• Etusivu
  • LVI

Muoviviemärin kunto voi yllättää – katso pysäyttävä video!

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Akvatek
Päivitetty 24.10.2023
20228_79182.jpg

Viemäri haisee? Viemäri pulputtaa? Viemäri tukossa? Näitä oireita ei kannata jättää huomioimatta. Viemäritkin tarvitsevat huoltoa siinä missä muutkin usein käytettävät laitteet ja välineet. Tiedätkö milloin viimeksi viemärisi on huollettu? Onko sinun kiinteistösi viemärit kuvattu? Pahimmassa tapauksessa huoltamaton viemäri aiheuttaa vesivahingon.

Tutustu tässä artikkelissa mitkä ovat viemärin ensioireet ja miltä viemärin sisältö voi näyttää videolta pahassa tapauksessa näyttää videolta, kun viemärikuvaus ja huolto on jäänyt tekemättä.

Keittiön viemäri haisee? Oireet ilmaantuvat ennen ongelmia

Asuinkiinteistöissä suurin kuormitus kohdistuu keittiöiden viemäreihin, joihin kertyy rasvaa ja ruoantähteitä. Orgaaninen jäte, kuten ruoan tähteet, kerääntyvät ajan saatossa viemäriputkiin.

Orgaaninen jäte kerääntyy putkiston seinämiin ja mädäntyessään muuttuu syövyttäväksi rikkivedyksi. Jäte myös haittaa veden virtausta ja voi aiheuttaa tukoksia.

Rikkivety itsessään ei syövytä muoviputkea, mutta se kovettaa ja haurastuttaa putken sisäisiä tiivisteitä ajan saatossa. Muovisen viemäriputken tiivisteet voivat olla täysin kovettuneita ja haurastuneita jo 20 vuodessa.

Keittiön putkistoon kohdistuu tavallisesti suurin kuormitus asuinkiinteistöissä
Keittiön putkistoon kohdistuu tavallisesti suurin kuormitus asuinkiinteistöissä
© Akvatek

Oireiden jälkeen alkavat ongelmat, kun viemäri ei vedä kunnolla

Todelliset ongelmat alkavat viemäreiden oireilemisen jälkeen. Viemärit oireilevat monin eri tavoin: viemäri ei vedä kunnolla, viemäristä nousee hajua tai viemäristä voi kuulua erilaisia ääniä. Viemäri voi myös pulputtaa sekä tukkeutua herkästi.

Itse viemäriputkessa ongelmat alkavat esiintyä saostumina ja patoina putkissa, jotka haittaavat veden virtausta. Tämä aiheuttaa muoviviemäreiden tiivisteiden kunnon heikkenemistä.

Valurautaisissa viemäreissä jäte haurastuttaa putken hiljalleen ja saattaa jopa romahduttaa sen. Viemärin notkot ja auki olevat liitokset yleensä vain pahentavat tilannetta ja niistä vain harva asukas on edes tietoinen.

Viemärikuvauksessa voi putken sisältä voi löytyä kaikenlaista yllätystä...
Viemärikuvauksessa voi putken sisältä voi löytyä kaikenlaista yllätystä...
...tai esimerkiksi halkeama.
...tai esimerkiksi halkeama.

Miltä avatun viemäriputken sisällä voi näyttää? Katso video!

Kuvauta viemärisi – hyödynnä maksuton viemärikuvaus!

Viemärit kannattaisi kuvauttaa 2-5 vuoden välein, mutta monien suomalaisten kiinteistöjen viemäreitä ei ole tutkittu koskaan. Kun toimit ennakoivasti ja ajoissa, voit välttyä mittavilta vesivahingoilta.

Viemäriputken kunto selviää parhaiten kuvauttamalla viemäri. Viemärikuvauksella selviää ongelmakohdat ja huollon tarpeet, kun itse viemärin sisälle päästään näkemään.

Viemäreiden säännöllinen huolto on yhtä tärkeää kuin autosi säännöllinen huolto; kun kunto tarkastetaan säännöllisesti, selviää viemäreiden todellinen kunto.

Säännöllinen tarkastus mahdollistaa piilevien ongelmien selvittämisen luotettavasti, jolloin voidaan hoitaa itse ongelmaa eikä sen aiheuttamaa oiretta.

Tarkastusta siis viemärisi. Akvatek Oy tarjoaa ilmaista viemärikuvausta. Voit jättää pyynnön viemärikuvaukselle alla olevalla lomakkeella.

Kuvaa viemärikamerasta.
Kuvaa viemärikamerasta.

Maksuton viemärikuvaus – Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Akvatek
LVI
viemäröinti
vesiputkistot
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202211_79997.jpg
10 yleisintä kysymystä viemärien kunnosta ja viemärikuvauksesta
Mietitkö ikinä miksi viemäri tukkeutuu tai miten rakenteiden sisässä kulkeva viemäriputki kuvataan? Entä vaatiiko laki viemäreiden kuvausta esimerkiksi uudiskohteessa? Vastauksen saa myös lähiaikoina askarruttaneeseen kysymykseen miten voi olla varma, että viemärikuvauksessa näytettävä video on juuri kuvattavasta viemäristä? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa viemärikartoitusten ja -kuvauksien asiantuntija ja Akvatek Oy:n toimitusjohtaja Ville Hyry.
202212_80495.jpg
Miksi viemäriin ei saa laittaa mitä vain?
Viemäriverkoston toimivuus on tärkeää jokaisen kodin asumismukavuuden kannalta. Viemäriin ei kuitenkaan saa laittaa mitä vaan, tai ongelmia voi ilmaantua. Esimerkiksi viemäriin laskettu kinkkurasva voi jähmettyessään viemärin seinämiin muodostaa putkitukoksen, joka pahimmassa tapauksessa aiheuttaa vesivahingon.Jos viemäriin laittaa mitään sinne kuulumattomia aineita tai esineitä, voi se olla haitaksi sekä viemärille ja ympäristölle. Tässä artikkelissa käydään läpi mitä viemäriin voidaan laittaa ja miksi tiettyjä asioita, kuten kinkkurasvaa, ei voi ja kannata laittaa viemäriin.
20232_80838.jpg
Viemärin sukitus - miten se tehdään? Katso video käsityön taidon­näytteestä
Tiedätkö, mitä materiaalia omakotitalosi viemärit ovat? Onko niitä matkan varrella huollettu tai tarkastettu? Mikäli talo on vuosikymmeniä vanha, eikä viemäriputkistoille ole tehty juuri muuta kuin käytetty, saattaisi olla aika perehtyä putkistojen kuntoon ja mahdolliseen huoltotarpeeseen. Viemärisukitus on verraton vaihtoehto perinteiseen viemäriremonttiin, mikäli putket ovat vielä ehjät ja toimivat.
2k-polyuretaanielastomeerin-levitys-pensselillä-weber
Huputuksen hajuhaitat historiaan
M1-luokiteltu rakennusmateriaali on vähäpäästöinenRemonteissa yksi ikävimmistä asioista on rakennusmateriaaleista lähtevät erilaiset hajut. Herkille ihmisille nämä hajut saattavat tehdä talon ulkopuolisista remonteistakin todella ikävää aikaa. Weberin M1-luokiteltu vedeneristyspinnoite parvekkeille, luhtikäytäville sekä sisä- että ulkoportaille jättää hajuhaitat historiaan. weber 2-K Polyuretaanielastomeeri on jatkoa Weberin vähäpäästöisille rakennusmateriaaleille.M1-luokitellut rakennusmateriaalit ovat vähäpäästöisiä edistäen asuntojen sisäilmaa.
20222_76752.jpg
Linjalattiakaivo antaa vapautta toteutukseen - märkätilojen remon­tointi taloyh­tiössä
Vieser Line on ainoa kotimainen linjalattiakaivo. Sen innovatiivisuus tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia ainutlaatuisiin kylpyhuoneratkaisuihin myös taloyhtiöiden remonttikohteissa. Tyylikkään designkannen alla on aina helposti asennettava ja puhdistettava sekä käytössä turvallinen ja tehokas lattiakaivojärjestelmä.
3198_1054127016_201925125625.jpg
Uusissa kylpyhuoneissa kelpaa peseytyä
As Oy Rauduskoivun linjasaneeraus saatiin valmiiksi juuri ennen joulua 2018. Sekä asukkaat että urakoitsija olivat tyytyväisiä, kun saneeraus saatiin vietyä läpi suunnitellussa aikataulussa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton