• Etusivu
  • Materiaalit

Nykyaikaisen rakentajan puulattia

Rakentajan toimitus
Julkaistu 17.02.2014
20142_38020.jpg

Koivu lämpökäsitelty.

KP-floors puulattia on miellyttävän tuntuinen ja helppohoitoinen. Se on jokaisen lattialta ominaisuuksia vaativan sisustajan puulattiavalinta. Lämpökäsitelty puulattia soveltuu nykyaikaiseen rakentamiseen ja saneeraukseen, lattian alle voit asentaa huoletta sähkö tai vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän.

Lue lisää puulattiavaihtoehdoista

Helppo asentaa

Kosteantilan puulattia soveltuu ns. vähäisen veden tiloihin, kuten lasitetun parvekkeen, eteistilan, kodinhoitohuoneen ja saunan pukutilan lattiaksi, josta saa siihen valuneen veden lastalla lattiakaivoon. KP-floors puulattia on helppo asentaa uivana kuin parketti. Liimaraita asenteisena lattiasta tulee kuitenkin jämäkkä kuin lankkulattia ja lämpökin nousee nopeammin lattian läpi, kun askeläänieriste jää pois. Säästöä syntyy vuosittain lämmityskuluissa.

KP-floors valmistaa tilauksesta myös porraspäälliset, kotelot ja jalkalistat samasta materiaalista kuin puulattia on. KP-floors puulattiat ja oheistuotteet, asiakkaan mitoilla, valmistetaan yksilöllisesti Kurikassa yli 30 vuoden kokemuksella.

Kalanruoto.
Kalanruoto.

Pitkäikäinen lattiavaihtoehto

Kun valitset pitkäikäisen ja helppohoitoisen KP-floors puulattian, ihastut varmasti aidon puun lämpimään tunteeseen. Helppohoitoisena se mahdollistaa lapsiperheissäkin kovan käytön. Lämpökäsiteltynä ja liimamassa-asenteisena voit huoletta asentaa KP-floors puulattian lattialämmitteisen aluslattian tai palkkien päälle ilman liikuntasaumoja. Näin asennettuana lattiastasi tulee hiljainen ja lankkulattian tuntuinen.

Tammi, lämpökäsitelty, laivankansi-profiililla.
Tammi, lämpökäsitelty, laivankansi-profiililla.

Helppohoitoinen puulattia

Kunnossapidossakaan et tarvitse ulkopuolisen apua öljytyn lattian hoitoöljyämiseen. Naarmut ja paikalliset pinnan kulumisviat korjaantuvat omatoimisesti hoitoöljyllä ja suopapesulla.

Huomioi tosiasia, että kirkas puu elää eri lailla eri vuoden aikoina, etenkin lattialämmitys kohteissa. Lämpökäsiteltypuu ei ime itseensä kosteutta, eikä näin ollen luovutakkaan kosteutta itsestään. Lämpökäsitellyn puulattian eläminen on vähäistä ilman suhteellisen kosteuden vaihtelusta huolimatta. Kaikki kostean tilan lattiat tehdään lämpökäsitellystä materiaalista.

Lue lisää puulattiavaihtoehdoista

Materiaalit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

suuresta ikkunasta näkyy vehreä metsä keittiönpöydän taustalla
Painike ei enää määrää kaapin paikkaa
Langattomat painikkeet eivät vaadi johdotusta, joten ne voidaan täysin vapaasti sijoittaa haluttuihin paikkoihin ruuvaamalla tai tarralla. Saat sijoitettua katkaisijan tai säätimen vaikkapa koristelasiseinään, sängyn päätyyn tai kirjahyllyn kylkeen.Langattomat painikkeet soveltuvat sekä uusiin taloihin että remonttikohteisiin, ja niillä saadaan helposti lisättyä ohjauksia tarpeen mukaan. Niiden toiminta perustuu radiotaajuustekniikkaan ja käyttöön tarvittava virta tulee painikkeen sisällä olevasta paristosta. Paristo on tavallinen nappiparisto, jota on yleisesti saatavilla. Se kestää normaalikäytössä noin 5 vuotta.Langattomat tuotteet ovat saatavissa sekä IMPRESSIVO®- että Jussi-sarjassa.
20199_59725.jpg
Valopallo hurmasi äänestäjät
Rakentaja.fin järjestämä Pihavalaisinäänestys on päättynyt. Äänestyksessä esiteltiin kuusi erilaista pihavalaisinta. Äänestykseen osallistui 3 766 äänestäjää. Äänestysaika oli 12.-26.8.2019.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Onko kattoristikko riittävän kestävä?
Kysymys:Talon leveys on 8200 mm, mutta siihen tilattujen kehäkattotuolien alapaarteen pituus on vain 7904 mm plus pystyvertikaalit 2kpl 148 mm eli yhteensä 8200 mm. Kantava väliseinä on kutakuinkin keskellä. Koska talon runko on myös 148 mm leveä, niin koko katon paino tiilineen sekä lumineen tulee olemaan pelkästään naulalevyjen varassa. Varmaan jotkut normit täyttyvät, mutta uskaltaako tosiaan tällaisen katon alla nukkua ja miksei alapaarre voi ylettyä rungon kehäpuiden päälle? Pyysin tarjouspyynnössä kattotuolit ylimitoitettuna, ettei tarvitse katolle kiivetä lunta tiputtelemaan.
20117_27127.jpg
Asuntomessut avautuvat
Asuntomessujen portit avautuvat perjantaina 15.7. klo 10:00. Asuntomessut ovat avoinna 15.7. – 14.8. päivittäin klo 10-18.
201911_61153.jpg
Uusi 3-laikkainen hiomakone helpottaa työtä
Hiomisessa haasteet tulevat vastaan monimuotoisissa pinnoissa. Esimerkiksi huonekaluja kunnostettaessa pyöreät jalat sekä kaarevat selkä- ja käsinojat eivät suoralla hiomatyökalulla tahdo tulla tasaisen sileäksi. Myös monet kiillotusta vaativat kohteet ovat varsin työläitä tehdä perinteisesti käsin. Uuden 3-laikkaisen hioma- ja kiillotuskoneen ansioista nämä työt hoituvat nopeasti ja lopputulos on viimeistellyn siisti.
20157_44046.jpg
Tule Asuntomessuille - näe aito DC-3
Lokki ei tässä yhteydessä ole kuitenkaan lintu, vaikka siivekäs onkin. Upeaan kuntoon entisöity Douglas DC-3 OH-LCD, tuttavallisesti Lokki, on tuotu Ilmailumuseon Asuntomessuosaston viereen messuyleisön ihasteltavaksi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton