• Etusivu
  • Rakentaminen

Vuoden Isännöitsijä 2008 Aila Holopainen: Luottamus ansaitaan teoilla

Rakentajan toimitus
Julkaistu 19.09.2008
20089_13163.jpg

Vuoden isännöitsijä 2008, Aila Holopainen. Kuva: Jakke Nikkarinen/STT Info Kuva

Vuoden Isännöitsijäksi 2008 on valittu Aila Holopainen , 54, Espoosta. Holopaisen menestysreseptin ainekset luottamuksen rakentamisessa ovat vankka osaaminen, avoimuus ja jämäkkyys. Vuoden Isännöitsijä julkistettiin Isännöintipäivillä 18.9.2008.

Aila Holopainen on toiminut isännöitsijänä 22 vuotta. Työkaverit Isännöintiverkko Oy:ssä kuvaavat Holopaista rautaiseksi ammattilaiseksi ja työmyyräksi, joka jaksaa kannustaa ja opastaa kollegoita.

Asiakkaat arvostavat Holopaisen vankkaa osaamista ja hän onkin saanut erinomaiset arviot valtakunnallisessa Isännöinnin asiakastyytyväisyystutkimuksessa. Rehellisyys ja avoimuus, myös hankalissa ja ikävissä asioissa, ovat Holopaisen tavaramerkkejä.

- Asiakkaiden luottamus ansaitaan sillä, että tekee, mitä lupaa. Hommia ei saa jättää roikkumaan, pieniäkään asioita, Holopainen toteaa.

Todellisen johtajuutensa isännöitsijä osoittaa siinä, että aktiivisuudellaan vie taloyhtiön asioita eteenpäin. - Isännöitsijä pitää suuret linjat järjestyksessä ja esittää hallitukselle, mitä pitäisi tehdä, jotta taloyhtiö pysyy kunnossa, Holopainen kuvailee isännöitsijän roolia.

Holopaisen isännöimissä suurissa kerrostaloissa Espoon Soukan alueella on tehty mittavat julkisivu-urakat ja samoissa yhtiöissä ovat nyt käynnistymässä putkiremontit. Holopaisen rooli korjausten käynnistämisessä on ollut merkittävä: ilman huolellista valmistelua ja perustelua näitä hankkeita ei olisi saatu liikkeelle.

Mahtava ammatti

Holopainen kuvailee työtään monipuoliseksi ja mielekkääksi. - Isännöintiala sopii loistavasti naisille, enemmän sopivuus alalle on luonnekysymys kuin sukupuolikysymys. Sosiaalisia taitoja tarvitaan ja pitää olla tunnollinen, jotta hommat hoituvat. Jos olisin pomo, palkkaisin mielellään naisia isännöitsijöiksi, Holopainen sanoo.

Isännöintityössä tarvitaan monipuolista osaamista niin taloudesta, johtamisesta, tekniikasta kuin viestinnästäkin. Holopainen pitää tärkeänä sitä, että on kiinnostunut ja avoin suhtautuminen uusiin asioihin. Jatkuva kouluttautuminen on isännöitsijälle elintärkeää.

Vuoden Isännöitsijä julkistettiin valtakunnallisilla Isännöintipäivillä 18.9.2008 Helsingissä. Isännöintiliitto myönsi Vuoden Isännöitsijän arvonimen 27. kerran.
Tavoitteena valinnalla on huomioida isännöintialalla ansiokkaasti toimivia henkilöitä ja nostaa esiin laadukasta isännöintiä. Tänä vuonna etsittiin erityisesti toimintatavoillaan luottamusta herättänyttä isännöitsijää.

Vuoden Isännöitsijä valittiin ehdotusten perusteella. Kaikkiaan vuoden isännöitsijäksi tehtiin 21 kovatasoista ehdotusta. Ehdotuksia tekivät niin asiakkaat, työnantajat, kollegat kuin isännöitsijäyhdistyksetkin. Ensi vuodesta lähtien perinnettä uudistetaan.

Isännöintipäivät on vuosittainen isännöintialan huipputapahtuma, jonka järjestää Suomen Isännöintiliitto ry. Isännöintipäiville 18.-19.9.2008 osallistuu 450 isännöitsijää ja 300 muuta kiinteistöalan ammattilaista. Torstaina 18.9. järjestettävässä Kehittyvä Kiinteistö -näyttelyssä on mukana 100 näytteilleasettajaa.

Tänä vuonna Isännöintipäivillä toteutetaan uutuutena Vuokrataloisännöintipäivät yhteistyössä Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry:n kanssa. Isännöintipäivien 2008 teema on luottamus.

Isännöintipäiville ilmoittautui ennätysmäärä isännöitsijöitä, 750 henkilöä.Kuva: Jakke Nikkarinen/STT Info Kuva
Isännöintipäiville ilmoittautui ennätysmäärä isännöitsijöitä, 750 henkilöä.Kuva: Jakke Nikkarinen/STT Info Kuva
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

28_P_154281_1.jpg
Ratkaisu katemateriaalin alustaksi erityisesti loiville katoille
Vuoden 2013 loppuvuodesta Finnfoam lanseerasi markkinoille lattioihin, seiniin sekä kattoihin soveltuvan uudenlaisen EPS-eristeen. Uusi teknologia mahdollisti paremman lämmöneristyskyvyn suhteessa tiheyteen, jolloin lopputuloksena oli parempi eristyskyky kevyempiä levyjä käyttäen.Nyt on tullut aika esitellä uutuus kyseiseen tuoteperheeseen.
20203_63479.jpg
Tiilijulkisivu sopii kaikkiin runkorakenteisiin
Millä perusteella valitset oman kotisi julkisivumateriaalin? Tiili on julkisivuratkaisuna perinteikäs, mutta ilmeeltään moderni. Uusia värejä, pintoja ja muotoja tulee markkinoille vuosittain.
20234_81535.jpg
Mitä tulee huomioida katolla ennen aurinkopaneelien asennusta?
Aurinkopaneeleja asennetaan nyt kiinteistöjen katoille kiihtyvällä tahdilla. Ennen paneelihankintaan ryhtymistä on hyvä varmistaa muutama tärkeä asia. Muistilistan avulla voit varmistaa, että kattosi sopii paneeleille ja että jatkossa vältyt ylimääräisiltä kustannuksilta.
20073_3931.jpg
Luotettavat turvaratkaisut
Kodin ja yritysten turvatuotteet kehittyvät vauhdilla. Valvontajärjestelmien, kameroiden ja turvavalaistuksen koko pienenee, sähkön tarve vähenee ja langattomuus lisääntyy.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Energiatehokkuutta monipuolisesti edistävä direktiivipaketti valmistui
EU:n liikenne-, televiestintä- ja energianeuvosto kokoontui Brysselissä 7.12.2009. Ministerit saivat valmiiksi kolme direktiiviä käsittävän energiatehokkuuspaketin. Direktiivien valmistelusta vastaavat Suomessa työ- ja elinkeinoministeriö sekä ympäristöministeriö. Suomea kokouksessa edusti elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen.Energiatehokkuuspaketti sisältää kaksi direktiiviehdotusta - direktiivin rakennusten energiatehokkuudesta ja energiamerkinnöistä sekä asetuksen autorenkaiden polttoainetehokkuudesta. Paketista oli jo saavutettu sopu komission, Euroopan parlamentin ja ministerineuvoston välisissä trilogeissa.- Rakennusten osuus energiankulutuksesta EU:ssa ja Suomessa on 40 % eikä ilmastotavoitteita saavuteta ilman rakennusten energiatehokkuuden huomattavaa parantamista. EU:n tavoite on matalaenergiarakentaminen, johon suuntaan Suomi on jo siirtymässä vuonna 2010 tiukentuvilla rakentamismääräyksillä ja edelleen vuonna 2012 tehtävällä määräysten uudistuksella, totesi rakennusten energiatehokkuusdirektiivistä vastaava asuntoministeri Jan Vapaavuori.Ministeri Vapaavuoren mukaan uusittu rakennusten energiatehokkuusdirektiivi edellyttää energiatehokkuusvaatimuksia myös korjausrakentamiseen.- Se tulee olemaan haaste sekä kansalliselle lainsäädännölle että koko rakennusalalle, mutta samalla erinomaisen tärkeää, kun otetaan huomioon kuinka suuri energiasäästöpotentiaali olemassa olevaan rakennuskantaan sisältyy, jatkoi ministeri Vapaavuori.Direktiivi rakennusten energiatehokkuudesta edellyttää kansallisten energiatehokkuusvaatimusten asettamista uudis- ja korjausrakentamiseen. Uusittu direktiivi täsmentää myös energiatodistuksiin liittyviä menettelyjä ja lisää todistusten painoarvoa.Direktiivi energiamerkinnöistä on puitedirektiivi, jonka nojalla komissio voi antaa laitekohtaisia direktiivejä kotitalouslaitteiden energiamerkinnästä. Energiamerkintöjen tarkoituksena on ohjata kuluttajia valitsemaan energiatehokkaita kylmäsäilytyslaitteita, pesukoneita, kuivausrumpuja, lamppuja, uuneja ja ilmastointilaitteita.Neuvoston ja parlamentin asetuksen renkaiden polttoainetaloudellisuudesta mukaan auton renkaita myytäessä niistä tulee antaa renkaiden polttoainetaloudellisuutta ja vierintämeluominaisuutta kuvaavaa tietoa.
20183_51934.jpg
7 yleistä kysymystä vedenmittausjärjestelmistä
Harkittu vedenmittausjärjestelmän valinta on tuottava sijoitus ja merkittävä ympäristöteko. Suomen johtava vedenkulutuksen ja -mittauksen asiantuntija Verto listasi seitsemän usein kysyttyä kysymystä. Lue vastaukset, ennen kuin valitset!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton