• Etusivu
  • Piha

Apua pihan rakentamisen ongelmiin?

Rakentajan toimitus
Päivitetty 30.01.2014
3_P_75017.jpg

Puutarha.netin Kysy, niin vastaamme -palstalla käsitellään erilaisia puutarhaan, pääasiassa puutarhan kasveihin ja niiden hoitoon liittyviä ongelmia. Pihan rakentamisessa voi kuitenkin tulla eteen myös hieman teknisempiä tai jopa oikeudellisia ongelmia. Mistä silloin saa parhammat neuvot?

Vastaus kysymykseen:

Mikäli kaipaa vastausta pihaa koskevaan rakennustekniseen tai -oikeudelliseen kysymykseen, niin silloin kannattaa kääntyä Rakentaja.fi-palvelun Kysy, niin vastaamme -palstan asiantuntijoiden puoleen.

Rakentaja.fi:n palstalta löydät piha-aiheista asiaa esimerkiksi Piharakenteet, Maa- ja pohjarakenteet sekä Tontti ja kiinteistö -aihealueista. Katso onko joku paininut saman ongelman parissa jo aiemmin - tai käy esittämässä oma kysymyksesi.

Mikäli asut taloyhtiössä, niin Omataloyhtiö.fi:n Kysy, niin vastaamme -palstalta saattaisi löytyä Sinua kiinnostavimpia kysymyksiä vastauksineen. Myös sinne voit esittää rakennusteknisiä tai taloyhtiötä koskevia oikeudellisia kysymyksiä.

Kaikkia ilmaisia Rakentaja.fi ja Omataloyhtiö.fi -jäsenpalveluita pääset käyttämään Puutarha.net-tunnuksillasi!

Piha
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20146_39850.jpg
Aurinkolammen rannalle rakentui Koivuojien unelmahuvila
Valkoharmaa ja tyyliltään merihenkinen loma-asunto on rakennettu Aurinkolammen rantaan. Huvilan sijoittuminen tontille oli rakentajapariskunnalle selkeä – pohjoisesta puhaltava kylmä tuuli haluttiin estää. Pariskunta Jukka ja Sirpa Koivuoja ovat saaneet rakennusprojektinsa jo niin pitkälle, että enää ei ole tiedossa kuin pientä hienosäätöä ennen messujen aukeamista.
20132_33926.jpg
Tulikiven uudessa Kide-takkauunissa on Figure-pinnoite
Tulikivi Figure -pinnoite on uudenlainen pintamateriaali tulisijoissa. Se mahdollistaa erilaiset, persoonalliset pintastruktuurit tulisijan pinnalla. Kide 2 -takkauunin pinta muodostuu nimensä mukaisesti kolmiulotteisesta kidekuvioinnista. Tulisijaa on saatavissa valkoisena sekä tummanharmaana.Lisätietoa Tulikivi-tulisijoista
20207_65907.jpg
Aurinkopaneelit sulautuvat nyt osaksi kattoa
Katto on kodin viides julkisivu ja siksi se on tärkeä osa rakennuksen ilmettä. Se on myös kriittinen suoja talon rakenteille. Laadukas katto on pitkäikäinen investointi, joka parantaa kodin toiminnallisuutta ja viihtyisyyttä sekä nostaa sen arvoa. Monimuotoisen katon asentaminen vaatii ammattitaitoa ja tarkkuutta, mutta erityisen haasteelliseksi työ saattaa muodostua vanhaa kattoa korjattaessa. Vanhan katon kanssa ei aina voi tietää, mitä rakenteista purettaessa paljastuu.
20224_77816.jpg
Kuormaliinojen turvallisuus - monen kuljetuksen heikoin lenkki
Kuormien turvallisuudesta on puhuttu paljon, mutta mitenkäs on kuormaliinojen laita? Paljonko kuormaliina kestää ja mikä on sen heikoin lenkki? Tarvitsemme turvallisen, itsestään kelautuvan kuormaliinan, jonka takaisinkelaus toimii, vaikka upottaisit sen ensin hiekkaan!
Jääpuikkoja omakotitalon räystäällä
Miksi jääpuikkoja roikkuu räystäällä?
Nuo kauniit ja kimaltavat luontoäidin luomukset, jääpuikot, voivat kertoa terävällä kielellään yläpohjan eristeongelmasta. Jääpuikot voivat olla merkki eristeiden riittämättömyydestä tai jostain rakennusfysikaalisesta ongelmasta. Olemattomat tuuletusraot eivät päästä kattoa tuulettumaan kunnolla, jolloin kosteus voi tiivistyä katon alapintaan. Yläpohjan vuosikymmenet palvelleet eristeet eivät enää vastaa nykynormeja, jolloin lämpö karkaa harakoille. Oikein suunniteltu rakenne pitää lämmön sisällä ja kosteuden poissa rakenteista.Antaa harakoiden hytistä katonharjalla.
202112_73915.jpg
Liikkeellä väärennöksiä: Varmista oikea tieto öljylämmityksen vaihdon yhteydessä
ELY-keskukset tiedottavat lämmityksenvaihtobuumin synnyttäneen ikäviä lieveilmiöitä. Avustuksen hakijoiden keskuudessa on kohdattu virheellistä tietoa ja jopa huijauksia. Luotettavaa tietoa öljylämmityksen vaihtamisesta kannattaa hakea ennen avustuksen hakemista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton