• Etusivu
  • Talo

Askon kalusteet menossa mukana

Rakentajan toimitus
Julkaistu 01.08.2008
20088_12197.jpg

Rockia nuoren huoneeseen Rocker-tuolilla.

Romantiikkaa isommalle ja pienemmälle tytölle Sofie-sohvasängyllä.

20088_12198.jpg

Top-kerrossänky antaa tilaa.

20088_12199.jpg

Keinuvia lepohetkiä tarjoaa upea puujalustainen riippukeinu.

20088_12200.jpg

Sia Kids pientavarat luovat lastenhuoneeseen herkkyyttä. Zone-säilytyssäkit sopivat teknompaan huoneeseen.

20088_12201.jpg
20088_12202.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Set03_Sense Art, option, Spira_Glow_05
Näin inspiraatio luonnosta näkyy vuoden 2024 kylpyhuonetrendeissä
Kylpyhuonekalustevalmistaja IDO tuntee hyvin pohjoismaisen rakentamisen ja sisustamisen trendit. Stailisti ja sisustussuunnittelija Katrine Roug sekä Inna Sarajärvi IDO & Geberit Showroomilta kertovat millaisia ratkaisuja näemme pohjoismaisten kotien kylpyhuoneissa vuonna 2024.
20163_45524.jpg
Pitkäikäinen katto vaatii kunnollisen aluskatteen
Aluskatteen tehtävänä on estää veden, lumen sekä roskien pääsy kattorakenteisiin. Siinä on oltava UV-suojaus ja sen on oltava vahva, sillä aluskatteen on kestettävä sekä asennuksen että käytön aikaiset rasitukset. Kunnon aluskatteella on vähintään yhtä pitkä käyttöikä kuin varsinaisella katemateriaalillakin.
20163_45730.jpg
Kiinteistön kevättarkastus
Kovat pakkaset, veden jäätyminen sekä suuret lumimassat ja niiden sulaminen ovat voineet tehdä tuhojaan kiinteistölle, joko pihaan tai itse rakennukseen. On siis aika suorittaa kevättarkastus! Mikäli viime tarkastuksesta on vierähtänyt vuosi tai useampikin, eikä tehdyistä huoltotoimista ole tarkkaa muistikuvaa, katso artikkelin lopusta vinkki kiinteistön ylläpidon järkeistämiseen.Nyt kesän kynnyksellä kannattaakin kotia tai huvilaa tarkastella kriittisellä silmällä. Silmämääräinen tarkastus antaa hyvin osviittaa mahdollisesti pinnan alla muhivista ongelmista. Tarkastuksen tulokseen kannattaakin suhtautua sen vaatimalla vakavuudella ja ryhtyä jatkotutkimuksiin tai -toimiin välittömästi.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Lumenpudotus katolta
Kysymys:Miten toimii seuraavanlainen menetelmä lumen pudotukseen: Kyseessä omakotitalon harjakatto, kaltevuus n. 1:3. Usein lumi tulee lauttana alas keväällä, kun ilma lämpiää plussan puolelle. Tästä kehittyi ajatus lämmittää vesikaton alainen tila jo pikkupakkasella, tai silloin kun lämpötila on nollan vaiheilla ulkona. Viedään vintille suuri lämminilmapuhallin ja annetaan puhaltimen lämmittää vesikatto niin lämpimäksi, että lumi tulee lauttana alas.
20204_64131.jpg
Mitä laki sanoo naapureista?
Mitä saa tehdä naapurin omenapuulle, jonka oksat varjostavat ikävästi auringonvalon pääsyn olohuoneeseen? Entä sen juurille, kun ne kulkevat aikomasi kasvimaan kohdalla? Naapurisopu rikkoutuu silloin tällöin näiden kysymysten äärellä. Kuka on oikeassa ja mitä voi tehdä? –Toisaalta on niin, että vaikka noudattaa lakia ja on sinänsä oikeassa, naapurisopu voi rikkoontua siitä huolimatta. Usein onkin paras vaihtoehto luopua joistakin oikeuksista kuin saada naapurista vihamies! Asiasta säätää vuonna 1920 säädetty laki eräistä naapuruussuhteista. Laki on iästään huolimatta relevantti moniin tämänkin päivän ongelmiin. –Toki monesta muustakin laista löytyy säännöksiä, jotka voivat säätää asiasta. Tässä on perehdytty ainoastaan naapuruussuhdelain säännöksiin.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Tilaukset ja sopimukset
Toimenpiteet:Tilaukset ja urakkasopimukset hyväksytään ja allekirjoitetaan kohdassa kohdassa Urakkasopimukset/Päätösvaltuudet kohdan päätösten mukaisesti.Vastuuhenkilöt:Vastuuhenkilöt kohdassa Urakkasopimukset/Päätösvaltuudet kohdan päätösten mukaisesti.Dokumentit:Tilauskirjeet, toimitussopimuksetHyväksyntä:Hyväksynnän suorittavat kohdassa Urakkasopimukset/Päätösvaltuudet kohdan päätösten mukaiset vastuuhenkilöt.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton