• Etusivu
  • Piha

Reseptejä kesäkeittiöön

Rakentajan toimitus
Julkaistu 08.04.2008
20084_10135.jpg

Grillatut ravunpyrstöt (2-3:lle)

Aika: 45 min.

200 - 350 g pakastettuja ravunpyrstöjä
3 - 4 vartta varsiselleriä
8 - 10 kirsikkatomaattia
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
2 rkl öljyä

Dijoninkastike:

1 pkt tai pussi hollanninkastiketta
2 rkl dijoninsinappia

Sulata ravunpyrstöt hitaasti ja taputtele ne kuiviksi talouspaperilla.
Huuhtele sellerinvartaat ja tomaatit.
Pujota ravunpyrstöt, selleriviipaleet ja tomaatit vuorotellen vartaaseen melko tiukkaan.
Mausta vartaat suolalla ja pippurilla ja sivele pinta kevyesti öljyllä.
Nosta vartaat foliolla vuorattuun grillipannuun ja grillaa niitä uunin ylätasolla n. 5 minuuttia tai sitten hiiligrillissä.
Valmista kastike vartaiden kypsyessä.
Valmista hollanninkastike kokkaaja-sivuston ohjeen mukaan tai pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta sinapilla.
Tarjoa esim. keitetyn riisin kera.

Saslik (4:lle)

500 g lammasta
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl sokeria
1 sitruunana mehu
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
100 g lihaista pekonia
2 sipulia
öljyä paistamiseen

Vatkaa hyvin keskenään öljy, sokeri, sitruunamehu, suola ja pippuri.
Leikkaa liha kuutioiksi ja anna olla tässä kastikkeessa muutama tunti.
Pujottele sitten lihapalat vartaisiin vuorotellen sipuli- ja pekoniviipaleiden kanssa.
Sivele vartaat öljyllä ja paista pannussa, kuumassa uunissa tai grillissä.
Tarjoa curryriisin ja tomaatti- tai paprikasalaatin kanssa.

Broilervartaat

500 g broilerin rintafileepaloja tai broilerisuikaleita
paprikoita
herkkusieniä
kesäkurpitsaa

Mausteseos:
2 rkl öljyä
1 rkl soijakastiketta
sitruunapippuria
puolen sitruunan mehu
2 rkl mangochutneyta
1 tl curryjauhetta
1 tl paprikajauhetta
ripaus chiliä
4 valkosipulinkynttä
1/2 tl tuoretta inkivääriä

Leikkaa fileet ja kasvikset paloiksi ja pistele ne vartaisiin, kasvikset ja lihat erikseen.
Älä työnnä lihapaloja liian tiiviisti tikkuihin, jotta ne kypsyisivät nopeasti.
Paahda vartaat kypsiksi, viitisen minuuttia.
Sekoita maustekastikkeen ainekset ja sivele kypsät vartaat mausteseoksella.

20084_10166.jpg
20084_10167.jpg
20084_10168.jpg

Grillivartaat

Grillivartaista voit rakennella houkuttelevan näköistä ja herkullista syötävää. Lopputuloksen kannalta on tärkeää, että vartaan ainekset kypsyvät samassa ajassa. Paloittele ainekset saman kokoisiksi paloiksi ja pujota aineet vartaisiin varsin tiiviisti, jotta ne maustavat ja mehevöittävät toisiaan. Käytä metallisia annosvartaita tai puisia kertakäyttöpuikkoja. Liota puisia vartaita hetki vedessä, etteivät ne hiilly hiilloksen kuumuudessa.

Tomaatit nyytissä

4 isoa tomaattia

Mausteeksi:

tilkka öljyä
ripaus valkosipulisuolaa
sitruunapippuria
basilikaa
oreganoa tai timjamia

Kääri tomaatti folioon.
Ripota mausteet pintaan ja paahda viitisen minuuttia grillissä.

20084_10169.jpg
Reseptit: Keittotaito - ruoanvalmistuksen nettiopas.

Kuvat: Kermansaven astiat (Oliivi, Sahrami, Neilikka, HotPot, Iiris)

Piha
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20211_68082.jpg
Tulisijojen ja savupiippujen paloturvallisuuden merkittävin riskitekijä
Omakotitaloihin asennettavien savupiippujen ja tulisijojen paloturvallisuus on rakennushankkeeseen ryhtyvän vastuulla – useimmiten rakentava perhe, muistuttaa Rakennustuoteteollisuus RTT ry ja Industria Oy Palosuojelurahaston osarahoittamassa hankkeessa.Hankkeessa kartoitettiin tulisijojen ja savupiippujen riskitekijöitä ja niihin ratkaisuja. Selkein riskitekijä liittyi asennusvaiheeseen.
202212_78272.jpg
Huolehdi oman kodin vuositarkastuksesta välttyäksesi ikäviltä yllätyksiltä ja vahingoilta
Omakotitalon kunto ja turvallisuus tulisi tarkistaa yhtä säännöllisesti kuin autokin katsastetaan. Säännöllisyys ja toistuvuus ovat myös kodin määräaikaishuollon avainsanat. Listasimme, mitkä asiat jokaisen talon omistajan tai ylläpitäjän kannattaa tarkistaa vuosittain. Palvelun voi tarvittaessa myös hankkia ammattilaiselta.
200611_1810.jpg
Varaava Tulikivi-uuni...
Tulikivellä on markkinoiden näyttävin ja monipuolisin mallisto vuolukiviuuneja, jotka varaavat lämpöä ja luovuttavat sitä pitkään ja tasaisesti. Tulikiven uuniperheeseen kuuluu sekä modernin linjan edustajia että paljon perinteisiä, ajattomia klassikkomalleja. Oletpa ahkera lämmittäjä tai herkeämätön tuleen tuijottaja, vaihtoehtoja piisaa. Olipa asumismuotosi tai sisustusmakusi mikä tahansa, sama juttu: valikoimastamme löydät helposti oman suosikkisi. Uutuustuotteiden valmiiksi suunnitelluilla penkki- ja hyllyratkaisuilla saat lisää toiminnallisuutta tulisijoihin. Mallistoa täydentävät mittatilaustyönä tehtävät tulisijat.
20238_82812.jpg
Huolellinen suunnittelu on onnistuneen keittiön perusta
Uuden keittiön suunnitteluun liittyy paljon huomioitavia asioita. Sinulla saattaa olla selkeä mielikuva täydellisestä keittiöstä, mutta ennen kuin unelmat voivat käydä toteen, suunnitelmat on syytä tehdä tarkkaan. Hyvällä suunnittelulla varmistetaan, että keittiö on paitsi kaunis ja toimiva myös budjettisi mukainen.Seuraavilla vinkeillä pääset kohti uutta unelmakeittiötäsi.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Rintamamiestalon sauna
Remontoijan esittämä kysymys:Rintamamiestalo on valmistunut vuonna 1953. Seuraavaksi kunnostusvuorossa olisi kellarikerros. Kosteutta ei ole havaittu.Ulkopuoli on kunnostettu; salaojat ja sadevesiviemärit asennettu. Uretaanilevy on asennettu maanpinnan suuntaisesti 100cm. Kellarikerroksessa on lähes alkuperäinen sauna ja pukuhuone sekä muita tiloja.
20221_74317.jpg
Älä pelkää pääsulakkeen puolesta - näin lämpöpumppu toimii sähkökuorman tasaajana
Lämpöpumppuja, sähköautoja ja aurinkopaneeleita hankitaan yhä useampaan kotiin, mikä vaikuttaa myös talon sähkönkulutuksen tarpeisiin. Pientaloasujan on hyvä tuntea kotinsa tekniset valmiudet, jotta sähkönkulutuksen ollessa korkeimmillaan vältytään sulakkeiden laukeamisen aiheuttamalta harmilta. Tavallisin pääsulakekoko 3x25 A taipuu useimmiten älykodin vaatimuksiin, kun vaihemitoitus ja kuormanhallinta toteutetaan järkevästi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton