• Etusivu
  • Rakentaminen

Messut viimeistelyvaiheessa

Rakentajan toimitus
Julkaistu 04.07.2011
20117_26981.jpg

29.6.2011 kohde 23 näytti aamulla tältä

Pihat ja puistoalueet valmistumassa

Suomen suurin yleisötapahtuma, asuntomessut, pidetään Keski-Pohjanmaan pääkaupungissa Kokkolassa 15.7. – 14.8.2011. Alueella näyttää jo melko valmiilta, sillä työt ovat jo viimeistelyvaiheessa; asuntoja sisustetaan ja piha-alueita viimeistellään.

Tutustu Kokkolan Asuntomessuihin!

ja illalla tältä; siirtonurmikolla tulee nopeasti valmista!
ja illalla tältä; siirtonurmikolla tulee nopeasti valmista!

Rakennusten reuna-alueita ja kulkuväylien reunoja vielä täydennetään. Lopputulos tulee olemaan ilmeikäs ja hyvin suunniteltu.

Huolellista ja viimeisteltyä jälkeä myös kulkuväylien reunoilla.
Huolellista ja viimeisteltyä jälkeä myös kulkuväylien reunoilla.

Messualueen ympäristö ja vesiaiheet on maisemoitu - kuten myös alueelle jotavan tien varret. Kaikki messualueen puistovyöhykkeet on istutettu ja viimeistelty jo ennen viime talvea, joten messujen alkaessa alue tulee näyttämään jo aivan... valmiilta!

Puistoalueella mutkitteleva kivipuro kaarisiltoineen on näyttävä näky - näin pienestäkin voi tehdä suurta!
Puistoalueella mutkitteleva kivipuro kaarisiltoineen on näyttävä näky - näin pienestäkin voi tehdä suurta!
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Sievin turvakenkä laatikon päällä
Työvaatteet kolmessa testissä - puutavara-auton kyydissä, haastavissa olosuhteissa ja kirvesmiehen työssä
Kolme ammattilaista pääsivät testaamaan IKH:n Patron-talvityövaatetusta sekä Sievin turvajalkineita ja raportoimaan käyttökokemuksistaan. Testissä olivat Patron Adamiitti -talvityötakki, Patron Ametisti -talvityöhousut ja Sievin Viper -turvajalkineet. Lue käyttäjien lopulliset arvioinnit työvaatteista.
20077_5727.jpg
4 Huoltokirja
Mikä on huoltokirja?Huoltokirja on eräänlainen omistajan käsikirja, joka vuoden 2000 alusta asti on ollut pakollinen kaikissa uusissa asuinrakennuksissa. Huoltokirja on kiinteistön ylläpitoon liittyvä asiakirjakokonaisuus, johon kootaan kaikki tarvittavat tiedot kiinteistöstä ja sen hoidosta. Huoltokirjan avulla pystytään helpommin hallitsemaan kiinteistön elinkaarta.(ks. Koti-Optimi -huoltokirja)
202212_80492.jpg
Tyytyväiset asukkaat esittelevät ennätys­ajassa valmistuneen toiveiden mukaisen talopakettitalonsa
Vuosi sitten tontilla kasvoi mäntyjä, haapoja ja koivuja, mutta nyt Paraisten Etelätuuli-tiellä asutaan valmiissa Kiiruna Talojen Kukkola-talossa. Rakennusluvan saamisesta meni alle kolme kuukautta, kun Marianne ja Mauri kantoivat tavaransa sisään uuteen kotiin.
202011_67376.jpg
Suunnitteletko vanhan talon kunnostamista? Vielä ehdit hakea korjausavustusta
Ensi vuodelle myönnettävien korjausavustusten hakuajat ovat parhaillaan käynnissä. ELY-keskuksen avustusta rakennusperinnön hoitoon voi hakea loka-marraskuussa 2021 ja Museoviraston entistämisavusta 15.10.−30.11.2021. Tänä syksynä haettavista avustuksista annetaan päätökset keväällä 2022.
20103_20740.jpg
Asuntojen hinnoissa ilmaa?
Asuntokauppa puhuttaa - hyvinä ja huonoina aikoina, mutta mielenkiintoisia piirteitä se saa aina talouden taitekohdissa; kun nähdään, että taantuma on tulossa ja vastaavasti, kun ensimmäiset ennustajaeukot näkevät positiivista värinää maailmatalouden taivaanrannalla. Erityisen ahkeria ovat ne suomalaisen asuntotuotannon, -politiikan ja -kaupan ammattilaiset, jotka itse asiassa eivät edusta mitään edellä mainittua tahoa. Viesti on kuitenkin painoltaan ex-mäkihyppääjäämme lainaten fifty-sixty -osion jälkimmäinen puoli. Tuntuuko tutulta: "Älkää hyvät ihmiset vaan asuntoa ostako, kohta ne ovat vielä halvempia", tai "asuntojen hinnat ovat kyllä nousussa, mutta se on vain väliaikaista, kannattaa odottaa."
201411_41591.jpg
Tulisijojen muuraukseen ja korjaukseen
Tiedätkö, millaista laastia muurarillesi on hankittava takan/puuhellan/leivinuunin muuraukseen? Nämä laastit käyvät tulisijojen muuraukseen, korjaukseen ja pinnoitukseen.Tulipesien muuraukseen on käytettävä tulenkestävää laastia. Erilliseen kuorimuuraukseen käytetään tavallista muurauslaastia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton