• Etusivu
  • LVI

6. Alueella kunnallinen jätevesijärjestelmä tai alueellinen osuuskunta

Rakentajan toimitus
Päivitetty 21.03.2012
20115_25704.jpg

Jos alueella on kunnallinen jätevesijärjestelmä asiat ovat tällöin kunnossa riippumatta siitä, millainen vedenkäyttö kiinteistöllä on. Edellyttäen, että kaikki jätevedet ohjataan kunnalliseen jätevesijärjestelmään. Jos kiinteistö sijaitsee jonkun kunnan viemäriverkoston piirissä on kiinteistöllä velvollisuus liittyä kunnallisen jätevesijärjestelmään. Poikkeusta voidaan kuitenkin hakea, jos kiinteistö on esim. ennen kunnallisen järjestelmän saapumista uudistanut jätevesijärjestelmänsä vaatimusten mukaiseksi tai kiinteistön liittäminen järjestelmään aiheuttaa kohtuuttomasti kustannuksia, esimerkiksi laajamittaisten räjäytystöiden takia.

Osuuskunnalla ei välttämättä aina ole kunnan vahvistamaa jätevesiviemärin toiminta-aluetta, jolloin liittymisvelvollisuutta ei synny. Mahdollinen toiminta-alue ja sen rajaus kannattaa varmistaa aina oman kunnan vesihuoltolaitokselta tai kunnan ympäristöviranomaiselta.

LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20089_13159.jpg
Vihreä Sormenjälki -kampanja haastaa suomalaiset säästämään energiaa
Energianeuvoja.fi -palvelussa annettavat Energialupaukset liikuttavat kampanjan Energiakaksikkoa koko Suomen halki kohti Helsinkiä.Helsingin Energian, Motivan ja WWF Suomen Vihreä Sormenjälki -kampanja käynnistyy ensi lauantaina Kilpisjärvellä, mistä Vihreä Sormenjälki -tiimin kapteeni kirjailija Mika Wickström ja pituushyppääjä Tommi Evilä lähtevät polkemaan nojapyörillään kohti Rovaniemeä. Sinne kuitenkin saavutaan vain siinä tapauksessa, että suomalaiset innostuvat antamaan tarpeeksi Energialupauksia nettiosoitteessa www.energianeuvoja.fi.Rovaniemeltä matka jatkuu kohti Helsinkiä ja Wickström saa kaverikseen yhä uusia polkijoita, joiden joukossa ovat mm. näyttelijä Samuli Vauramo, pyöräilijä Mira Kasslin, ohjaaja Aku Louhimies, näyttelijä-juontaja Karoliina Blackburn, imitaattori Jarkko Tamminen ja Suomen luotettavimman miehen mainetta edelleen kantava ex-uutisankkuri Arvi Lind.– Tässä mitataan nyt tosi konkreettisella tavalla suomalaisten halua tehdä jotain ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Jos Energialupauksia ei ala tulla niin mehän jäädään kököttämään tien poskeen, naurahtavat Wickström ja Evilä.
20112_24410.jpg
Kaikki sähköiset toiminnot
KNX-järjestelmän kantavana ideana on yhdistää rakennuksen kaikki sähköiset toiminnot yhtenäiseksi ja mahdollisimman energiatehokkaasti toimivaksi verkoksi. KNX-järjestelmällä voidaan ohjata mm. valaistusta, lämmitystä, jäähdytystä, ilmastointia sekä esimerkiksi markiiseja.KNX on väylätekniikka, jolla taloautomaation eri osia ohjataan yhdellä ainoalla järjestelmällä. Siinä laitteet ja eri järjestelmät keskustelevat keskenään. Väylätekniikka tuo merkittäviä säästöjä niin toteutusvaiheessa kuin rakennuksen elinkaaren aikanakin.KNX-taloautomaatio sopii hyvin erilaisiin ja erikokoisiin kohteisiin kuten omakotitaloista kouluihin. Rakennuksen käytön aikana on muunneltavuus on träkeää ja KNX-järjestelmän laajentaminen helppoa. KNX:llä toteutetun talotekniikan osuus ja toiminnot päätetään aina tapauskohtaisesti asiakkaan tarpeiden mukaan.KNX:n on standardoitu järjestelmä (ISO/IEC 14543-3), joka takaa sen, että eri valmistajien KNX -tuotteet ovat keskenään yhteensopivia. KNX -tekniikka perustuu EIB, BatiBUS ja EHS –järjestelmiin, jotka kehitettiin jo 1990-luvun alussa.
20115_25991.jpg
Raudoituskoukun käyttö?
Olen alkamassa raudoittamaan lattiaa ja ongelmana on, etten osaa käyttää raudoituskoukkua. Miten sitä raudoituskoukkua oikeaoppisesti käytetään sidottaessa teräksiä yhteen?
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Muovipinnan päälle tapetointi?
Kysymys:Wc:n seinässä on muovimatto. Voiko sen päälle laittaa esimerkiksi lasikuitutapetin? Vai mikä olisi paras ratkaisu pinnoittaa seinä? Tapetti/matto on ilmeisesti niin tiukasti seinässä kiinni, että voi kärsiä seinät (kipsilevy), jos alkaa pois repimään.
202310_83208.jpg
Sähkökeskus rakennusaikaiseen ja asumiskäyttöön
Omakotitalojen sähkökeskusten hankinta on merkittävä, koska silloin tehdään päätöksiä sähköistyksen toimivuudesta rakennusaikana sekä asumisen aikana. Näihin haasteisiin ABB:n kotimaiset mittaus- ja ryhmäkeskukset tarjoavat rakentajalle kattavat ja laadukkaat keskusvaihtoehdot. Mittauskeskussarjasta NäpsäSMART löytyy runsaasti eri vaihtoehtoja keskuksille sekä asennustavoille. Keskukset voidaan sijoittaa vaihtoehtoisesti joko maahan, ulkoseinälle tai pylvääseen.
20152_42310.jpg
Energiatehokkuudesta pientaloissa Osallistu keskusteluun!
Meillä Suomessa puhutaan hyvin paljon rintamamiestaloista ja nykyaikaisista taloista, joita jotkut henkilöt nimittelevät " pullotaloiksi ". Monissa keskusteluissa kehutaan rintamamiestaloja, jotka ovat hyvin ja oikeaoppisesti rakennettuja, lähinnä siksi, että niissä ei ole käytetty höyrynsulkua ja talot ovat "hengittäviä". Minulla on omakohtaisia kokemuksia niiden " hengittävyydestä ", tuulisilla ja varsinkin pakkasilmoilla.Sänkyni sijaitsi pääpuoli ulkoseinää vasten, huoneen nurkka oli pääpuolesta vajaan metrin päässä, ulkona 25 astetta pakkasta ja aamuyöllä herätessäni tuntui kuin hiukset olisivat jäätyneet kiinni sängyn päätyyn. Siihen aikaan oli yleisesti käytössä polttotekniikan ihmesaavutus Upo-kultaliekki, polttoöljyllä toimiva jatkuvalämmitteinen kamiina. Ei auttanut muu kuin pipo päähän ja uinailemaan, koska kamiinassa oli jo täydet tehot päällä, lisäksi illalla lämmitetyt pari Porin Matti kamiinaa ja iso leivinuuni.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton