• Etusivu
  • Rakentaminen

Mäntyharjun saunat esittäytyvät

Rakentajan toimitus
Julkaistu 23.06.2011
20116_26823.jpg

Rantasaunat on rakennettu keskimäärin vain viisi metriä järven rannasta.

Maanantaina 27.6. auenneilla loma-asuntomessuilla on näytteillä yhteensä 11 erillistä saunaa. Yksi rantasauna kuuluu alueen alkuperäiseen rakennuskantaan ja se on messuilla näytillä peruskorjauskohteena. Erillisissä saunoissa on panostettu erityisesti niiden monikäyttöisyyteen esimerkiksi lisämajoitustilana. Kohteiden suuret terassit puolestaan tuovat lisää tilaa kesäiseen oleskeluun. Rantasaunojen pinta-alat ovat 11 neliöstä 30 neliöön.

Mäntyharjun loma-asuntomessut 27.6.-10.7.2011

Tarkkaan harkittuja kokonaisuuksia

Monissa saunoissa on suosittu tummia sävyjä. Piristystä rantasaunoihin tuo saunakamareiden värikkäät yksityiskohdat. Sisustustekstiileissä on käytetty muun muassa pinkkiä ja turkoosia. Messusaunojen lauteilla nautitaan kaarevista muodoista ja puulajien vaihtuvista sävyistä. Laudemateriaaleina on muun muassa lämpökäsiteltyä mäntyä, taipuisaa kuusivaneria ja jopa tuppeen sahattua haapalankkua.

Tummien, lähes mustien, saunojen lisäksi messuilla on näytillä myös perinteisempiä vaalean sävyisiä saunoja. Esillä on lisäksi lasiseinäisiä saunoja modernimpaan makuun. Kaikkia saunoja yhdistää puulämmitys sekä läheisyys järveen.

Useat saunat jäljittelevät arkkitehtuurisesti päärakennuksia. Erityisen suosittuja ovat suuret ikkunat ja terassit, jotka luovat pieneenkin rantasaunaan tilantuntua. Loma-asuntomessualueen saunat kertovat uudenlaisesta suomalaisesta avoimuudesta, kun seinät ja ovetkin saattavat olla lasia. Upeaa maisemaa saa näin ihailla esteettömästi myös saunanlauteilta.

Loma-asuntomessuilla on esillä saunoja moneen makuun.
Loma-asuntomessuilla on esillä saunoja moneen makuun.
20116_26826.jpg

Kotimaiset luonnonmateriaalit pääosassa

Messujen ainoan peruskorjauskohteen saunarakennus on rakennettu niemen uittoperinnettä muistaen kestämään reilua saunomista ja kovia löylyjä. Saunarakennuksen löylyhuone on rouhea. Kotimaiset luonnonmateriaalit kivi ja puu ovat pääosassa.

Saunojan unelmakohteita messualueella on viisi. Näistä löytyy erillissaunan lisäksi sauna myös päärakennuksesta.

Tekstiileillä saa lisää ilmettä saunoihin.
Tekstiileillä saa lisää ilmettä saunoihin.
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202110_73312.jpg
Tule tutustumaan uuteen kylpyhuonenäyttelyyn, joka on ensimmäinen laatuaan Euroopassa
Geberit on avannut Vantaalle Euroopan ensimmäisen uuden konseptinsa mukaisen kylpyhuonenäyttelyn, jossa voi tutustua IDOn ja Geberitin kylpyhuonekalusteiden lisäksi seinän taakse kätkeytyvään saniteettitekniikkaan. Esteettömässä ja viihtyisässä näyttelytilassa on ainutlaatuinen mahdollisuus inspiroitua erilaisista kylpyhuonetyyleistä, hyödyntää paikalla olevien asiantuntijoiden neuvoja sekä nähdä ja kokeilla, kuinka tekniset innovaatiot toimivat käytännössä.
202211_79997.jpg
10 yleisintä kysymystä viemärien kunnosta ja viemärikuvauksesta
Mietitkö ikinä miksi viemäri tukkeutuu tai miten rakenteiden sisässä kulkeva viemäriputki kuvataan? Entä vaatiiko laki viemäreiden kuvausta esimerkiksi uudiskohteessa? Vastauksen saa myös lähiaikoina askarruttaneeseen kysymykseen miten voi olla varma, että viemärikuvauksessa näytettävä video on juuri kuvattavasta viemäristä? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa viemärikartoitusten ja -kuvauksien asiantuntija ja Akvatek Oy:n toimitusjohtaja Ville Hyry.
20076_5523.jpg
Putkisto
Keskuspölynimurin runkoputkisto on polypropeeniputkea, joka kestää hyvin keskusyksikön synnyttämän alipaineen. Putkien ulkohalkaisija on 42 mm, muhvin kohdalta 47 mm.Imurasioille menevät putket pyritään sijoittamaan onttoihin väliseiniin. Putkisto imurasialta toiselle ja imurasialta keskusyksikölle suositellaan vedettäväksi yläkautta, välikatossa tai ullakolla. Putki voidaan sijoittaa myös valuun. Valuun asennettaessa liitokset tulee teipata ja putki kiinnittää siten, ettei se pääse valun aikana liikkumaan.Putket asennetaan siten, että mutkissa olevat nuolet osoittavat aina keskusyksikölle. Näin vältetään törmäyspinnat imuputkistossa. Putkistovastuksen minimoimiseksi käytetään mahdollisimman vähän mutkia. Mutkissa on hyvä käyttää 45 asteen mutkaa aina kun se on mahdollista. Myös 90 asteen mutka tehdään kahdella 45 asteen mutkalla tai loivalla 90 asteen mutkalla.Äänenvaimennin liitetään poistoputkistoon mihin kohtaan hyvänsä. Poistoputki johdetaan ulos katolle, seinästä suoraan ulos tai alapohjan (rossipohjan) alle. Poistoputken pään edessä on oltava vapaata tilaa vähintään 20 cm.Puzer-putkiston osat sopivat tiiviisti toisiinsa ilman työkaluja tai liimaa. Muhviliitoksissa putken osat painetaan toisiinsa kiinni. On tärkeää, että liitokset painetaan pohjaan asti ja että lukitustiiviste on paikoillaan muhvissa. Keskusimurin ohjausvirtapiiri on 24 V:n tasavirtapiiri. Se ei ole vaaraksi ihmisille. Virtajohto voidaan vetää joko vapaana tai "putkittaa" samalla tavoin kuin sähköjohdot.
punainen katto valkoinen talo
Sadevesijärjestelmät
Kunnollinen sadevesijärjestelmä ei ole joukko räystäälle ripustettuja tavaroita, vaan pitkäikäinen ratkaisu talon suojaamiseksi sadevedeltä. Eri seinä- ja kattomateriaaleille ja eri runkorakenteille löytyy sopivat ratkaisut, kun hankintoja ei tehdä hätiköidysti.
201512_45085.jpg
Kastellin jouluyllätys 10:lle nopeimmalle
Nyt 10 nopeinta tilaajaa saa muuttovalmiin kotinsa 15 000 euroa edullisemmin eli hintaan alk. 102 740 euroa! (Hinta Pohjois-Suomen alueella.)
20151_42181.jpg
Tulisija käyttövalmiiksi vain kahdessa tunnissa
Haaveiletko tulisijasta? Tiesitkö, että Tulikiven Valmistuli on helppo ja vaivaton tapa hankkia tulisija kotiin? Paikalla muurattavan tulisijan sijasta Valmistuli-tuotteet on jo koottu valmiiksi tehtaalla. Tulisija sekä hormi toimitetaan ja asennetaan käyttövalmiiksi yhdellä kertaa. Niin uskomattomalta kuin se mahdollisesti kuulostaakin, on tulisija käyttövalmiina jopa kahdessa tunnissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton