• Etusivu
  • Rakentaminen

Ammatiksi torninosturinkuljettaja

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö TTS-Kehitys Oy
Päivitetty 23.01.2024
Torninosturi

Torninosturinkuljettaja Niina Vuorinen valmistui TTS Työtehoseurasta torninosturinkuljettajaksi ja työskentelee torninosturinkuljettajana betonielementtejä valmistavassa yrityksessä. Lue Niinan tarina koulutuksesta työmaalle.

Ystävän työmaalta kipinä hakea torninosturinkuljettajaksi

Niina tutustui työhön vieraillessaan torninosturinkuljettajaystävänsä työmaalla. Samaan aikaan oli lehdessä TTS Työtehoseuran ilmoitus torininosturikoulutuksesta, johon Niina hakeutui.

Torninosturinkuljettajan koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle riittävät tiedot ja taidot torninosturinkuljettajan tutkinnon osan suorittamiseen sekä valmiudet työhön.

– Saimme perusvalmiudet työhön TTS:n kurssilta ja aivan kuten muissakin töissä, työ opettaa lisää, Niina kertoo.

Niina sai työpaikan jo opiskeluiden aikana ja suoritti opiskelut loppuun työn ohella.

Tutkinnon osan työkokonaisuuteen kuuluvat torninosturin kuljettamisen lisäksi viikoittaiset ja päivittäiset kunnossapitotarkastukset, pienehköt huollot, sähköisten ja mekaanisten toimintahäiriöiden paikallistaminen ja sekä valmistavat työt ja oman työkohteen järjestyksen ylläpito.

Työ opettaa tekijäänsä

– Olen töissä suhteellisen pienessä yrityksessä ja jos koneessa on jokin vika, ei korjaajaa saa heti paikalle. Silloin on selvitettyä itse missä on vika. Tällä tavoin työssä oppii koko ajan lisää, Niina kommentoi.

Rakennusala on miesvaltainen ala ja varsinkin rakennuskoneiden kuljettajina harvemmin nähdään naisia.

– Itse olen sopeutunut hyvin joukkoon enkä ole kokenut syrjintää. Tämä ei tosin ole herkkänahkaisten hommaa, sillä jutut ovat välillä todella ronskeja, Niina huomauttaa.

– Monia työssä askarruttaa korkea paikka ja korkeanpaikanfobia voi olla esteenä työhön hakeutumiseen. Tämä on ehdottomasti rauhallisen ihmisen työtä.

Torninosturinkuljettaja Niina Vuorinen
© TTS Työtehoseura

Torninosturinkuljettajille kysyntää

Torninosturinkuljettajille on alalla kysyntää.

– Ongelma on, että usein etsitään jo valmista kuljettajaa, mitä vastavalmistunut ei vielä ole. Kokeneille kuskeille työnsaanti on helppoa. Omalta kurssiltani kaikki saivat työpaikan, Niina kertoo.

TTS Työtehoseuran torninosturinkuljettajan tutkinto on osa talonrakennusalan ammattitutkintoa ja se on kestoltaan 16 opintoviikkoa, sisältäen kuuden opintoviikon laajuisen työssäoppimisjakson.

Lue lisää TTS Työtehoseuran koulutusmahdollisuuksista

Lue lisää nosturinkuljettajakoulutuksesta

TTS-Kehitys Oy
Rakentaminen
työmaa
koulutus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

Työntekijät työmaalla
Työtehoseura kouluttaa rakentamaan
TTS (Työtehoseura) tarjoaa monipuolista koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin. Monipuolisesta koulutustarjonnasta myös yksittäiset henkilöt löytävät ammatillista koulutustarjontaa. TTS:llä on rakentamiseen ja siihen läheisesti liittyvään sisustamiseen sekä puutarhan rakentamiseen ja hoitoon liittyvää koulutustarjontaa. Lisäksi TTS tutkii, testaa, kehittää ja suunnittelee asumiseen ja toimivaan arkeen liittyviä ratkaisuja.Lisää koulutuksesta ja tutkimustoiminnasta
20107_22620.jpg
Viilennä vihreällä, pidä pörssi plussalla
Helteisen sään nostaessa asuntojen sisälämpötiloja nousee myös sähkönkulutus. Huoneisiin tuodaan tuulettimia ja jäähdyttäviä ilmastointilaitteita. Ilman lisälaitteittakin sähkönkulutus nousee; kylmälaitteet joutuvat tekemään rankasti töitä pitääkseen ruuat viileinä ja pakasteet jäässä.Kuumalla säällä kylmälaitteen sähkönkulutus voi nousta huomattavasti. Kun käyttöympäristön lämpötila nousee 25 asteesta 32 asteeseen, kasvaa kylmälaitteen sähkönkulutus 25 - 40 prosenttia. Helteellä myös laitteiden käyttöhäiriöt lisääntyvät, kun lämpötilaero laitteen sisällä verrattuna ympäristön lämpötilaan on normaalia suurempi.
Seinän tasoitus
Koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin
TTS on vuonna 1924 perustettu valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio. TTS:n toiminta-ajatuksena on parantaa asiakkaiden osaamista, tuottavuutta ja hyvinvointia.TTS:n monipuolinen koulutustarjonta palvelee sekä yksittäisten henkilöiden ammatillista kouluttautumista että yritysten kanssa räätälöityä henkilöstökoulutusta. TTS kouluttaa noin 200 henkilön voimin vuosittain yli 7000 henkilöä yhä paremmiksi ammattilaisiksi vaativiin tehtäviin asiakasyrityksissämme.Lisää TTS koulutuksesta..
20223_77511.jpg
Mittamieheksi oppisopimuksella? Näin se onnistuu - tutustu Antin kokemukseen!
Rakennusmittaukset ovat rakennusprojektin onnistumisen kannalta erittäin tärkeitä, mutta osaavista mittamiehistä on pula. Oppisopimuskoulutus olisi monelle hyvä työelämälähtöinen tapa opiskella mittamiehen ammatti. Oppisopimuksella opiskeleva kouluttautuu tehden töitä, nostaen palkkaa ja kerryttäen työkokemusta. Näin teki mittamies Antti Linde, joka suoritti Talorakennusalan ammattitutkinnon vuonna 2021 oppisopimuksella reilusti alle vuodessa.
20205_65010.jpg
Rakennusala säästynyt toistaiseksi suurilta muutoksilta
Ympäristöministeriön asettama rakennusalan seuranta- ja toimenpideryhmä on laatinut kiinteistö- ja rakennusalan toimijoita ja muita tahoja kuullen ensimmäisen tilannekuvan koronakriisin vaikutuksista rakentamiseen. Tilanne rakennusalalla on tällä hetkellä kohtuullisen hyvä. Rakentamisen volyymien odotetaan kuitenkin laskevan esimerkiksi asuntorakentamisen osalta huomattavasti jo kuluvana vuonna.
Työnjohto työmaa
Yhä useampi kouluttautuu oppisopimuksella työnjohtajaksi: ”Vältytään koulunpenkin hinkkaamiselta”
Talonrakennuksen työnjohdon oppisopimuskoulutus on lisännyt suosiotaan. Yksi syy on puskaradio, sanoo TTS Työtehoseuran kouluttaja.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton