• Etusivu
  • Rakentaminen

Seurantakohteista arvokasta tietoa

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.08.2011
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Rakentaja.fi-seurantakohteita on muutaman vuoden aikana kertynyt jo yli sata. Valikoimasta löytyy kokonaisseurantoja pientalojen rakentamisesta, osaseurantoja esimerkiksi perustuksista sekä tietysti remontointikohteita.

Omakohtaisia tarinoita ja asiantuntevaa tietoa

Seurantakohteet ovat monipuolisia paitsi laajan tarjonnan ja erityyppisten kohteiden puolesta, niin myös seurantatavoiltaan erilaisia. Osa kohteista on hankkeen toteuttajan itse kertomia ja niistä löytyy myös tuntemuksia rakentamisen arjesta ja omatoimisuudesta. Osa kohteista taas on rakennusalan ammattilaisen käsialaa, jolloin asioita on esitetty lähes työohjemaisesti.

Tervetuloa tutustumaan

Rakentamista tai remontointia suunnittelevan kannattaa tutustua kohteisiin ja etsiä itseään eniten kiinnostavat seurannat. Seurannat antavat osviittaa tulevista vaiheista ja niistä löytyy myös apua tuotteiden ja järjestelmien valintaan.

Esimerkkejä seurantakohteista:

Uudisrakennus...

Perustukset...

Remontointiseurannat...

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20077_5723.jpg
3 Rakennussuunnittelu
3.5 KäyttövaiheMonta kertaa toistettu teksti: tämä on onnistumisen kannalta rakentamisen tärkein vaihe. Taas kerran, vastaanotto on rakentamisen tärkein vaihe. Mitä on saatu aikaan? Kaiken tulee olla kunnossa. Onko saatu sitä mitä on tilattu? Perinteisiä hartiapankkirakentajia on nykyään enää erittäin vähän. Tällainen rakentaja saa syyttää itseään, jos lopputulos ei ole sitä mitä ajatteli. Nykyisin rakentaminen on usean eri urakoitsijan yhteistyön tulos. Onko tässä onnistuttu? Se selviää lopputarkastuksessa, tosin lopputulos on ollut jo pitkään näkyvissä.
20215_70711.jpg
Puurunkoinen talopaketti teetettynä vai itse tehtynä?
Valitse Kastellin runsassisältöinen Peruspaketti, kun haluat omalla työpanoksellasi osallistua rakentamiseen tai haluat toteuttaa kaikkein yksilöllisimmätkin talo- ja huvilatoiveesi.Hankkiessasi Peruspaketin, voit vapaasti valita mieluisan kodin tai huvilan koko Kastellin mallistosta, muunnella sen pohjaratkaisua – tai suunnitteluttaa täysin yksilöllisen kodin Kastellin aluearkkitehdeilla. Talopaketin toimitussisältöä voit laajentaa monipuolisilla lisähankinnoilla ja asennussisällön voit räätälöidä omien taitojesi ja resurssiesi mukaan.Jätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talostaTilaa veloitukseton Kastelli-talokirja
201812_55748.jpg
Swegon CASA ilmanvaihto - raikasta sisäilmaa ja energiatehokkuutta
Ilmanvaihto pitää asunnon sisäilman raikkaana ja samalla poistaa haitalliset käryt ja hajut sisätiloista. Ilmanvaihdon kautta asunnon sisään tuleva ilma on aina suodattua ja hengittäminen sisätiloissa on mukavaa ja terveellistä.
20174_48904.jpg
Kosketusvapaat hanat ovat käytännöllisiä myös kotona
Kosketusvapaiden hanojen ansiosta vedenkulutus voidaan jopa puolittaa, ja samalla käyttäjäystävällisyys ja hygieenisyys nousevat aivan uudelle tasolle.Käyttäjäystävällisyys on Oraksen brändin ydin, ja jokainen Oras-tuote on suunniteltu tekemään ihmisten elämästä parempaa. Myös muotoilu on osa käyttäjäystävällisyyttä, sillä muotoilun on aina palveltava käytettävyyttä. Kosketusvapaa hana tuo turvallisuutta, vedensäästöä ja hygieenisyyttä ja elektronisten hanojen suosio onkin kasvanut myös kotitalouksissa.
20131_33573.jpg
Täyslämmin Kastelli-huvila on ympärivuotisten ykkönen
Viihtyisää vapaa-aikaa ympäri vuoden täyslämmin Kastelli-huvilaHuippusuositut Kastellin Täyslämpimät huvilat on suunniteltu ja rakennettu ympärivuotiseen loma-asumiseen. Arkkitehtien suunnittelema Kastelli-huvila on viihtyisä vapaa-ajanasunto, joka toimii täydellisesti myös ympärivuotisena kakkosasuntona. Kaikkien Kastelli-huviloiden lämpimyys, mukavuus ja huolettomuus ovat samaa korkeaa tasoa kuin Kastellin omakotitaloissa.Toimivassa ja tasokkaasti varustellussa huvilassa on mukava viettää vapaa-aikaa perheen ja ystävien parissa. Ja joskushan voi myös tehdä etätöitäkin rauhoittavan luonnon keskellä. Kastellissa huvilaelämä on parhaimmillaan!Tilaa esite
20148_40716.jpg
Energiamääräykset ja energiaselvitys
Suomessa energiatodistus on ollut käytössä vuodesta 2008 lähtien kaikessa uudisrakentamisessa, ja vuodesta 2009 lähtien se on koskenut myös suuria rakennuksia sekä uusia pientaloja myynti- sekä vuokraustilanteissa. Lähitulevaisuudessa energiatodistus tarvitaan myös vanhan pientalon myynnin tai vuokrauksen yhteydessä. Korjausrakentamisen energiatehokkuusmääräykset astuivat voimaan 1.9.2013.Tiukentuneet energiatehokkuusvaatimukset tulivat voimaan 1.7.2012. Vaatimukset asettavat esimerkiksi suoralle sähkölämmitykselle kiristyneitä ehtoja, jotka on kuitenkin mahdollista saavuttaa esimerkiksi ilmalämpöpumpulla, joka on integroitu kiinteästi ilmanvaihtoon. Energiatehokkuutta koskevalla lainsäädännöllä on tavoitteena rakennusten energiatehokkuuden sekä uusiutuvan energian käytön edistäminen, energiankulutuksen pienentäminen sekä hiilidioksidipäästöjen vähentäminen. Energiatehokkuusvaatimusten täyttyminen on osoitettava rakennuslupaa haettaessa.Hyvällä energiatehokkuudella on mahdollista pienentää rakennuksen käytönaikaisia kustannuksia sekä hillitä asumiskustannusten nousua, vaikka energiahinnat mahdollisesti nousevatkin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton