• Etusivu
  • Talo

Tee Se Itse -Kukkapöytä

Rakentajan toimitus
Päivitetty 17.06.2020
20088_12326.jpg

Onko kotisi täynnä vihreitä kukkivia kasveja vailla paikkaa, mihin sijoittaa? Etkö halua uhrata tilaa kasveille arvokkaiden huonekalujesi pinnoilta? Ei aihetta huoleen, sillä tämänkertaisessa Tee Se Itse -artikkelissa tarkastelun kohteena on yksinkertaisen kukkapöydän rakentaminen. Sopivalla pintakäsittelyllä pöydän voi soveltaa käyttöön sekä ulko- että sisätiloihin.

Materiaalit ja työkalut

Kuten kaikenlaisessa muussakin puuhastelussa, myös tässä on tarpeen omistaa joitakin perustyökaluja. Pitkälle pääsee kun omistaa käsisaha, mitan, kynän ja vasaran tai ruuvinvääntimen. Lisäksi tarkempaa taiteilua varten tarvitaan kuviosaha ja pintäkäsittelyyn maalia/lakkaa ja pensseleitä.

Materiaalien puolesta rakennelman valmistamisessa voi käyttää höylättyä tai höyläämätöntä lautaa riippuen siitä, käytetäänkö pöytää ulko- vai sisätiloissa. Ylempi taso sen reunojen pienet koristepalat voi valmistaa vanerista. Yhteensä lautaa tarvitaan n. 25 m (sisältäen hukkavaran). Vaneria tarvitaan 145 mm suikaleina n. 4,5 m.

Rakentaminen

Puutavara sahataan alla olevan kuvan mukaisesti oikeaan mittaansa. Pöydän kokoaminen kannattaa aloittaa tasojen rakentamisella. Tämän jälkeen kiinnitetään jalat tasoihin. Viimeisenä taiteillaan tasojen takalevyt sekä ylähylly vanerista.

20088_12330.jpg

Viimeistely

Riippuen siitä, rakensitko pöytäsi käytettäväksi ulko- vai sisätiloissa, maalaamalla tai lakkaamalla voit antaa viimeisen silauksen tuotoksellesi. Ulkotiloihin sijoitettavan pöydän voi maalata vaikka saman väriseksi kuin talo, jolloin pöytä sopii hienosti kokonaisuuteen. Sisätiloihin rakennettava pöytä kannattaa valmistaa höylätystä laudasta ja sen voi vielä käsitellä sopivan sävyisellä petsilakalla.

Valmiin pöydän päällä kukkien viihtyvyys on taattu!
Valmiin pöydän päällä kukkien viihtyvyys on taattu!
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202011_67436.jpg
Huolehdi kotisi ilmanvaihdosta - ja ohjaa sitä missä ja milloin vain
Toimiva ilmanvaihto ja sopiva lämpötila edistävät sekä talon että asukkaiden hyvinvointia.
20151_42023.jpg
Tuulettuuko talosi alapohja oikein?
Ross-tuuletuspaalu alapohjan tuuletukseen ja tuloilmaputkeksiRoss-tuuletuspaalu on tyylikäs tuote talon ryömintätilan tuuletukseen sekä talon alapohjan kosteusvaurioiden ja radonhaittojen ehkäisyyn. Ross-tuuletuspaalun kautta voidaan myös ottaa tuloilma esimerkiksi kellarisaunaan, takkaan tai ilmanvaihtokoneeseen. Ross-tuuletuspaalu toimii tuloilmakanavana myös, kun tehdään koneellinen poistoilmanvaihtojärjestelmä tai koneellinen radonpoistojärjestelmä ryömintätilaan.Ross-tuuletuspaalua voidaan käyttää hyväksi kaikkien talotyyppien tuuletuksessa. Tuuletuspaalu on suunniteltu niin, että ilma pääsee lähes esteettömästi virtaamaan putken läpi, eikä haitallista ilmalukkoa pääse syntymään. Rakenne estää myös lumen, roskien ja pieneläinten pääsyn alapohjan ryömintätilaan.
20112_24217.jpg
Kastelli-talot
Tutkimusten mukaan Kastelli täyttää parhaiten rakentajien yksilölliset rakentamistarpeet. Arkkitehdit ovat suunnitelleet suomalaisten toiveisiin suositut talomallit, joihin Kastellin joustava rakentamistapa antaa lisäksi runsaat yksilölliset muuntelumahdollisuudet. Kastelli tarjoaa laadustaan tunnettuja koteja myös eri hintaluokissa, alkaen edullisista Economy-malleista. Talopaketin toimitustavatkin ovat laajimmat – peruspaketista aina muuttovalmiiksi.Lisää Kastelli-taloista...
20229_60049.jpg
Viimeinen sammuttaa kynttilät!
Kynttilä, tuo herkkä tunnelmanluoja arjessa ja juhlassa. Kynttilät eivät ole vain syksyyn ja talveen tarkoitettuja sesonkijuttuja, vaan niitä käytetään ympäri vuoden luomaan kotoista tai jopa juhlavaa tunnelmaa. Hypnoottisesti tanssahtelevan liekin kanssa tulee kuitenkin muistaa olla erityisen varovainen, poltat sitten kynttilää sisällä tai ulkona.
20186_53678.jpg
Runsaasti palkittu kerrostalokohde
Espoon Asunnot Oy:n Magneettikatu 14 on saanut vuoden mittaan lukuisia asuntorakentamisen palkintoja, mutta mitkä tekijät tekevät kohteesta palkitsemisen arvoisen?
20186_53373.jpg
Asuntomessuille rakentuu jälleen näyttäviä lasiterasseja
Porin Asuntomessuilla on jälleen runsaasti toinen toistaan upeampia terasseja ja parvekkeita. Moni niistä on saanut suojakseen lasituksen. Lumonin terassi- ja parvekelasitukset löydät tänäkin vuonna useasta messukohteesta. Tässä maistiaisia kahdesta kohteesta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton