• Etusivu
  • Rakentaminen

Muuta messualueelle Suvilahteen

Rakentajan toimitus
Julkaistu 18.06.2008
20086_11527.jpg

Kaikkiin Vaasan asuntomessuille rakennettaviin kohteisiin ei suinkaan ole vielä asukasta tiedossa. Myynnissä on asuntoja erillispientaloissa ja kerrostaloissa. Kaikki meren välittömässä tuntumassa. Tässä poimintoja katukuvan myyntikylteistä.

Aurinkosiltaa


Aitiopaikkaa
20086_11528.jpg

Hyvää elämää
20086_11529.jpg

Erillistaloja
20086_11530.jpg

Suvitähteen
20086_11531.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Vuoto peltikatossa?
Kysymys:Talossamme on profiilipetikatto, joka on laitettu nauloilla kiinni. Se on noin 17 vuotta vanha. Katosta on muutama naula lähtenyt irti ja luultavasti katto tiputtaa vettä jonkin verran muutamasta kohdasta. Voiko laittaa niiden naulojen kohdalle, jotka ovat nousseet ylös, kattopeltiruuvit? Saman katon maalipinta on hilseillyt irti isolta osalta. Mistä tietää, onko tuo pinta ollut maalia vai jotain muovipinniotetta?
20126_31267.jpg
Vanha tiilipiippu uudelleen käyttöön
Tulisijan ja piipun uudelleen käyttöönotto pitkän hiljaiselon jälkeen vaatii aina asiantuntijan tarkastuksen ja hyväksynnän. Kun vanha piippu halutaan ottaa uudelleen käyttöön, on sen tiiviys ja materiaalien käyttökelpoisuus tarkistettava. Tiilipiippu on saattanut vuosien käyttämättömän jakson aikana vaurioitua tai saumat hapertua. Monissa vanhoissa rakennuksissa saattaa löytyä esimerkiksi sotavuosien runtelemia hormeja, joten tarkastus ja mahdollinen korjaus ennen käyttöönottoa on aina hyvä tehdä.Hyvä on myös muistaa, että yli kolme vuotta käyttämättä ollutta piippua ja tulisijaa ei saa jo pelkästään turvallisuussyistä ottaa ilman tarkastusta ja nuohousta käyttöön. Nuohouksen saa suorittaa vain laillistettu ammattinuohooja.
20164_46330.jpg
Rakentamisen lupa-asiat on mahdollista hoitaa ilman turhia virastokäyntejä ja paperien pyörittämistä
Voit asioida Lupapisteessä silloin kuin sinulle sopii - koko rakentamishankkeesi ajan. Pääset täydentämään Hankkeen tietoja pääsee täydentämään sähköisessä työtilassa yhdessä muiden hankkeen osapuolten kesken. Vuoropuhelu asiointikunnan viranomaisten kanssa onnistuu palvelun kautta. Lisäksi lupahakemuksen jättämisen jälkeen saat hanketta koskevat viranomaispäätökset suoraan Lupapisteeseen. Asiointia voidaan kunnasta riippuen jatkaa palvelussa aina hankkeen valmistumiseen asti. Lupapisteen avulla pidät itsesi sekä muut osapuolet tietoisena hankkeen etenemisestä - kellon ympäri.
20217_71653.jpg
Miten terassi puhdistetaan ilman painepesuria tai pesuainetta?
Jos et omista painepesuria tai mökin läheisyydessä ei olekaan rautakauppaa, tässä sinulle hyvä vinkki, miten puhdistat puisen terassin myrkyttömästi, ilman saippuaa ja vieläpä erittäin halvalla ilman lisävarusteita ja pesuaineita.
20081_8185.jpg
Puutuotteilla parannat asumisen laatua
Ympäristöystävällisellä kotimaisella puulla on luonnonmateriaalina ominaisuuksia, jotka vaikuttavat kokemaamme asumismukavuuteen. Sisäilman kosteus asuintiloissa vaikuttaa asuinviihtyvyyteen. Puupinnat tasapainottavat sisäilman kosteutta.Puutuotteet ovat turvallisia sisustustuotteita. Massiivipuu, lämpöpuu ja vaneri eivät sisällä haitallisia tai terveydelle vaarallisia aineita. Puutuotteilla on uutena miellyttävä tuoksu, mutta niistä ei vapaudu sisäilmaan epäterveellisiä aineita tai yhdisteitä.
20078_6337.jpg
Syksyä kohti
Kesä on taittumassa syksyksi ja lukuisten rakentajaperheiden mielessä on jo keväällä alkava rakennusprojekti. Toki osa aloittaa myös talvella tai kiskoo jo parhaillaan työrukkasia käsiin ja iskee lapionsa kotimaan kamaraan. Vuoden messut on messuiltu ja ideat niistä on haettu. Viimeisimpänä päättyivät Kastellin Kotimessu- ja sitä seurannut Huvilamessu-tapahtuma. Ei toki pidä unohtaa syksyn rakennusmessutapahtumia, joiden ajankohdat ja paikat löytymät messumuistiostamme.Messumuistioon...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton