• Etusivu
  • Rakentaminen

Remonttilaina kannattaa aina kilpailuttaa

Löydä edullisin rahoitus remontillesi

Rakentajan toimitus
Päivitetty 08.02.2022
20222_76839.jpg

Kodin remontti voi olla kallis investointi, mutta lainojen kilpailuttaminen auttaa pitämään budjetin kohtuullisena.

Remontin voi rahoittaa eri tavoin

Kodin suuret remontit ovat usein kalliita ja erityisesti keittiön ja kylpyhuoneen remontteihin uppoaa rahaa isoja summia. Harva kuitenkaan onnistuu täysin välttymään remonteilta, sillä ne ovat tarpeellisia sekä asunnon tai talon kunnon ylläpitämiseksi ja yleisilmeen päivittämiseksi. Remontti nostaa myös yleensä asunnon arvoa.

Remontin rahoituksen voi järjestää monella tavalla, kuten lainalla tai mahdollisesti omilla säästöillä. Yleensä sopivin rahoitusvaihtoehto riippuu remontin luonteesta ja sen kustannuksista.

Pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat remontteja varten sekä vakuudellista että vakuudetonta remonttilainaa. Vakuudellinen laina voi olla osana asuntolainaa tai oma erillinen lainansa, riippuen vakuuksista ja remontin tarkoituksesta. Esimerkiksi peruskorjausremontit rahoitetaan usein asuntolainalla.

Asunnon lisäksi vakuudelliseen lainaan käyvät vakuudeksi esimerkiksi muut kiinteistöt tai sijoitukset. Eri pankeilla saattaa olla erilaisia ehtoja vakuudelliselle tai asuntolainan yhteyteen haettavalle remonttilainalle, kuten remontin tarkoitus tai lainan vähimmäismäärä.

Vakuudeton remonttilaina on kätevä valinta rahoittaa remontti nopeallakin aikataululla, sillä sen hakeminen on helppoa ja lainan saa käyttöönsä lähes heti. Vakuudeton laina sopii mikä tahansa remontin rahoittamiseen, sillä lainaa voi hakea jopa 60 000 euroon saakka haluamalleen summalle. Lainaa varten hakija ei tarvitse ollenkaan vakuuksia tai takaajia.

Omilla säästöillä pystyy rahoittamaan esimerkiksi pitkään tiedossa olleita remontteja, joita varten on ehtinyt kerryttämään remonttikassaa, tai kodin pienempiä pintaremontteja, joissa myös budjetti on pienempi.

Jos remonttibudjetti on vielä auki ja kyseessä on pienemmän luokan remontti, voi esimerkiksi joustoluotto tai luottokortti olla sopivampi ratkaisu maksaa remontista aiheutuvia kuluja.

Kilpailuta aina remonttilaina

Jos tarvitset remonttisi rahoittamiseen lainaa, kannattaa remonttilainat aina kilpailuttaa. Kilpailuttamalla löydät varmasti edullisimman lainan ja voit säästää remontin kuluissa huomattavasti.

Remonttilainojen koroissa saattaa olla suuriakin eroja, jotka erityisesi suuren budjetin remonteissa vaikuttavat remontin kokonaishintaan. Myös lainojen muut ehdot, kuten erilaiset nostamis- tai vuosikulut ja laina-aika, voivat vaihdella lainaa tarjoavasta toimijasta riippuen.

Remonttilaina on helppo kilpailuttaa Etuan kautta, sillä täyttämällä vain yhden hakemuksen pääset vertailemaan eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden lainatarjouksia. Hakemuksen täyttäminen käy minuuteissa ja netissä hakemuksen täyttäminen onnistuu vaikkapa remontoinnin lomassa.

Etuan kautta remonttilainaa voi hakea mille tahansa summalle 500 ja 60 000 euron välillä, joten palvelun avulla voi kilpailuttaa niin suuret kuin pienet remonttilainat.

Lainatarjoukset saat nähtäville jopa minuuteissa ja parhaimmillaan laina on tililläsi vielä samana pankkipäivänä tai viimeistään seuraavana tarjouksen hyväksymisestä. Pääset siis remontoimaan nopeasti ja laittamaan kotisi uuteen uskoon.

Löydä sopiva lainasumma remonttiin lainalaskurilla

Rakentaminen
huoneisto
projektinjohto
taloyhtiön hallinnointi
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Taloyhtiön vuosikello elokuu
Taloyhtiön vuosikello tikittää: Elokuu
Elokuu on monen mielessä kesän viimeinen kuukausi. Elokuu on myös merkinnyt satokautta, jolloin on puitu tuleentunut vilja sekä poimittu kesän satoa hedelmien ja marjojen muodossa. Elokuun koittaessa suuri osa palaa jo totuttuun vanhaan rytmiin ja arkiseen aherrukseen – aikuiset töihin ja lapset kouluun. Myös taloyhtiössä tämä tarkoittaa paluuta arkeen.
smartvatten vedenmittaus
Mielenrauhaa vesivahingoilta – havaitse vuodot vedenkulutusta mittaamalla
Vesivuoto ei aina ole valtoimenaan pauhaava vesisuihku, vaan monesti myös varsin huomaamaton ja salakavala ongelma. Reaaliaikainen tieto vedenkäytöstä auttaa huomaamaan vuodon ennen mittavaa korjauslaskua.
Lähikuva oven avaamisesta avaimella
Kuka saa käyttää taloyhtiön yleisavainta ja missä tilanteessa?
Taloyhtiön yleisavaimen käyttöön liittyy tarkkoja sääntöjä - sitä voi käyttää ainoastaan pätevästä syystä. Yleisavainta ei voida luovuttaa kenelle tahansa. Avainten sallittua määrää ei ole määritelty, joten yleisavaimia voi olla yksi tai useampia. Suositeltavaa on, että taloyhtiöiden asuntojen ovet, yleiset tilat ja tekniset tilat olisi sarjoitettu eri avainsarjoihin.
201711_50908.jpg
Kapseloinnilla sisäilma paremmaksi
Kun kohteessa on havaittu kosteus- ja mikrobivaurio tai hometta, ainoa vian kokonaan poistava ratkaisu on rakenteiden purku ja uusiminen. Tämä on kallista ja usein myös käytännössä mahdotonta. Kapseloinnilla voidaan vaikuttaa ongelmaan nopeasti.
20229_79597.jpg
Mitä taloyhtiö hyötyy ja mitä laki sanoo etä­luettavista vesimittareista?
Vedenkulutuksen mittaaminen on yhä ajankohtaisempaa korkeampien energian hintojen johdosta. Laki asettaa jo omat vaatimuksensa vedenmittaukselle vesimittareiden avulla, mutta mitä hyötyä taloyhtiössä on etäluettavasta vedenmittauksesta ja entä vedenmittauksesta ylipäätään? Kysymyksiin vastaa Koka Oy:n avainasiakas- ja markkinointipäällikkö Otto Moberg.
20215_70785.jpg
Julkisivun uudistus talon arkkitehtuuria kunnioittaen
Monissa 1970-luvun kerrostaloissa on tarve korjaavalle tai uudistavalle julkisivusaneeraukselle. Pelkän pintakorjauksen lisäksi saneerauksissa tavoitellaan usein myös parempaa energiatehokkuutta ja siten vähähiilisempää asumista ja säästöjä lämmityskustannuksissa. Julkisivusaneerauksissa haasteena onkin usein, miten toteuttaa julkisivuremontti ja lisälämmöneristys ilman että rakenteen kokonaisvahvuus kasvaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton