• Etusivu
  • Rakentaminen

Tv-maksuvelvollisuus jatkuu digiaikanakin

Rakentajan toimitus
Päivitetty 15.08.2007
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Kaapelitaloudet maksuvelvollisia myös ilman digisovitinta


Televisiomaksuvelvollisuus jatkuu digi-tv-siirtymän jälkeen ennallaan. Televisioilmoitus tulee olla aina tehtynä, jos on mahdollisuus vastaanottaa televisiolähetystä. Kaapeli-tv-jakelussa olevien talouksien tulee maksaa tv-maksu analogisen jakelun jatkoajalla, helmikuun 2008 loppuun asti, vaikka taloudessa ei olisikaan digisovitinta.

Televisiomaksuvelvollisuuden kannalta ei ole merkitystä, minkä jakelukanavan (analoginen, digitaalinen, satelliittivälitys) kautta televisiolähetystä voidaan vastaanottaa. Merkitystä ei ole silläkään, millaisen laitteen tai laiteyhdistelmän avulla televisiolähetyksiä voi vastaanottaa: maksuvelvollisuus koskee muun muassa digisovittimen/satelliittivastaanottimen ja television/monitorin/tietokoneen yhdistelmää sekä kännykkätelevisiota (DVB-H).

Televisiomaksun piiriin kuuluu myös televisiolähetysten vastaanottaminen IPTV:n kautta. IPTV:llä tarkoitetaan laajakaistaisen Internetin kautta vastaanotettavia reaaliaikaisia ja laadultaan perinteiseen televisioon verrattavia televisiolähetyksiä.

Televisiomaksusta vapautuu vain, mikäli ei ole minkäänlaista mahdollisuutta vastaanottaa televisiolähetystä.

Seuraamukset televisioilmoituksen laiminlyönnistä voivat enimmillään olla 500 euroa. Televisiomaksu on vuodessa 208,15 euroa eli noin 0,57 euroa päivässä. Tv-maksun voi maksaa myös puolen vuoden (104,75 euroa), kolmen kuukauden (53,00 euroa) tai kuukauden (17,95 euroa) jaksoissa. Ilmoituksen television käyttöönotosta voi tehdä lomakkeella, jonka saa postista, soittamalla asiakaspalveluun, p. 09 613 161 ja internetin kautta osoitteesta www.tv-maksu.fi. Televisiomaksuilla katetaan julkisen palvelun Yleisradion Oy:n toiminta.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20116_26881.jpg
Hankkeen käynnistäminen
Jätevesijärjestelmän hankkiminen tuntuu äkkiseltään yksinkertaiselta toimenpiteeltä: valmis "sakopaketti" peräkärryyn ja ei kun asentamaan! Tarkemmin asiaan tutustuttuaan huomaa varsin pian, että hankintaprosessiin liittyykin useita asioita, jotka vaikuttavat lopulliseen ostopäätökseen. Heti aluksi kannattaa päättää, hankkiiko järjestelmän asennuksineen ostopalveluna vai tekeekö hankinta- tai asennustyöt itse.
20117_27034.jpg
Mäntyharjun sisustusvinkit
Loma-asunnot eivät ole enää romuvarastoja, jonne tuodaan se, mikä ei mahdu kellarikomeroon. Ihmiset haluavat ympärilleen kauniita asioita. Silmää miellyttävässä ympäristössä sielukin lepää. Mäntyharjun loma-asuntomessujen toisena teemana olikin tänä vuonna taide.Mäntyharjun loma-asuntomessut
20073_4051.jpg
Avautuva Lumon lasiseinä tuo uusia ideoita ulko- ja sisätiloihin
Lumon lasiseinä luo uusia mahdollisuuksia muunnella tiloja ja niiden käyttötarkoitusta. Sillä voidaan jakaa ja laajentaa ravintola- ja liiketiloja sekä muita tiloja, joissa vaaditaan helppoa muunneltavuutta. Kokonaan sivuun käännettynä lasit vievät vähän tilaa. Tyylikäs ulkonäkö istuu hyvin ympäröivään arkkitehtuuriin.
20082_9126.jpg
Muunto Clean Cut piilottaa, esittelee ja integroi
Kodin tavarat ja toiminnot muuttuvat. Otamme käyttöön uutta tekniikkaa ja välineitä, joilla ei ole omaa paikkaa perinteisessä sisustuksessa. Miten sijoittaa tyylikkäästi ja kätevästi koneet ja laitteet? Muunto Clean Cut elää ajan hermolla: Järjestelmään on liitetty osia, jotka ratkaisevat työskentelyyn tai harrastuksiin liittyvien välineiden integroimisen kotimiljööseen. Jos samoja kodin tiloja käytetään eri vuorokaudenaikoina eri käyttötarkoituksiin, on miellyttävää, että eri tilanteisiin liittyvät laitteet ja tavarat saa pois silmistä, kun niitä ei tarvita. Muunto Clean Cut voi valinnan mukaan korostaa tai kätkeä siihen sijoitetun esineen.Näyttävä kotiteatteriMoni sisustaja haluaa iloita kotinsa viihde elektroniikasta täysillä niin, että myös itse laitteet ovat komeasti esillä. Muunto Clean Cut tarjoaa upeat mahdollisuudet: Taulutelevisiota ja kaiuttimia varten on olemassa varusteluosia, joilla laitteet voi ripustaa yksinkertaisesti suoraan seinäpaneelin uraprofiiliin. Piilojohdotus hoitaa kaiken turhan näkymättömiin. Vain olennainen on pelkistetysti nähtävillä ja nautittavissa.
20095_16729.jpg
Toteuta unelmiesi kylpytila
Luonnonkivi on aito, ajaton ja kestävä sisustuskivi, jota on ilo katsella. Sisustusmateriaalina luonnonkivi on käytännöllinen ja helppohoitoinen. Moni arvostaa myös sen ekologisuutta ja paloturvallisuutta. Ja mikä parasta, kivi kestää elämää paremmin kuin moni muu pinta. Koska luonnonkivi on materiaalina pitkäikäinen ja pidetty, se merkitsee myös mukavaa arvonnousua asunnolle.Vuolukivi on ihana materiaali niin uuneissa kuin sisustuksessakin. Sen elävä ja kaunis pinta antaa lämpöä kotiin. Kylpytiloissa vuolukiven ominaisuudet ovat omimmillaan. Se ei ole märkänäkään liukas, ja kun kivilattian alle yhdistää lattialämmityksen, on kiven tuntu paljaaseen jalkaan lämpöinen ja miellyttävä.Lisätietoa luonnonkivituotteista...
202211_80225.jpg
Nyt on oikea hetki radonmittauksille
Suomalaisasuntojen radonpitoisuudet ovat maailman suurimpia. Varsinkin eteläisessä Suomessa on paljon radonia, erityisesti Lahden seudulla, Itä-Uudellamaalla, Kymenlaaksossa ja Pirkanmaalla. Suomessa otollisin radonmittauskausi on syyskuun alusta toukokuun loppuun.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton