä sujuvampaa asumista
Asumisen omassa kodissa tulee olla aina helppoa ja esteetöntä. Portaissa nousu voi kuitenkin osoittautua haastavaksi esimerkiksi liikuntarajoitteiden myötä. Myös arjen askareissa tavaroiden ja ostosten kuljettaminen ylä- ja alakerran välillä vaatii ponnisteluja ja voi osoittautua ongelmalliseksi. Kotihissin asentaminen helpottaa elämää huomattavasti ja varmistaa sujuvan asumisen kaikissa tilanteissa.
20173_48448.jpg
Mummonmökistä moderneihin huviloihin
Kastelli-huviloiden monipuolinen mallisto ja ammattitaitoinen arkkitehtisuunnittelu takaavat, että kukin rakennuspaikka saa arvoisensa rakennuksen. Taidokkaasti suunniteltu huvila maastoutuu sulavasti kaikenlaiseen ympäristöön. Kastellin Täyslämpimiä huviloita on eri kokoisia ja mallisia jokaiseen niemeen, notkoon ja saarelmaan sekä myös tunturiin.
Vallox iv-kanavat
Ilmanvaihto päivitettiin nykyaikaan
Pertti Knuuttila ja hänen puolisonsa Leila asuvat Vantaan Pakkalassa vuonna 1988 rinnetontille rakennetussa kaksikerroksisessa omakotitalossa. Valloxin toimittama Ilmava-ilmanvaihtojärjestelmä oli aikanaan alansa huipputekniikkaa, mutta kahdessakymmenessä vuodessa tekniset järjestelmät ja asumiselle asetetut vaatimukset ovat muuttuneet, joten ilmanvaihtojärjestelmän päivityksellä parannettiin asumisen energiatehokkuutta ja mukavuutta.
20219_72243.jpg
Luontoa syleilevät kodit ja upeat lasiterassit ihastuttivat Lohjan Asuntomessuilla
Lohjan Asuntomessuilla Hiidensalmella oli heinä- ja elokuun aikana nähtävissä runsaasti toinen toistaan upeampia terasseja ja parvekkeita. Moni niistä on saanut suojakseen näyttävän lasituksen. Lumonin terassi- ja parvekelasitukset olivat tänäkin vuonna monessa messukohteessa Lohjanjärven rannalla.
201811_55293.jpg
Veto ei ole ilmanvaihtoa
Ilmanvaihdon rakennevuodot sekoitetaan painovoimaiseen ilmanvaihtoonSisäilmaan ja ilmanvaihtoon liittyy monia harhaluuloja. Monet suomalaiset uskovat yhä, että kodin ilma vaihtuu luonnollisesti ikkunanpielistä ja lattianraoista. Ilman rakennevuotoja luullaan virheellisesti painovoimaiseksi ilmanvaihdoksi. Todellisuudessa rakenteiden raoista virtaava ilma kertoo puuttuvasta tai puutteellisesta ilmanvaihdosta. Jos korvausilma kulkeutuu asuntoon rakennevuotojen, postiluukun tai viemärin kautta, se tuo sisäilmaan hajuhaittoja ja epäpuhtauksia.Huonoon sisäilmaan tottuu yllättävän nopeasti, joten keinoja sen parantamiseen jaksetaan harvoin selvittää. Useimmissa tapauksissa kodin ilmanvaihdon saisi kuitenkin hoidettua kuntoon muutamalla satasella. Ilmanvaihdon toimivuus on kiinteistön omistajan vastuulla. Taloyhtiöissä asukkailla on oikeus vaatia tarvittavia korjauksia. Ilmanvaihdolla on vaikutusta sekä asunnon kuntoon että asukkaiden hyvinvointiin.Muista suodattimet!Osta suodattimet Rakentaja.fi-verkkokaupastaOsta venttiilit Rakentaja.fi-verkkokaupasta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton