• Etusivu
  • Talo

Sadevesijärjestelmä kestää myös lumen painon

Rakentajan toimitus
Julkaistu 21.05.2014
20145_39389.jpg

Icopal Sadevesijärjestelmä on tehty läpivärjätystä PVC-muovista ja se kestää kolhut, pakkaset, paahtavat helteet, lumikuormat ym. sään tuomat vaihtelut.

Sadetar-sadevesijärjestelmä käy täydellisenä ja monipuolisena sadevesijärjestelmänä kaikenlaisiin uudis- ja korjausrakennuskohteisiin. Icopal Sadevesijärjestelmän osista syntyy aina toimiva, tiivis ja hyvännäköinen ratkaisu etenkin pienempiin rakennuksiin. Icopal Sadevesijärjestelmän kouruja ja syöksyputkia saa 4,5" kulmikkaana järjestelmänä. Kaikki kourut ja putket ovat läpivärjättyjä, joten ne säilyttävät siistin ulkonäkönsä vuodesta toiseen.

Sadevesijärjestelmän tehtävänä on ohjata sade- ja sulamisvedet hallitusti pois katolta ja olla osa toimivaa kattokokonaisuutta. Jokainen millimetri sadetta vastaa litraa per neliömetri. Siispä 20 mm sadetta päivässä vastaa 20 litraa vettä per neliömetri. Pinta-alaltaan 150 m² katolla 20 mm sade vastaa 3000 litraa vettä. Kaatosateessa (50 mm) se tarkoittaa jopa 7500 litraa vettä tunnissa.

Laadukkaat sadevesijärjestelmämme kestävät sateen lisäksi myös jään ja lumen rasitukset rikkoutumatta ja haalistumatta. Esimerkiksi teräsohutlevystä valmistettu Sadetar-sadevesijärjestelmä sopii joustavasti sekä pientaloihin että rivi- ja pienkerrostaloihin.

Sadetar-sadevesijärjestelmä

Sadetar on kehitetty kestämään pohjoisen ilmaston rajut olosuhteet. Se kestää kovimpiakin sääolosuhteita haalistumatta ja laadukkaan ulkonäkönsä säilyttäen. Sadetar valmistetaan kuumasinkitystä teräksestä, joka on molemmin puolin pinnoitettu ympäristöystävällisellä HBP-polyesteripinnoitteella. Sadettarelle myönnetään 10 vuoden takuu.

Helppo asentaa
Sadetar-järjestelmä sisältää toisiinsa täysin tiiviisti sopivat osat, joiden yhteenliittäminen ja kiinnittäminen on helppoa. Kaikki järjestelmän osat on suunniteltu siten, ettei asentamisessa tarvita erikoistyökaluja.

Patentoidut kourun kannattimet

Kourun kannattimille asetetaan suuret vaatimukset: Niiden muodonmuutos ei saa olla enempää kuin 5 mm kun 75 kg:n rasituksen alaisena. Kyseisessä testissä Sadettaren patentoidut kannattimet taipuvat vähemmän kuin 0,5 mm! Kannattimet on taivutettu neljään kertaan paksusta teräslevystä, joten ne säilyttävät muotonsa rankimmissakin olosuhteissa, eikä märän lumen aiheuttama paino pääse rikkomaan tai taivuttamaan niitä.

Sadettareen on saatavana myös säädettävä kourunkannatin. Se soveltuu lähes kaikille kattokaltevuuksille.
Sadetar kourunkannattimet asennetaan kourun ulkopuolelle, joten kourut on helppo pitää puhtaana.

Sadetar-sadevesijärjestelmää on saatavana neljässä eri värissä.
Sadetar-sadevesijärjestelmää on saatavana neljässä eri värissä.

Muovinen Sadevesijärjestelmä

Muovinen sadevesijärjestelmä sopii erityisesti pientaloihin, kesämökkeihin ja talousrakennuksiin. Muovi säilyttää muotonsa, ei ruostu eikä murru kovimmissakaan olosuhteissa. Sileään muoviputkeen ei tartu edes lika, joten vesi pääsee virtaamaan vapaasti, ja kourut sekä syöksyputket pysyvät siisteinä myös ulospäin. Muoviränni vaimentaa tehokkaasti veden ropinaa ja jäiden kolinaa.

Muovista sadevesijärjestelmää on saatavana mustana, valkoisena ja ruskeana.

Avaimet käteen -kattoremontti taipidennä kattosi ikää pinnoituksella


Talo
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20097_17745.jpg
Passiivitalojen suunnitteluohjeet
Arkkitehti (SAFA) Kimmo Lylykankaan ja VTT:n asiakaspäällikkö Jyri Niemisen laatimat passiivitalojen suunnitteluohjeet arkkitehdeille ja arkkitehtiopiskelijoille julkistettiin Valkeakosken asuntomessujen yhteydessä perjantaina 17.7.2009 klo 10.Kimmo Lylykangas ja Jyri Nieminen saivat ohjeiden tekemiseen Suomen Asuntomessujen Casa Humana -apurahan. Suunnitteluohjeiden julkistustilaisuuden avasi Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen ja ohjeet esitteli arkkitehti Kimmo Lylykangas."Asuntomessujen pilottihankkeilla sekä passiivitalojen suunnitteluohjeilla haluamme omalta osaltamme edistää energiatehokkaiden talojen rakentamista Suomessa", kertoi toimitusjohtaja Pasi Heiskanen Suomen Asuntomessuilta.
Viikon kysymys mietityttää.
Tapetti kiertää nurkissa?
Muutimme 2 kk sitten uuteen asuntoomme ja nyt huomasin, että olohuoneen yhdessä kulmassa tapetti on alkanut niin sanotusti kiertää(eli talo siis elää).Nurkka on sellainen, jossa väliseinä kohtaa ulkoseinän. Se on asianmukaisesti saumattu, mutta miksi se on lähtenyt kiertämään ja tärkein kysymys on että miten saan sen korjattua helposti? Ei kai vaan pidä ottaa nurkka tapettia pois ja laittaa uutta?
20187_53868.jpg
Rappaa sisäseinät
Värillinen sisärappaus on vaihtoehto, kun sisustuksessa halutaan käyttää elävöittävää pintakuviota yhdistettynä värien tuomiin mahdollisuuksiin. webervetonit AK ja AH Antiikkilastit tuovat luonnonvalkoisen ilmeen esimerkiksi palomuureille tai takoille. webervetonit 430 Hiertopinnoitteella tai 431 Piirtopinnoitteella saadaan värillisen rappauspinnan ilme kuivien ja kosteiden tilojen seinäpintoihin.Julkisivujen pinnoittamiseen käytettävä webervetonit SilcoPinnoite soveltuu myös sisärappaukseen.Lopullinen pinta voi olla ruisku-, harja-, hierto- tai piirtopinta tuotteesta ja työtavasta riippuen. Käytettävissä on yli 200 värisävyä.
20153_42820.jpg
Onko huono sisäilma huijausta?
Jo sata vuotta sitten tämä osattiin: makuuhuoneisiin ja olohuoneeseen tulee johtaa ulkoa raitista ilmaa. Vastaavasti keittiöstä ja vessasta johdetaan ilmaa ulos ulkokaton harjan yläpuolelle asennetun poistohormin kautta.Energiansäästön nimissä keksittiin jokunen vuosikymmen sitten sulkea tuuletusraot, ettei kylmää ulkoilmaa pääsisi sisälle. Oliko ratkaisu sittenkään aivan oikea, saatiinko säästöä? Ei. Tuloksena on saatu huonoa sisäilmaa ja sen seurauksena sairastumisia, poissaoloa töistä, työkyvyttömyyttä, huonosti voivia kiinteistöjä jne.
49_P_106956_1.jpg
Rakennusten energiamuotokertoimet uudistettu
Valtioneuvosto on antanut asetuksen, jolla uudistetaan rakennusten energiamuotokertoimet. Asetus on osa lähes nollaenergiarakentamisen säädöspakettia.Rakennettu ympäristö aiheuttaa nykyään noin kolmasosan Suomen kasvihuonekaasupäästöistä.Energiamuotokertoimet ohjaavat kohti energiatehokasta rakentamista ja kestävää luonnonvarojen käyttöä. Mitä suurempi kerroin on, sitä vähemmän kuluttavaksi rakennus tulee suunnitella.Rakennuksissa 1.1.18 alkaen käytettävät energiamuotokertoimet(suluissa 31.12.17 asti voimassa olevat)· sähkö 1,20 (1,70)· kaukolämpö 0,50 (0,70)· kaukojäähdytys 0,28 (0,40)· fossiiliset polttoaineet 1,00 (1,00)· rakennuksessa käytettävät uusiutuvat polttoaineet 0,50 (0,50)"Uusiutuvia energialähteitä ja energiatehokkuutta lämmityksessä pitää edistää. Siksi uusiutuvien polttoaineiden ja kaukolämmön kertoimet ovat alhaisimmat. Myös sähköntuotannossa päästötön tuotanto lisääntyy. Siksi sähkön kerrointa on ollut perusteltua alentaa", painottaa asunto-, energia ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.Tänään (30.11.2017) annettu asetus on osa lähes nollaenergiarakentamisen säädöspakettia, johon kuuluu myös maankäyttö- ja rakennuslain 1.1.2017 voimaantullut muutos sekä kaksi ympäristöministeriön asetusta, jotka on tarkoitus antaa vuoden 2017 aikana. Asetus on myös osa rakennusten energiatehokkuusdirektiivin toimeenpanoa Suomessa.Uudet energiamuotokertoimet tulevat voimaan 1.1.2018 ja ne koskevat uusia rakennuksia, kun hankkeen lupahakemus jätetään 1.1.18 tai sen jälkeen.Ympäristöministeriön ohjeita
Energiatehokas järjestelmä hyödyntää maalämmön energioita.
Uusia tuulia lämmönjakoon
Lattialämmitys on jo pitkään ollut pientalojen vallitseva lämmönjakojärjestelmä. Lattialämmitysratkaisujen kehitystyö on tapahtunut viime vuosina lähinnä säätöautomatiikan alueella. Asuntomessujen yhteisosastolla Uponor esittelee uusia uria avaavan kehitysaskeleen. Se tuo markkinoille lattialämmityksen, joka lämmittämisen lisäksi myös viilentää.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton