• Etusivu
  • Talo

Asuntomessukodeissa geometrisiä muotoja ja rohkeita värejä

Rakentajan toimitus
Päivitetty 26.06.2015
20156_43748.jpg

Asuntomessuilla voit yhdellä silmäyksellä nähdä monenlaista julkisivua.

Vuoden 2015 Asuntomessut järjestetään Vantaan Kivistössä. Alueelle onkin noussut lyhyessä ajassa yli 40 näkemisen arvoista kohdetta, joihin pääsee tutustumaan tarkemmin 10.7. lähtien messuporttien auetessa yleisölle.

Alueelle rakentuneissa messukodeissa on käytetty rohkeasti voimakkaita maanläheisiä sävyjä kuin myös kirkkaita värejä. Lisäksi kohteissa on leikitelty niin kaarevilla geometrisillä muodoilla kuin myös graafisilla yksityiskohdilla. Nämä Asuntomessut ovat erilaisten julkisivumateriaalien juhlaa, joten alue on mielenkiintoinen kokonaisuus. Tutustu, miten materiaaleja ja värejä on yhdistetty.

Materiaalien juhlaa

Huolimatta siitä, että alueelta löytyy niin puu-, tiili- kuin kivi- ja hirsirunkoistakin kotia, muodostavat tulevat kodit toimivan kokonaisuuden, jossa yksi materiaali ei jyrää toista alleen. Katse pääsee vapaasti kulkemaan kehän muotoon rakennetulla alueella.

Rapattujen julkisivujen joukosta löytyy mm. lomalaudoituksena toteutettu julkisivu, jossa eri levyiset laudat vuorottelevat luoden elävän näköisen julkisivun. Kohteen 18, Honka Savukvartsi sekä kohteen 19, Vivola julkisivusta voi hakea inspiraatiota omaan julkisivuvuoraukseen. Kohteen 18 julkisivu on rautavihtrillillä käsiteltyä höylättyä kuusilautaa.

Käyttämällä kahta eri materiaalia julkisivussa, on mahdollista korostaa rakennuksen julkisivun erilaisia yksityiskohtia. Yhdistä esimerkiksi rapattu pinta puuhun ja elävöitä julkisivua entisestään.

Käsintehdyn näköinen ja väriltään kirjava tiili on omalta osaltaan nostalgianystävän valinta. Pinnan hienoinen epätasaisuus tuo mielenkiintoista vaihtelua eri valaistusolosuhteissa. Tiilen käyttöä julkisivussa esittelee kohde 37, Terga Tiger, kohde 41, Tiilerikoti sekä kerrostalokohde Opaali, kohteet 5-7. Tiililaattaa vastaavasti kerrostalokohde Spinellissä, kohteet 8-10.

Honka Savukvartsi, kohde 18.
Honka Savukvartsi, kohde 18.
Kohteessa 36, Jämerä Leija, on yhdistetty puuta rapattuun pintaan.
Kohteessa 36, Jämerä Leija, on yhdistetty puuta rapattuun pintaan.
Kohteen 37, Terga Tiger materiaalina on tiili.
Kohteen 37, Terga Tiger materiaalina on tiili.

Väriä julkisivuissa

Klassisen mustan ja valkoisen yhdistelmän lisäksi Asuntomessukotien ulkoasussa on tänä vuonna nähtävillä rohkeasti väriä.

Hyvänä esimerkkinä tästä nousee Lammi-Kivitalo Casa del Limon, kohde 31. Oranssinkeltaisesta kivitalosta voit käydä hakemassa ideoita meksikolaisen arkkitehtuurin värien ja materiaalien runsaudesta.

Erilaiset väripilkut löytyvät aivan Tiikerinsilmän laidalta. Kohteet 34 ja 35 eli Urban Villa 2 ja Urban Villa 1 edustavat minimalistista sekä kubistista arkkitehtuuria, joissa julkisivusta on karsittu turha koristeellisuus ja keskitytty tuomaan esille se olennaisin.

Näissä kohteissa rakennuksen kuutiomainen muotokieli on pelkistetty, erikorkuisia osa-alueita on korostettu julkisivussa eri värisävyjä käyttämällä.

Suoria ja kaarevia linjoja sekä rapattua vaaleaa julkisivupintaa yhdistettynä puuhun. Hevi kivitalo Panthera Tigris, kohde 33, esittelee kivirakentamisen mahdollisuuksia.

Lammi-kivitalo Casa del Limon, kohde 31, hehkuu oranssina.
Lammi-kivitalo Casa del Limon, kohde 31, hehkuu oranssina.
Kohde 34, Urban Villa 2 ja kohde 35 Urban Villa 1 edustavat minimalistista ja kubistista tyyliä.
Kohde 34, Urban Villa 2 ja kohde 35 Urban Villa 1 edustavat minimalistista ja kubistista tyyliä.
Raikasta valkoista yhdistettynä kaareviin muotoihin. Kohde 33, Hevi kivitalo Panthera Tigris.
Raikasta valkoista yhdistettynä kaareviin muotoihin. Kohde 33, Hevi kivitalo Panthera Tigris.

Älä unohda kerrostalokohteita

Asuntomessuilla on esittelyssä myös kolme keskenään erilaista kerrostaloa.

Suomen merkittävin ja samalla Euroopan suurin asuinkäyttöön tarkoitettu PuuMera, jossa esittelyssä messujen aikana ovat kohteet 2-4.

Kierrätysmateriaaleja hyödyntävä ja ympäristöä säästävä Opaali, jossa esittelyssä kohteet 5-7 sekä kahden kerrostalon kokonaisuus Spinelli, jossa huomio kiinnittyy jo julkisivun vaihteleviin muotoihin ja värimaailmaan. Spinellissä esittelyssä kohteet 8-10.

Lue lisää Asuntomessuista www.asuntomessut.fi

Nyt voit myös ostaa liput Asuntomessuille jo ennakkoon edullisesti Rakentaja.fi Verkkokaupasta.

Kerrostalokohde Opaali hyödyntää kierrätysmateriaaleja.
Kerrostalokohde Opaali hyödyntää kierrätysmateriaaleja.
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Sievin turvakenkä laatikon päällä
Maaseutuyrittäjällä työvaatteiden pitää olla hengittävät, mutta vedenpitävät
Työvaatetesti / Testaaja 2 / Jari Yli-Hukka / raportti 1
taidelasiovet-pyörretalossa-1920x1080
Kaunein välioviäänestys 2024
Kaunein väliovi -äänestys on päättynyt.Välioviäänestyksen tulokset ovat nähtävillä tässä artikkelissa >>Arvonnan voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti....................................................................................................................Tänä vuonna kaunein välioviäänestykseen on valittu ovia Liune-kohteista. Muun muassa Nata Salmelan saunan liukuovi, saaristohotelli the Barö:n vihreät liukuovet tai Harri Syrjäsen CLT-ovet ovat tämän vuoden äänestyksessä mukana.Valitse suosikkisi kuuden vaihtoehdon joukosta. Samalla voit osallistua arvontaan. Tutustu vaihtoehtoihin ja äänestä suosikkiasi artikkelin lopussa olevalla lomakkeella.Palkintona äänestäneiden kesken arvotaan 300 € arvoinen lahjakortti Liune verkkokauppaan. Lahjakortin voi käyttää kaikkiin Liunen normaaleihin verkkokauppatuotteisiin. Äänestys päättyy 29.2.2024 ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti viestillä.
20239_83031.jpg
Oletko muistanut tehdä nämä huoltotoimenpiteet lämpöpumpullesi? Tutustu ohjeisiin tästä
Uusiutuvaa energiaa hyödyntävät lämpöpumput, kuten ilmalämpöpumppu, ovat suosittu lämmitystapa yhä useammassa kodissa. Ympäristöstä energiaa tehokkaasti talteen ottavat lämpöpumput toimivat huoletta, mutta muutamia huoltotoimenpiteitä on hyvä tehdä säännöllisesti, jotta laitteet toimivat suunnitellusti ja energiatehokkaasti koko käyttöiän. Osan huolloista voi tehdä helposti itse, mutta osassa on syytä turvautua huoltoliikkeen ammattilaiseen.
20195_57897.jpg
Kesämökille uusi huopakate?
Bitumikattolaatta eli palahuopa on varmasti yksi yleisimmistä katemateriaaleista kesämökeillä eikä ihme – se on ulkonäöltään, kaunis, maisemaan sulautuva kate, joka sopii luonnon keskelle. Tiivis ja kestävä bitumilaatta on lisäksi helppo ja nopea asentaa.
20183_52083.jpg
Mökkiunelmia alennuksessa
Vapaa-ajan koti on monen pitkäaikainen haave. Oma mökki tai huvila muuttaa sinun ja läheistesi toiveet vapaa-ajan vietosta todeksi. Huolella suunniteltu nykyaikainen hirsimökki toimii viihtyisänä, turvallisena ja terveellisenä tukikohtana elämäsi parhaille hetkille.Honka selvitti äänestyksen avulla, mitkä ovat hirsifanien mielestä parhaimmat mökkimallit. Nyt nuo neljä mallia on selvillä - ja tarjouksessa. Näissä malleissa hirren huippuominaisuudet, kuten ekologisuus, turvallisuus ja hyvä sisäilma yhdistyvät 60 vuoden kokemuksella selkeälinjaiseen ja luontoa kunnioittavaan arkkitehtuuriin. Samalla ne tarjoavat helpon ja kustannustehokkaan vaihtoehdon tehdä pitkäaikaisesta mökkihaaveesta tänä kesänä totta.Nämä suosikit löydät nyt Tarjousmökit-esitteestä erikoishintaan!
20081_7943.jpg
Hollander
Hollander on nykyaikainen lukkiutuva savikattotiili, jonka taustalla on hollantilainen huippuosaaminen savikattotiilien valmistuksessa. Hollanderissa yhdistyvät käsityön perinteet ja alan viimeisin tuotantoteknologia. Tiilen selkeä, aaltomainen muoto antaa talolle kauniin ilmeen. Vaihtelevan limityksen mahdollistavan, vesilukollisen Hollander-tiilen asennus on helppoa. Modernin Hollander-savitiilen alla voidaan käyttää kevyttä aluskatetta.Valmistusprosessissa savi puristetaan muotteihin ja tiilistä syntyy erittäin mittatarkkoja. Tämä helpottaa asennustyötä. Hollander-savikattotiilet on tarkkaan testattu ankarissa sääolosuhteissa ja ne ovat kaikissa testeissä osoittautuneet kestäviksi ja tiiviiksi. Saatavana on kolme kaunista väriä ja pinnoitetta: savitiilenpunainen, enkopoitu musta ja lasitettu musta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton