• Etusivu
  • Piha

Apua pihan rakentamisen ongelmiin?

Rakentajan toimitus
Päivitetty 30.01.2014
3_P_75017.jpg

Puutarha.netin Kysy, niin vastaamme -palstalla käsitellään erilaisia puutarhaan, pääasiassa puutarhan kasveihin ja niiden hoitoon liittyviä ongelmia. Pihan rakentamisessa voi kuitenkin tulla eteen myös hieman teknisempiä tai jopa oikeudellisia ongelmia. Mistä silloin saa parhammat neuvot?

Vastaus kysymykseen:

Mikäli kaipaa vastausta pihaa koskevaan rakennustekniseen tai -oikeudelliseen kysymykseen, niin silloin kannattaa kääntyä Rakentaja.fi-palvelun Kysy, niin vastaamme -palstan asiantuntijoiden puoleen.

Rakentaja.fi:n palstalta löydät piha-aiheista asiaa esimerkiksi Piharakenteet, Maa- ja pohjarakenteet sekä Tontti ja kiinteistö -aihealueista. Katso onko joku paininut saman ongelman parissa jo aiemmin - tai käy esittämässä oma kysymyksesi.

Mikäli asut taloyhtiössä, niin Omataloyhtiö.fi:n Kysy, niin vastaamme -palstalta saattaisi löytyä Sinua kiinnostavimpia kysymyksiä vastauksineen. Myös sinne voit esittää rakennusteknisiä tai taloyhtiötä koskevia oikeudellisia kysymyksiä.

Kaikkia ilmaisia Rakentaja.fi ja Omataloyhtiö.fi -jäsenpalveluita pääset käyttämään Puutarha.net-tunnuksillasi!

Piha
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20122_29724.jpg
Pihakivien ladontamalleja
Kivien kaunis muotoilu tulee yleensä parhaiten esiin vasta paikoilleen ladottuna ja runsas värivalikoima auttaa löytämään ympäristöön sopivat värikokonaisuudet. Ladontakuvioiden ja värien hallitulla käytöllä saa pihasta tyylikkään ja arvokkaan näköisen. Esimerkiksi yhdistelemällä Ruduksen Kartano-sarjan kiviä saadaan lukematon määrä eri ladontakuvioita. Samaan sarjaan ja ladontoihin edellisten kanssa sopivat Ruohokivi,138x 130x80 mm ja Nurmikivi 278x138x 80.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Ikkuna hätäuloskäyntinä?
Kysymys:Haluaisimme kustannus-, ulkonäkö- ja pesu-syistä laittaa taloomme mahdollisimman monta kiinteää ikkunaa. Mitä paloturvallisuusmääräykset sanovat, pitääkö esim. makuuhuoneissa aina olla avattava ikkuna ja jos, niin minkä kokoinen? Onko olemassa kiinteitä hätäuloskäynti-ikkunoita? Entä kun kyseessä on rinnetalo, jonka toinen pää on kahdessa tasossa. Onko silloin "toisessa kerroksessa" olevien makuuhuoneiden ikkunoille jokin vaatimus vai koskeeko se vain ikkunan alle tulevia portaita jos tietty korkeus ylittyy?
20168_47162.jpg
Tietoa rakennusterveydestä ja sisäilmaongelmista
Sisäilmaongelmat ja rakennusterveys puhuttavat valtakunnallisesti. Eikä syyttä – tiheään tahtiin paljastuvat, usein mikrobivaurioista johtuvat, sisäilmaongelmat uhkaavat sairastuttaa suuren osan väestöstämme. Ajankohtaisen keskustelun keskiössä on julkisten rakennusten huono kunto, mutta ongelmia löytyy jatkuvasti myös muusta rakennuskannasta.
200711_7570.jpg
Terveellinen koti
Vietämme päivittäin lähes 90 % ajastamme sisätiloissa, joko kotona, koulussa, työpaikalla tai harrastuksissa. Työpaikoilla on kiinnitetty huomiota sisäilman laatuun jo pitkään, koska sen on todettu vähentävän ihmisten sairastelua ja parantavan työtehoa. Sen sijaan koti-ilman laatu on jäänyt pienemmälle huomiolle homeongelmaisia koteja lukuunottamatta.Kuitenkin tutkimuksissa on todettu, että normaalin kodin ilmanlaatu saattaa olla jopa yhtä huonoa kuin suurehkon kaupungin ilma. Tätä ovat edesauttaneet mm. tiiviimmin rakennetut talot, keskuslämmitys ja vähentynyt tuulettaminen.Keskuspölynimuri on yksi ratkaisu parantamaan sisäilman laatua ja tekemään kodistasi miellyttävämmän ja terveellisemmän ympäristön.
20194_57555.jpg
Viimeistele nurmikon reunat trimmerillä
Trimmerillä pihan viimeistely hoituu kätevästi. Tehokkaat ja ergonomiset Bosch akkutrimmerit helpottavat nurmikon hoitoa ja tekevät työskentelystä mielekästä.
201212_33091.jpg
Vallox 110 SE sai VTT:n A+ sertifikaatin
Vallox on ensimmäisenä laitevalmistajana saanut ilmanvaihtolaitteelleen VTT:n A+ tuotesertifikaatinVallox 110 SE on Valloxin uuden tuoteperheen ensimmäinen jäsen ja se sopii alle 170 m² asuntoihin ja omakotitaloihin. Samaan teknologiaan perustuvat pienempi, rivi- ja kerrostaloasuntoihin tarkoitettu Vallox 096 ja suurempi, isoihin omakotitaloihin tarkoitettu Vallox 145 tulevat markkinoille huhtikuussa 2013. Laitteet sopivat erinomaisesti myös matalanenergia- ja passiivitaloihin.Vallox 110 SE:n vuosihyötysuhde on sekä Etelä- että Keski-Suomessa 75 % ja Pohjois-Suomessakin peräti 71 %. Ilmanvaihtokoneen ominaissähköteholtaan Vallox 110 SE kuuluu A-luokkaan (SFP 0,9). Myös lämpökerroin (COP) on huippuluokkaa: 14,1 – 18,8. Näillä arvoilla Vallox 110 SE on markkinoiden energiatehokkain asuntoilmanvaihtolaite.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton