• Etusivu
  • Rakentaminen

VTT kutsuu kuluttajat vaikuttamaan

Rakentajan toimitus
Päivitetty 22.06.2010
20106_22429.jpg

VTT:n Ihme-tilassa kehitetään uusia innovatiivisia ja elämyksellisiä palveluita yhdessä kuluttajien ja yritysten kanssa.

VTT avasi 21.6.2010 Lempäälän Ideaparkissa VTT Ihme -tilan, jossa se kehittää uusia elämyksellisiä vapaa-ajan palveluita yritysten ja kuluttajien kanssa. Tila on ennen kaikkea yhteissuunnittelutila uusille UBI-teknologiaan eli jokapaikan tietotekniikkaan perustu-ville palveluille. Tila toimii Ideaparkissa IHME-tutkimusprojektin kehitystilana 15.8. asti. Tila on avoinna yleisölle viitenä päivänä viikossa.

IHmislähtöiset MEnetelmät uudella teknologialla tuotettujen vapaa-ajan palveluiden ja tilojen suunnittelussa

Erikoistutkija Veikko Ikonen selventää IHME-tutkimusprojektin taustoja.
Erikoistutkija Veikko Ikonen selventää IHME-tutkimusprojektin taustoja.

Ideaparkin Ihme-tila on ensimmäinen yleisölle avoin tila maailmassa, jonka tarkoituksena on ottaa kulututtajat mukaan tulevaisuuden teknologian kehittämiseen. Sijoituspaikkana Ideapark tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tavoittaa kuluttajat. Erikoistutkija Veikko Ikonen VTT:ltä sanoo, että tila sellaisenaan on pyritty luomaan kutsuvan viihtyisäksi, jotta myös ne joiden arkipäivää ei ole teknologian täyteinen tuntisivat olonsa tervetulleeksi. On tarpeen miettiä mitä erilaisia sovelluskohteita esillä olevalla teknologialla on mahdollista saavuttaa ja juuri tätä VTT hakee Ideaparkin Ihme-tilan avulla, sanoo Ikonen.

Ihme-tila on osa IHME-tutkimusprojektia

Ihme-tila toimii Ideaparkissa IHME-tutkimusprojektin (2009 - 2010) kehitystilana 15.8.2010 asti. Julkisten, elämyksellisten tilojen rakentaminen on edelleen hyvin laitekeskeistä ja suosii vähäiseen vuorovaikutukseen suuntautuneita laitteita, palveluja tai järjestelmiä. Tilojen käyttäjät eivät ole pystyneet vaikuttamaan elämyksellisten tilojen suunnitteluun tai käyttöön. Projektin tärkein tavoite on kehittää menetelmiä, joilla voidaan nopeasti testata ja esitellä UBI-ideoita sekä kehittää niitä edelleen

Nyt avatussa 61 neliön kokoisessa Ihme-tilassa kauppakeskuksen asiakas voi VTT:n asiantuntevan henkilökunnan opastuksella:

  • pelata virtuaalipelejä paineanturilattialla
  • tutustua virtuaalisesti erilaisiin matkakohteisiin ja ympäristöihin
  • herättää Dibitassu-hahmot henkiin lisätyn todellisuuden avulla
  • kommentoida, taiteilla ja suunnitella älytaululla uusia tuotteita ja palveluja
VTT:n asiantunteva henkilökunta opastaa näytillä olevien demojen testaamisessa.
VTT:n asiantunteva henkilökunta opastaa näytillä olevien demojen testaamisessa.
Ihme-tilassa voit tutustua virtuaalisesti vaikkapa Ideaparkkiin tai Tampereen keskustaan.
Ihme-tilassa voit tutustua virtuaalisesti vaikkapa Ideaparkkiin tai Tampereen keskustaan.

Ihme-tilan aukioloajat

28.6.2010-15.8.2010
ma-ti suljettu
ke-pe klo 12 - 19
la klo 11-18
su klo 12-18

Tervetuloa tutustumaan!

Vinkkinä Ideaparkissa vieraileville:
Ideaparkkiin tultaessa kannattaa kännykän Bluetooth-yhteys pistää päälle. Näin saat tiedon viimeisimmistä Ihme-tilaa ja muuta Ideaparkkia koskevista uutisista kännykkääsi.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201611_47731.jpg
Iskunkestävät kulmat - helposti toteutettavissa
Väliseinien ulkokulmat ovat usein kovalla koetuksella. Isoja huonekaluja siirrettäessä tai vaikka lasten leikkien tiimellyksessä ei ole tavatonta, että kipsilevystä tehdyn väliseinän ulkokulma saa osakseen kovan iskun. Kulmien kestävyyttä on mahdollista parantaa Gyprocin AquaBead Kulma- ja reunasuojalistoilla.
leikkimökki
Leikkimökin materiaalilista
Materiaalilistaan on kerätty mökin runkoon tarvittavat materiaalit. Listassa ei ole huomioitu sisäpuolelle tulevia sisäverhouspaneleita tai levyjä. Listan puutavaroiden koot ovat esimerkkejä. Materiaalien määrät eivät sisällä hukkaa. Puutavaran yleinen hukkaprosentti on n. 15 %. Hukkaprosenttiin vaikuttaa mm. työtavat.Katso rakennusohjeet ja piirustukset
20109_23152.jpg
Alusmattoa tarvitaan
Hyvän lattianalustuotteen tehtävä on estää mahdollisen kosteuden pääsyn lattianpinnotteisiin sekä mahdollistaa kosteuden poistumisen rakenteesta. Samalla se toimii hyvänä askeläänieristeenä sekä tasaa alustan epätasaisuuksia.Betonisten välipohjien tai kosteiden tilojen (esim. saunan ja pesutilojen) yläpuolelle asennettaessa parketti vaatii aina kosteuseristeen.
Kylpyhuoneessa ruskeat laatat ja led-valaistus
Kosteiden tilojen valaistussuunnittelu - muista nämä
Kylpyhuone ei ole vain peseytymistä varten. Siellä rentoudutaan ja virkistäydytään arjen huolista. Hyvin suunniteltu kokonaisuus ja oikeanlainen valo auttavat luomaan tilaan rentouttavan tunnelman. Tehokkaalla yleisvalasituksella on väliä siivouksen kannalta, mutta myös tunnelma on tärkeä.
20224_77711.jpg
Autotallin rakentamisen vaiheet - Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty
Sanonnassa on enemmän viisautta kuin saattaa uskoakaan. Onpa kyseessä mikä rakennusprojekti tahansa, sen huolellinen suunnittelu selkeyttää, jouduttaa ja helpottaa koko rakennusprojektin läpivientiä. Tähän artikkeliin on koottu pääkohdat, joiden avulla hahmotat rakennusprojektin kokonaisuuden paremmin ja olet huomattavasti valmiimpi toteuttamaan rakennusprojektisi.
20107_22537.jpg
Suositut Economy-talot nähtävänä asuntomessuilla
Kastelli-talot Oy esittelee tämän vuoden asuntomessuilla taloja jokaiselle kukkarolle. Talopakettien markkinajohtaja on vahvasti mukana Kuopiossa viidellä kohteellaan: messualueelta löytyy kolme Economy-malliston kotia, tilavampi Plazia ja arkkitehti Erkki Eskelisen näyttävä Villa Roosa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton