• Etusivu
  • Rakentaminen

Ylläpitovastuun siirtäminen ylläpito-organisaatiolle

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Rakennuksen ylläpitovastuu siirtyy tilaajan ylläpito-organisaatiolle vastaanottotarkastuksesta.

Vastuuhenkilöt:
Valvojat, projektipäällikkö, isännöitsijä tai huollon johtaja.

Dokumentit:
Vastaanottotarkastuspöytäkirja

Hyväksyntä:
Projektipäällikkö

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

202211_79664.jpg
Muuttovalmis tilaelementtitalo säästää aikaa, rahaa ja energiaa
Rakentamiseen sisältyy perinteisesti monenlaisia piilokustannuksia, joita on vaikea laskea mukaan kokonaisbudjettiin. Esimerkiksi työmaa-aikainen energiankulutus voi päästä yllättämään rakentajan, mikäli omakotitaloa rakennetaan työmaalla useita kuukausia. Rakennushankkeen venyessä vuokralla-asuminen voi pitkittyä lisäten kustannuksia. Jätemaksuihin, työmaan siivoamiseen ja tavaroiden vastaanottamiseen kuluu paljon arvokasta vapaa-aikaa.
20081_8409.jpg
Uusi Saimaa-mallisto
Kastellin uusin huvilamallisto Saimaa on suunniteltu suomalaisten vesistöjen ääreen, järvien ja merien rannoille. Innoittajana savonlinnalaisella arkkitehti Anne Mäkisellä on toiminut ympäröivä luonto, jonka hallitsevana elementtinä on Saimaan vesistö.
20087_12069.jpg
Messualueen aktiviteetteja
Vaasan asuntomessuilla kiertää kolme nonstop-messujunaa. Messuvieras voi helposti hypätä junan kyytiin missä vain, ja jäädä pois haluamassaan paikassa. Messujunalla pääsee kätevästi alueen reunalta toiselle reunalle. Junat kiertävät alueella koko messupäivän ajan klo 10–18. Messujuna on maksuton ja sen kyytiin voi nousta ja kyydistä voi poistua merkkiä antamalla.
201210_32602.jpg
Tulikiven näyttävät uutuudet kuuluvatHiisi-tuoteperheeseen
Tulikiven Hiisi-tulisijat varaavat pienestä koostaan huolimatta tehokkaasti lämpöä, joka siirtyy huonetilaan miellyttävänä säteilylämpönä. Hiisi on vähäpäästöinen hybriditakka, jonka tulipesässä voidaan polttaa sekä pellettejä että puuta.
201611_47645.jpg
Vähiten huoltoa vaativa julkisivuvaihtoehto?
Arkkitehtuuristaan palkittu Tampereen Ratinanranta edustaa modernia, kestävää kaupunkirakentamista. Rakennusten suunnittelussa ja toteutuksessa on ajateltu asumisviihtyvyyttä, pitkää elinkaarta sekä koko elinkaaren aikaisia käyttökustannuksia.
20218_72150.jpg
Viikon sisustusidea: Apua sisustus­suunnitteluun kotona - 3 veden­pitävää tärppiä!
Jos satut pitämään sinisestä tai vihreästä, mutta se ei tällä hetkellä ole muotia, mitä sitten? Mieti, mistä sinä pidät sillä sinä siellä asut, ei trenditoimittaja eikä sisustussuunnittelija. Itse asiassa hyvät sisustussuunnittelijat ottavat aina selvää, mitä asiakas haluaa ja mistä hän pitää. Sisustus suunnitellaan asiakkaan tarpeiden ja mieltymysten mukaan soveltaen uusimpia sisustustrendejä. Näin asunnosta saadaan täydellisesti omistajansa näköinen ja eritoten viihtyisä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton