• Etusivu
  • LVI

Loviisan asuntomessujen Villa Havetissa yhdistyy ekologisuus ja hyvä sisäilma

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Swegon ILTO Oy
Päivitetty 15.11.2023
20237_82494.jpg

Loviisan asuntomessualueen tavoitelluimmalla paikalla aivan rannassa seisoo Villa Havet, jonka rakentamisen peruspilareina ovat kolme strategista periaatetta: terveellisyys, ekologisuus ja huoltovapaus. Talon haluttiin olevan energiatehokas. Tämä ohjasi myös kohteen laitevalintoja, mm. Swegon CASA -ilmavaihtokoneiden äärelle.

Terveellinen ja energiatehokas sisäilma edellyttää paljon ilmanvaihdolta

Päärakennuksen ilmanvaihdosta huolehtii CASA R5 Smart, joka on erittäin hiljainen ja energiatehokas ilmanvaihtolaite alle 240 m2 (120 l/s) asuntoihin.
Laite poistaa likaisen ilman ja tuo sisään raikasta suodattamalla puhdistettua ilmaa, jotta sisäilma kodissa on miellyttävää ja terveellistä.

Samalla tehokas lämmöntalteenotto kerää lämpöenergian talteen ja muuttaa sen ilmaiseksi lämmitykseksi. Kaikki Swegon CASA -ilmanvaihtokoneet ovatkin A tai A+ -energialuokiteltuja ja Eurovent-sertifioituja. Se tarkoittaa, että laitteiden suoritusarvot ja energiankulutus on mitattu standardien mukaisesti ja varmistettu puolueettomissa testauslaboratorioissa.

Ilmanvaihto on ilmastoteko

Energiatehokkuus pienentää energiakulujen lisäksi myös koko asunnon hiilijalanjälkeä.
Lämmöntalteenotto ja älykäs tarpeenmukainen ilmanvaihto säästävät niin paljon energiaa ja ympäristöä, että niiden positiivinen ilmastovaikutus on moninkertainen valmistuksen hiilipäästöihin verrattuna.

Swegon CASA onkin Suomen ensimmäinen ilmanvaihtokone, jolla on sertifioitu EPD-ympäristöseloste ja LCA-elinkaarilaskelmat.

Koneellinen ilmanvaihto myös piharakennuksessa

Villa Havetissa on kaksi CASA Smart -ilmanvaihtokonetta. R5 huolehtii päärakennuksen ja R2 vierasmajan ilmanvaihdosta.

Piharakennuksissa on harvoin koneellista ilmanvaihtoa, mutta asukkaat halusivat sellaisen. Rakennusta ei nimittäin avata vain vieraiden saapuessa, vaan sitä käytetään myös etätöihin ja kuntoiluun. Hikeä nostatetaan muun muassa juoksumatolla.

Kaapistossa piilossa oleva ilmanvaihtokone on niin hiljainen, että täytyy oikein tarkistaa, onko se haastatteluhetkellä päällä. Kyllä on – oven suussa oleva ohjauspaneeli sen paljastaa.

20237_82495.jpg
Sisustus on yleisilmeeltään moderni, ajatonta vaaleaa, johon on tyylikkäästi ripoteltu mustaa.
Sisustus on yleisilmeeltään moderni, ajatonta vaaleaa, johon on tyylikkäästi ripoteltu mustaa.

Messujen halutuin tontti merinäköalalla

Villa Havet - 196-neliöinen, yksitasoinen kivitalo, joka sijaitsee Loviisan asuntomessualueen tavoitelluimmalla paikalla aivan rannassa. Omaa rantaviivaa on 50 metriä. Tontilla oli useampia tavoittelijoita eikä ihme, sillä näköala hurmaa ja poikkeuksellisesti sai vielä rakentaa aivan rantaan. Vastaavia tontteja ei Suomessa ole missään muualla.

Tontilta avautuu kauniit näkymät merelle ja vastarannalle Loviisan vanhaan kaupunkiin.
Tontilta avautuu kauniit näkymät merelle ja vastarannalle Loviisan vanhaan kaupunkiin.
Info

Info

Asuntomessukohde 17: Villa Havet

4h+avo k/ruok.+khh+2wc+saunaos.+tekn.tila+piharakennus
Huoneistoala 176 m2 + piharak. 20 m2 / Kerrosala 218 m2

Talotekniikka:
Maalämpöpumppu, vesikiertoinen lattialämmitys. Koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihtojärjestelmä lämmöntalteenotolla, Swegon CASA Smart.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Swegon ILTO Oy
LVI
koneellinen ilmanvaihto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20211_68066.jpg
Jäätyykö ilmanvaihtosi pakkasella?
Raikasta ilmaa tarvitaan myös talvipakkasilla. Kylmien kuukausien aikana voi tulla kiusaus säästää energiaa sulkemalla ilmanvaihto. Näin ei missään nimessä saa tehdä. Ilmanvaihtoa tarvitaan myös talvella, jotta sisäilma pysyy miellyttävänä ja terveellisenä.
20232_80801.jpg
Saako ilmanvaihdon sammuttaa pakkasella?
Energiakriisi on saanut kodin omistajat pohtimaan energiankulutusta entistä tarkemmin. Ilmanvaihdon sammuttaminen voi houkuttaa, mutta sitä ei kannata tehdä talvellakaan.Ilmanvaihto nimittäin poistaa likaista ilmaa ja ylimääräistä kosteutta sekä tuo raikasta hengitysilmaa asuntoon. Siksi toimiva ilmanvaihto on elintärkeää niin asunnon rakenteiden kuin asukkaiden terveydenkin kannalta - myös talvella.
201812_55748.jpg
Swegon CASA ilmanvaihto - raikasta sisäilmaa ja energiatehokkuutta
Ilmanvaihto pitää asunnon sisäilman raikkaana ja samalla poistaa haitalliset käryt ja hajut sisätiloista. Ilmanvaihdon kautta asunnon sisään tuleva ilma on aina suodattua ja hengittäminen sisätiloissa on mukavaa ja terveellistä.
202011_67427.jpg
Haaveiletko raikkaasta sisäilmasta?
Ilmanvaihtokone on kuin talosi keuhkot: se huolehtii, että sisätiloissa riittää raikasta ilmaa ja että käytetty ilma poistuu. Kun tuloilma suodatetaan puhtaaksi, jaksat ja voit paremmin. Siksi on tärkeää, että vaihdat suodattimet säännöllisesti!
20194_57649.jpg
Ilmanvaihdon vastuut ja työnjako
Taloyhtiöissä pähkäillään usein, miten vastuut ilmanvaihdon kunnossapidon suhteen jakautuvat osakkaiden ja yhtiön välillä. Asunto-osakeyhtiölain (1599/2009) mukaan yhtiö vastaa rakenteista, eristeistä sekä ns. perusjärjestelmistä eli esimerkiksi lämmitys-, sähkö-, vesi- ja ilmanvaihtojärjestelmistä, jotka yhtiö on toteuttanut. Osakkaan vastuulle taas kuuluvat huoneiston sisäosat lukuun ottamatta edellä mainittuja perusjärjestelmiä.
20211_68265.jpg
Hyvä ilmanvaihto pitää kodin raikkaana
Ilmanvaihtokanaviston ja -koneen suunnittelulla ja valinnalla on tärkeä rooli talon rakennusprojektissa. Ilmanvaihdolla vaikutetaan sekä asumismukavuuteen että talon rakenteiden kunnossa pysymiseen. Sopivan ilmanvaihtokoneen valinnassa kannattaa panostaa energiatehokkuuteen ja valita kone, jossa on itselle sopiva ohjaustapa. Kanavistoksi kannattaa valita sellainen, joka on helppo rakentaa ja huoltaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton