• Etusivu
  • LVI

4. Paineellinen vesi ja vesi-wc, wc-vesien ja pesuvesien käsittely eri järjestelmissä

Rakentajan toimitus
Päivitetty 21.03.2012
20115_25706.jpg

Kun käyttövesi otetaan sähköpumpulla kaivosta, järvestä tai suoraan vesijohtoverkosta, vettä kulutetaan tällöin selvästi enemmän, ja jätevedet on myös käsiteltävä tehokkaammin. Kiinteistöllä on myös vesivessa.

Yllä mainitussa tapauksessa jätevedet tulisi hoitaa seuraavasti

Vesivessasta syntyvät jätevedet on hyvä johtaa vähintään 5 kuution umpisäiliöön, jossa on täyttymisestä ilmoittava hälytin.
Muut pesuvedet voidaan johtaa kaksiosastoisen saostussäiliön tai 2 sakokaivon kautta maaperäkäsittelyyn, joko imeytys- tai suodatuskenttään maaperän laadusta riippuen. Pesuvedet voidaan johtaa myös niille tarkoitetun laitepuhdistamon kautta maaperään tai ojaan.

TEE JÄTEVESISELVITYS TÄSTÄ - MAKSUTTA

Jätä yhteydenottopyyntö jätevesijärjestelmän remontoinnista

Voit jättää yhteydenottopyynnön Uponorille täyttämällä alla olevat tiedot. Yhteydenottopyynnön jättäminen ei velvoita mihinkään.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20081_8095.jpg
Pienhiukkasia vastaan
Tulikivi Oyj toimii aktiivisesti minimoidakseen puunpoltosta aiheutuvat pienhiukkaspäästöt. Yritys on saanut Hiukkasteko 2006 -palkinnon, ja Tulikiven uusi vuolukiviuunimallisto on saanut ensimmäisenä tulisijamallistona Allergiatunnuksen. Lisäksi Tulikivi on aloittanut Puhtaampien tulisijojen Suomi -ohjelman, jonka tarkoitus on uusia Suomen tulisijakanta mahdollisimman vähäpäästöiseksi.Puu on uusiutuva energiamuoto, jonka käyttöä bioenergiana kannattaa suosia. Puunpoltosta vapautuu ilmaan kuitenkin pienhiukkasia, jotka voivat olla terveydelle haitallisia. Pienhiukkaspäästöt voi minimoida käyttämällä uuden teknologian moderneja tulisijoja, huolehtimalla polttopuun riittävästä kuivuudesta ja käyttämällä tulisijaa ohjeiden mukaan oikealla tavalla.Tulikivi Oyj on tulisijavalmistajana toiminut jo pitkään puunpolton hiukkaspäästöjen vähentämisen puolesta. Yritys sai TEKES:n Hiukkasfoorumilta Hiukkaspalkinnon 2006 aktiivisesta tuotekehityksestä päästöjen minimoimiseksi.Tulikiven uusi vuolukiviuunimallisto puolestaan sai tammikuussa 2008 oikeuden käyttää Allergia- ja Astmaliiton myöntämää Allergiatunnusta. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun tulisijoille on myönnetty Allergiatunnus. Tulikivi-uunien päästöt olivat erittäin matalaa tasoa ja täyttävät tunnukselle asetetut kriteerit erinomaisesti.Yritys on myös aloittanut Puhtaampien tulisijojen Suomi -ohjelman, jonka tavoitteena on vuoteen 2020 mennessä uusia noin kolmannes nykyisistä tupruttavista tulipesistä. Tulikiven moderneilla tulipesäratkaisuilla päästään reilusti alle Suomeen kaavailtujen puun pienpolton päästörajojen."Puulämmitys on luonnonmukainen ja edullinen energiamuoto, joka ei kiihdytä ilmastonmuutosta. Valitettavasti suuri osa Suomen tulisijoista on tekniikaltaan vanhanaikaisia, eivätkä ne täytä ympäristöministeriön kaavailemia päästövaatimuksia", sanoo Tulikivi Oyj:n toimitusjohtaja Heikki Vauhkonen.Hänen mukaansa uusilla ympäristöystävällisillä takoilla ja uuneilla Suomi voisi olla maailmassa edelläkävijä ja mallimaa vähäpäästöisen puunpolton osaajana.
20225_78463.jpg
"Sininen on uusi musta" - nämä trendit näkyvät nyt kylpyhuoneissa
Tutustu stylisti Katrine Rougin analyysiin vuoden 2022 suurimmista kylpyhuonetrendeistä ja poimi inspiroivat ideat oman kylpyhuoneesi suunnitteluun.
20202_62991.jpg
Mökkimallia on helppo muokata - huomioi maisema ja tontin ominaisuudet
Ympäröivän luonnon ja maiseman huomioiminen on yksi keskeisempiä asioita uutta vapaa-ajan kotia suunniteltaessa. Rantatonteilla parhaat näkymät avautuvat luonnollisesti merelle, järvelle tai joelle päin, kun taas kuivan maan tonteilla ilmansuunnat ja näköalat ratkaisevat, miten mökki kannattaa sijoittaa.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Energiatehokkaan rakentamisen kosteusriskit vältetään laadukkaalla suunnittelulla ja rakentamisella
Riskit on huomioitava rakentamisen kaikissa vaiheissa suunnittelusta käyttöön astiEU edellyttää, että uudisrakentamisessa siirrytään vuoden 2021 alusta lähes nollaenergiatalojen rakentamiseen. Käytännössä päätös mullistaa rakentamisen. Matalaenergia-, passiivi- tai nollaenergiatalon energiatavoitteet saavutetaan ja rakennusten kosteusvaurioriskit vältetään vain, jos suunnittelun ja rakentamisen laatu ovat kunnossa.Kosteusvauriot ovat merkittävin terveysriskejä aiheuttava tekijä rakentamisessa. Jos laatukriteereistä pidetään huolta, energiatehokkaaseen rakentamiseen liittyvät kosteusriskit on mahdollista hallita ja estää. Kosteudenhallinta on otettava huomioon koko rakentamisprosessin ajan, suunnittelusta käyttöön asti. Vastuu on sekä tilaajalla, joka kiinnittää hankkeeseen osaavat suunnittelijat ja urakoitsijat, että rakentamis-, huolto- ja ylläpitopalveluiden tarjoajilla.
202212_80476.jpg
Maukasta ruokaa arkeen ja juhlaan takalla
Joulu on täynnä perinteitä, niin ruokien kuin tapojenkin suhteen. Mutta mitäpä jos hieman testaisikin jotain uutta tämän joulun kunniaksi ja kokkaisikin jouluherkut takalla?Takka on erinomainen keino valmistaa myös ruokaa – miksipä ei siis hyödyntäisi tuplasti sen suoman lämmön. Kodin lämmitykseen sekä ruoan laittoon.Ja miksi jättää takkakokkausta ainoastaan jouluun, hyödynnä monipuolisia reseptejä koko lämmityskauden ajan.
20187_53816.jpg
Valovoiman suojaisa ja viihtyisä lasiterassi
Pori Energian asuntomessukohteessa Valovoima (kohde 10) oleskelutilat jatkuvat isojen ikkunoiden kautta suojaisaan atriumpihaan. Pihaa ja sisätilaa yhdistää 16-neliöinen terassi, joka on lasitettu.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton