• Etusivu
  • Piha

Kukonharja, -pyrstö ja -töyhtö (Celosia)

Rakentajan toimitus
Julkaistu 07.03.2018
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Kukonharjat (Celosia) ovat revonhäntäkasvien heimoon kuuluva suku, johon kuuluu 50 lajia. Kukinnon muotojen perusteella niitä kutsutaan kukonharjaksi (Celosia argentea), kukonheltaksi (C. a. Cristata-ryhmä), kukonpyrstöksi (C.a. Spicata-ryhmä) tai kukontöyhdöksi (C.a. Plumosa-ryhmä).

Kukontöharja on monivärinen, jämäkkä, pystykasvuinen, sekä yksivuotinen koristekasvi, joka kukkii kesäkuusta elokuuhun. Sen kasvukorkeus on 20-40 cm. Kukonharjoja on käytetty koristekasveina jo satoja vuosia. Sen siemenet kylvetään maaliskuussa ja esikasvatetaan.

Keskustelupalstalla asiaa myös kukonharjoista - lue ja kommentoi!

Kukonharjojen hoito

Kukonharjat viihtyvät parhaiten aurinkoisella (ei paahteessa) tai puolivarjoisella paikalla, tuoreessa, runsasravinteisessa ja ilmavassa kasvualustassa. Sitä tulee kastella säännöllisesti, mutta pintamullan on hyvä antaa kuivahtaa kasteluiden välillä. Kestää myös kuivuutta, mutta ei juurilla seisovaa vettä. Lannoitus miedolla kastelulannoitteella.

Kukonharjat ovat lämmönsuosijoita ja hallanarkoja, joten ne kannattaa siirtää ulos vasta keväthallojen varmasti mentyä ohitse - ja sijoittaa tuulelta suojaisaan paikkaan. Pientä sadetta tai tuultakaan tanakkavartiset kukoharjat eivät kuitenkaan hätkähdä. Kuihtuneet kukat ja lehdet nypitään pois.

Lisäbonuksena mainittakoon, että kukonharjat kestävät hyvin myös maljakossa leikkokukkina!

Piha
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202111_73720.jpg
Sopiiko iso valopaneeli meille? Kattoikkunamaista valoa led-paneeleilla
Valaistuksen suunnittelussa voidaan hyödyntää monentyyppisiä valonlähteitä. Led-tekniikka mahdollistaa muun muassa valoikkunamaisen valaistuksen luomisen. Muotokieleltään kattoikkunamaisen valon etuina ovat tasainen valopinta ja valaisimen täydellinen sulautuminen kattoon.
201010_23323.jpg
Nurmikko kuntoon
Sammaloituminen on yksi pihanurmikon keskeisistä ongelmista: Liian varjoinen paikka, hapan maaperä ja vuosien saatossa väistämättä tapahtuva tiivistyminen mahdollistavat sammaleen kasvun, ja nurmiheinien on pakko väistyä.Boschin hieno AVR 1100 -nurmikon ilmaaja Powerdrive™-moottoreineen ja "Jet-Collect"-järjestelmineen möyhii maaperää sekä kerää ja kuljettaa sammaleen ja tiivistyneen nurmihuovan jätteet voimakkaalla ilmavirralla kokoojasäiliöön. Mikään ei tukkeudu.Tilaa Jäsentukusta!
Sopimuksen teko
Rakentaja on nyt osa Schibstediä
Sanoma on myynyt Oikotie Oy:n, Suomen johtavan luokiteltujen ilmoitusten toimijan Schibstedille, Pohjoismaiden johtavalle markkinapaikkoja tarjoavalle toimijalle. Rakentajan tuoteperhe eli Rakentaja.fi, Puutarha.net, Omataloyhtiö.fi ja Talovertailu.fi ovat osa Oikotietä eli siirtyvät kaupan mukana Schibsted-konserniin. Kauppahinta on 185 miljoonaa euroa.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Paloturvallisuus parantuu pienillä teoilla ja oikealla asenteella - 82 palokuollutta lokakuun loppuun mennessä
Kodin paloturvallisuus paranee merkittävästi, jos asiaa ajattelee kolmesta näkökulmasta: Tärkeintä on pitää kotona järjestystä ja siisteyttä yllä ainakin sen verran, että tuli ei pääse irti. Toiseksi, jos palo kuitenkin syttyy, toimivat ja oikein kattoon asennetut palovaroittimet havaitsevat vaaran tehokkaasti. Kolmanneksi, etukäteen tuumituilla toimintatavoilla väki pääsee nopeasti turvaan ja ehkäpä tuli saadaan sammutetuksikin. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön mediaseurannan mukaan tulipaloissa on lokakuun loppuun mennessä kuollut 82 ihmistä.
20077_5697.jpg
3 Rakennussuunnittelu
3.3 Varsinainen rakentaminenOlette tähänastisen kautta jo toivottavasti päässeet käsitykseen, mitä kaikkea rakentamisessa pitää tehdä ja ottaa huomioon ennen kuin päästään tosi toimiin. Vaiheittain eteenpäin ja sitten vihdoin ja viimein päästään liikenteeseen. Tällä menetelmällä ei toivottavasti jää mitään huomaamatta. Rakennuslupa on saapunut postissa. Mitä ensin pitää tehdä?
20115_25991.jpg
Kondenssisuoja katolle?
Olen rakentamassa vajaa, johon ei tule villoitusta. Katteeksi tulee huopakatto. Rakenne on alhaalta katsottuna seuraava:laudotus, bitumi aluskate, reunapellitys, palahuopa.Onko tarpeellista laittaa aluskatelaudoituksen alle kondenssisuojaa?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton