• Etusivu
  • Rakentaminen

Porin loma-asuntomessualueen kaava sai lainvoiman

Rakentajan toimitus
Julkaistu 25.04.2007
17_P_14022.jpg

Vielä muutama tontti vapaana


Korkein hallinto-oikeus on palauttanut Porin Reposaaren loma-asuntomessualueen kaavaratkaisun ennalleen. Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksellä Reposaaren konepajan alueen asemakaava toteutetaan kaupunginvaltuuston 24.7.2006 tekemän päätöksen mukaan. Porin kaupunginhallitus valitti alkuvuodesta osittain kumotusta kaavapäätöksestä.

- Nyt kaavan saatua lainvoiman etenemme käytännön toimenpiteissä suunnitelmien mukaisesti. Käynnistämme jo valittujen rakentajien kanssa välittömästi tarvittavat rakennuslupaprosessit. Rakentaminen tonteilla pääsee alkamaan touko-kesäkuussa, kertoo projektipäällikkö Kirsi Sainio-Taskinen.

Kesällä 2008 järjestettäville loma-asuntomessuille valmistuva alue on uusi kerros Reposaaren valtakunnallisesti merkittävässä kulttuurihistoriallisessa ympäristössä.

- Reposaari sijaitsee linnuntietä 25 km luoteeseen Porin keskustasta. Idyllisen kaupunginosan viehätys piilee elävässä kyläyhteisössä, kalasatamassa ja -ravintoloissa, yhtenäisessä puukaupunkimiljöössä sekä aavan Pohjanmeren muokkaamissa rannoissa. Reposaarella on pitkä merenkulun historia. Muistoina ovat mm. painolastimaalla täytetyt satamapuiston rannat ja maan mukana kulkeutuneet, Suomessa harvinaiset kasvit. Modernia nykyaikaa ja ekologista tulevaisuutta edustavat pengertielle ja aallonmurtajalle sijoitetut tuulivoimalat, toteaa kaavoitusarkkitehti Mikko Nurminen.

Loma-asuntomessualueella Reposaaressa on haettavana sekä omarantaisia että ei-omarantaisia tontteja. Omarantaisia tontteja on yhteensä 17 kpl. Näistä 9 kpl on loma-asunto/huvilatontteja ja 8 kpl loma-asunto/mökkitontteja. 1-2 asunnon/loma-asunnon ei-omarantaisia tontteja on yhteensä 6 kpl. Nämä tontit rajoittuvat puistoon ja sijaitsevan venevalkaman välittömässä läheisyydessä. Lisäksi haettavana on 3 kpl yhtiömuotoisia paritalo/pienkerrostalotontteja.

- Tonteista vielä muutama on vapaana. Tonttien haku on käynnissä jatkuvana. Laaturyhmä kokoontuu seuraavan kerran toukokuun lopussa tekemään päätöksiä tonttien saajista. Tonttihakemukset olisikin hyvä jättää messutoimistoon viimeistään toukokuun puoliväliin mennessä. Tonttien hakuohjeet ja rakennusohjeet löytyvät Porin loma-asuntomessujen kotisivuilta osoitteesta www.pori.fi/loma-asuntomessut, kertoo projektipäällikkö Kirsi Sainio-Taskinen.

Lisätietoja projektipäällikkö Kirsi Sainio-Taskinen puh. 044 701 8803, kirsi.sainio-taskinen@pori.fi.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20206_65151.jpg
Haaveiletko hirsitalosta? Aloita taloprojektisi nyt - säästät rahaa ja hyödynnät monet edut!
Moni mieltää kesän parhaaksi ajankohdaksi rakentamiselle. Talvirakentamisessa on kuitenkin monia etuja, jotka pääset hyödyntämään aloittaessasi hirsitaloprojektisi nyt.
20235_81774.jpg
LedStoren suomalainen led-innovaatio on voittanut palkinnot kolmessa kansainvälisessä suunnittelukilpailussa
Janne Haltun suunnittelema Tunnelma CCT Led-spottituoteperhe on palkittu A' Design Awards & Competitionin palkintolautakunnan esiin nostamana kuuluisalla A' Design Award palkinnolla valaisintuotteiden ja valaisimien suunnittelu -kategoriassa. Lisäksi kultaisella International Architecture and Design Awardilla, sekä BIG SEE Architecture Award -palkinnolla Product design -luokassa.
20115_25991.jpg
Välitilaan pleksi vai lasi?
Kysymys:Keittiön välitilaan ollaan laittamassa kuva, jonka päälle kiinnitetään läpinäkyvä pleksi tai lasilevy.Millaisia kokemuksia on pleksin käytöstä keittiön välitilassa? Mitkä ovat suurimmat erot pleksin ja lasin välillä? Halkeaako pleksi helposti, jos esimerkiksi siihen päälle lisää hyllyn? Mikä on paras tapa kiinnittää pleksi seinään niin, että kosteus pysyy poissa?
20218_71929.jpg
Tässä talossa oli asuntomessualueen pienin hiilijalanjälki
Kastelli esitteli Lohjan asuntomessuilla 9.7.–8.8.2021 kaksi upeaa, modernia, ja avaraa kotia. Kastelli säväytti asuntomessuilla Veistos- ja Plazia-messutaloillaan. Näissä upeissa kodeissa voi isompikin perhe nauttia olostaan ja elämästään vuosien ajan. Veistos 163/195 -mallissa yhdistyvät kauniisti julkisivurappaus ja erilaiset puutehosteet, kun taas Plazia Järven sydän -kodissa korostuu vaivaton muokattavuus. Lohjan kaupunki laski tänä vuonna asuntomessualueen talojen hiilijalanjäljen sekä hiilikädenjäljen. Käytössä oli ensimmäistä kertaa ympäristöministeriön päivitetty rakennuksen vähähiilisyyden arviointimenetelmä.
20149_40938.jpg
Rakentaja: muistathan nämä eristystä tehdessäsi
Rakennuksen toimivuuden kannalta on tärkeää, että muutama perusasia on huolehdittu kuntoon jo alusta alkaen: Riittävä eristys, sopivaksi mitoitettu ilmanvaihto sekä rakenteiden kuivana säilyminen, joilla saadaan rakennukselle pitkä elinkaari. Eristämisen pieniin yksityiskohtiinkin kannattaa paneutua huolella, sillä kylmäsillat ja epätiiviit rakenteet aiheuttavat vedon tunnetta asujalle sekä nostavat energiankulutusta turhaan. Seinärakenteen rakennusfysikaaliset ominaisuudet on otettava huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Esimerkiksi ilman-/ höyrynsulun sijoittuminen seinärakenteeseen sekä sen tiiviys on tarkkaa. Höyrynsulku tulisikin sijoittaa aina lämmöneristeen lämpimälle puolelle, jotta se toimisi tarkoituksensa mukaisesti ja estäisi eristeen kastumista/kostumista. Lisäksi rakenteen suunnittelussa tulee ottaa huomioon rakennekosteus ja ulkoa sisälle suuntautuva kosteus sekä kosteuden poispääsy rakenteista.
20194_57649.jpg
Ilmanvaihdon vastuut ja työnjako
Taloyhtiöissä pähkäillään usein, miten vastuut ilmanvaihdon kunnossapidon suhteen jakautuvat osakkaiden ja yhtiön välillä. Asunto-osakeyhtiölain (1599/2009) mukaan yhtiö vastaa rakenteista, eristeistä sekä ns. perusjärjestelmistä eli esimerkiksi lämmitys-, sähkö-, vesi- ja ilmanvaihtojärjestelmistä, jotka yhtiö on toteuttanut. Osakkaan vastuulle taas kuuluvat huoneiston sisäosat lukuun ottamatta edellä mainittuja perusjärjestelmiä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton