• Etusivu
  • Rakentaminen

Vesivahinko on painajainen, jota vakuutus ei välttämättä korvaa

Hanki uusi, markkinoiden pienin, vesivuotovahti

Rakentajan toimitus
Päivitetty 20.03.2023
20231_80723.jpg

Jos vuoto on pientä, se voi päästä jatkumaan pitkäänkin, ennen kuin se huomataan. Vesi on kiinteistön pahin vihollinen, joten mitä aiemmin vuodot huomataan, sitä vähemmän vesi saa tuhoa aikaan.

Vesivahingon sattuessa omalle kohdalle, ei mielipahalta vältytä. Vesivahinko on aina ikävä ja kallis paukku hoidettavaksi missä tahansa kiinteistössä. Valtaosa vesivahingoista johtuu putkistoissa tapahtuvista vuodoista, joiden yleisimmät aiheuttajat ovat putkiston vanheneminen, korroosio sekä materiaali- ja asennusvirheet. Huonosti tehdyt putkiliitokset eivät aina paljastu painekokeessa ja liitokset voivatkin irrota vasta muutaman kuukauden tai vuosien päästä asennuksesta.

Varsinkin talviaikaan vesiputket ovat kovilla, ilmojen alati kylmetessä ja lauhtuessa. Jos vesiputket pääsevät jäätymään kovilla pakkasilla, se lisää merkittävästi putki- ja laiterikkojen määrää. Kun vesivuoto havaitaan ajoissa ja pysäytetään ennen kuin siitä syntyy minkäänlaista vahinkoa, säästetään rahaa, vaivaa ja ennen kaikkea hermoja.

Katso video Ruotsissa kehitetystä, edistyneellä vedenmittaustekniikalla valmistetusta, LK CubicSecuresta

Vesivahingot aiheuttavat suuria kustannuksia. Mikäli vesivahinkoa ei havaita ajoissa, se saattaa aiheuttaa ajan myötä asukkaille myös home- ja allergiaongelmia. Yli puolet vesivahingoista aiheutuu pitkään tihkuvuotoa vuotaneista putkista sekä piilovuotavista vesijohdoista. Erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota yli 50 vuotta vanhojen kiinteistöjen putkistojen kuntoon.

Tilastojen mukaan, peräti joka kolmas vesivahinko aiheutuu kodinkoneista. Astianpesukoneiden osuus näistä on jopa 90 %.

LK Systemsillä on jo yli 10 vuoden kokemus eri kokoisten kiinteistöjen vuototurvaamisesta ja yrityksen tuotevalikoimassa on ratkaisuja niin omakotitaloihin, vapaa-ajanasuntoihin, rivitaloihin kuin julkisiin rakennuksiin.

Info

Info

LK Systems Oy:n vesivuotovahdin edut

Reaaliaikainen käyttövesijärjestelmän kuntotutkimus
LK CubicSecure mittaa käyttövesijärjestelmän veden virtausta reaaliajassa ja havaitsee pienimmätkin tihkuvuodot välittömästi. Toiminto suojaa kiinteistöä ja sen rakenteita 24/7.

Hälytysilmoitukset suoraan matkapuhelimeen
Vesivuotovahdin toiminta on yhdistettävissä LK CubicSecuren wifi-verkkoon, joten voit vastaanottaa mahdolliset hälytysilmoitukset ja seurata veden kulutusta näppärästi. Vesivuotovahti toimii myös itsenäisesti ilman Internet-yhteyttä.

Vesivuotovahti on markkinoiden tarkin
Vesivuotovahdin tehtävä on havainnoida veden virtausta tarkasti ja katkaista nopeasti vedentulo mahdollisissa ongelmatilanteissa. Vakuutusyhtiöiden kannalta vesivuotovahingot ovat merkittävin kuluerä vuosittain, joten useimmat vakuutusyhtiöt tarjoavat jopa alennuksia vakuutuksista, jos kiinteistöön asennetaan LK Vuodonilmaisujärjestelmä.

Lataa esite (pdf)

20231_80735.jpg

LK:n vesivuotovahti LK CubicSecure on kompaktin rakenteensa ansiosta helppo asentaa ja se sopii kaikenkokoisiin jakotukkikaappeihin.

Tutustu LK Systemsin valikoimaan
Voit olla yhteydessä suoraan myyntiin tästä

Tiesitkö tätä vuotovahingoista?

Vakuutusyhtiöt korvaavat vuosittain vuotovahingoista aiheutuvia korvauksia noin 160 miljoonalla eurolla. Kappalemääränä vuotovahinkoja sattuu noin 35 000–40 000 kappaletta vuosittain. Vuonna 2021 vuotovahingot kääntyivät kasvuun ja niitä tapahtui 34 800 kappaletta. Tämä tarkoittaa noin sataa vahinkoa per päivä. Kyseisten vahinkojen korvausmäärä oli yhteensä 171 miljoonaa euroa.

Vuotovahingot olisi torjuttavissa helposti

Vuotovahingot johtuvat erityisesti käyttövesiputkistojen ja viemäriputkistojen vanhenemisesta, mutta myös vettä käyttävien laitteiden lisääntymisestä ja erilaisista rakennusvirheistä. Finanssiala (FA) on tehnyt selvityksiä vuotovahingoista vahinkokehityksen seuraamiseksi ja syiden selvittämiseksi jo vuosien ajan ja näiden selvitysten mukaan vahinkojen syyt eivät ole muuttuneet.


Vesi- ja vuotovahinkoja pystyttäisiin torjumaan tehokkaasti

  • oikea-aikaisella putkiremontilla
  • astianpesukoneiden oikeanlaisella asennuksella,
  • eri laitteiden valvotulla käytöllä
  • laitteita uusimalla hyvissä ajoin ennen niiden käyttöiän loppumista

Monet vakuutusyhtiöt saattavat antaa hyvitystä vuotovahdin käytöstä.

Info

Info

Uutuus! LK CubicDetector on uudenlainen ja älykäs vuodonilmaisin kodin kaikkiin tiloihin

LK CubicDetector on vuodonilmaisin, joka havaitsee vesivuodon esimerkiksi astianpesukoneen tai vastaavan alla. Se voidaan liittää CubicSecureen tai käyttää sellaisenaan.

CubicDetector on älykäs vuodonilmaisin, joka suojaa kiinteistöä vedeltä sekä lämpötila- ja kosteusvaurioilta mittaamalla vesivuotoja/tulvimisia, sekä huoneen lämpötilaa ja ilmankosteutta.

Laite asetetaan näiden lähelle tai alle:
• pesukone
• astianpesukone
• WC-istuin
• pesuallas
• lämminvesivaraaja tai lämmöntuottolaite
• vesisäiliö
• vesipumppu
• ilmastointilaite
• jääkaappi tai pakastin
• kellari
• kylpyamme
• muu vettä käyttävä laite

Laite havaitsee ja varoittaa vesivuodoista, kun se joutuu kosketuksiin veden kanssa. Kun laitetta käytetään yhdessä CubicSecuren kanssa, järjestelmä voi myös sulkea veden syötön hälytyksen yhteydessä.

Kiinnostuitko?

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö


Rakentaminen
viemäröinti
vesiputkistot
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

2k-polyuretaanielastomeerin-levitys-pensselillä-weber
Huputuksen hajuhaitat historiaan
M1-luokiteltu rakennusmateriaali on vähäpäästöinenRemonteissa yksi ikävimmistä asioista on rakennusmateriaaleista lähtevät erilaiset hajut. Herkille ihmisille nämä hajut saattavat tehdä talon ulkopuolisista remonteistakin todella ikävää aikaa. Weberin M1-luokiteltu vedeneristyspinnoite parvekkeille, luhtikäytäville sekä sisä- että ulkoportaille jättää hajuhaitat historiaan. weber 2-K Polyuretaanielastomeeri on jatkoa Weberin vähäpäästöisille rakennusmateriaaleille.M1-luokitellut rakennusmateriaalit ovat vähäpäästöisiä edistäen asuntojen sisäilmaa.
20204_64039.jpg
Miten liiallista vedenkulutusta voisi estää tai edes vähentää?
Taloyhtiöissä vedenkäyttö muodostaa keskimäärin 37 % kiinteistökustannuksista ja on taloyhtiön suurin yksittäinen kuluerä. Kokonaisuutena veteen kuluu enemmän rahaa kuin koko taloyhtiön lämmittämiseen. Koska vesi on kallista, veden säästäminen on kannattavin energiainvestointi.
Kiinteistön vesivahinko on yleensä vältettävissä.jpg
Näin vältät kiinteistön vesivahingon
Monissa kiinteistöissä on ylläpidon suunnitelmalistalla putkistojen- ja pumppaamojen ylläpitotarkastukset sekä putkiremontti. Säännöllinen viemäriputkiston huuhtelu, kuvaus ja raportointi on tehokas tapa estää vesivahinkoja sekä informoida esimerkiksi taloyhtiöiden päättäjiä siitä milloin on aika alkaa valmistelemaan putkiremonttia. Samanlainen tarkastus- ja huoltotarve koskee myös kiinteistön jätevesipumppaamojen ylläpitoa.
20165_46444.jpg
Putkiremontti nopeammin ja taloudellisemmin
Taloyhtiön putkitekniikan käyttöiäksi on arvioitu noin 50 vuotta. Tällä hetkellä suurin linjasaneeraustarve Suomen asuntokannasta kohdistuu erityisesti 1960- ja 70-luvuilla valmistuneisiin asuinkerrostaloihin ja saneeraustarpeen on ennustettu vain kasvavan lähivuosina voimakkaasti arviolta noin 2020-luvulle asti. Näitä asuntoja on Suomessa noin 470 000.Linjasaneerauksissa uusitaan putkistojen, sähkö- ja tietoliikenneyhteyksien lisäksi yleensä myös märkätilat ja mahdollisesti myös keittiöt. Myös muiden tilojen pintaremontteja voidaan liittää samaan urakkaan. Korjauskohteet ovat aina yksilöllisiä, joten saneerauksissa käytettävien rakenneratkaisuiden ja materiaalien valinnassa tulee noudattaa kohteesta laadittuja rakennesuunnitelmia.
20222_76752.jpg
Linjalattiakaivo antaa vapautta toteutukseen - märkätilojen remon­tointi taloyh­tiössä
Vieser Line on ainoa kotimainen linjalattiakaivo. Sen innovatiivisuus tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia ainutlaatuisiin kylpyhuoneratkaisuihin myös taloyhtiöiden remonttikohteissa. Tyylikkään designkannen alla on aina helposti asennettava ja puhdistettava sekä käytössä turvallinen ja tehokas lattiakaivojärjestelmä.
20153_42788.jpg
Ilmanvaihdolla asumismukavuutta ja energiansäästöä
1960-luvulla kerrostaloissa alkoi yleistyä koneellinen poistoilmanvaihtojärjestelmä. Talon katolle asennettiin joko talo- tai porraskohtainen huippuimuri, joka poisti ilmaa märkätiloista ja keittiöstä. Tällä tavalla saatiin toteutettua ilmanvaihdon tärkein tehtävä: kosteuden ja epäpuhtauksien poistaminen asunnosta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton