• Etusivu
  • Rakentaminen

Kokkolan asuntomessujen oheiskohde Neristanissa

Rakentajan toimitus
Päivitetty 06.06.2011
20116_26430.jpg

Yksi Kokkolan suurista ylpeyden aiheista on 12 puutalokorttelin laajuinen vanhakaupunki Neristan, ner-i-stan. Juuri täällä sijaitsee myös Kokkolan asuntomessujen mielenkiintoinen oheiskohde: vuonna 1818 rakennettu Knapen talo.

Lääkäri, runoilija Ernst V. Knapen perheen kotitalo sijaitsee osoitteessa Isokatu 36. Vuosia tyhjillään ollut talo entisöidään uuteen kukoistukseen vanhoja perinteitä ja Neristanin henkeä kunnioittaen. Kohteen sisustuksen suunnittelee Jukka Rintala.

Tule nauttimaan puutalokorttelien tunnelmasta. Neristanin kaduilla kävelijän silmiä hivelee vanha arkkitehtuuri. Messujen oheiskohde on auki messujen aukioloaikoina. Kokkolan asuntomessut ovat avoinna päivittäin 15.7.-14.8. kello 10-18.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

BMI Ormax asennus
Betonitiilikaton asennusohje: Ruoteiden mitoitus ja asentaminen
Ruoteiden etäisyydetYlimmän ruoteen yläreunan etäisyys harjalaudasta on 25-40 mm katon kaltevuudesta riippuen ja se saa olla enintään kattotiilien yläreunan korokkeen vaatiman tilan suuruinen. Etäisyyden alaräystään ulkoreunasta toisen ruoteen yläreunaan tulee olla 350 mm (Huom! räystäslaudan vaatima tila kuvassa).
20167_46942.jpg
Kaipaako talosi julkisivu kasvojenkohotusta?
VILPE®-tuotevalikoimassa on omat remonttiin sopivat ratkaisunsa, jotka parantavat sekä ilmanvaihtoa että rakennuksen ulkonäköä! Edullisesti, helposti ja nopeasti.
201712_51225.jpg
Ovatko avaimet hukassa?
Yale Doorman -älylukko mahdollistaa kodin lukituksen sekä kulun hallinnan ja seuraamisen. Se on suunniteltu tekemään arjesta huoletonta ja sujuvaa. Oletpa kotona, töissä tai lomalla, voit luottaa siihen, että sinulle arvokkaat asiat ovat aina turvassa.Yale Doorman lukitsee oven automaattisesti sen sulkeuduttua, jolloin ei tarvitse miettiä, jäikö ovi lukitsematta. Lukon sisäänrakennettu hälytin ilmoittaa siihen kohdistuvista murtoyrityksistä. Hälytys on mahdollista saada myös oven aukaisuista. Mobiilisovelluksen avulla voi vastaanottaa älypuhelimeen tiedon siitä, kun lapsi on päässyt koulusta turvallisesti kotiin.
20199_60146.jpg
Mikä led-valaisimissa maksaa - mistä laatu muodostuu?
Led-valaisimet kehittyvät jatkuvasti, ja maahantuojia ja myyjiä on useita. Miten selvitä voittajana led-viidakossa?
20097_17608.jpg
Valkeakosken asuntomessuilta vinkkejä piharakentamiseen
Heinäkuun 10. päivä avautuvilla asuntomessuilla nähdään väljiä pihoja, joissa on tilaa niin lasten leikeille, oleskelulle kuin hyötykasvillisuudelle. Messukävijät voivat hakea vinkkejä paitsi messutalojen pihoilta myös maksuttomalta pihaklinikalta ja terassien rakentamistyönäytöksistä.– Messututkimuksistamme ilmenee, että yhä suurempi osa asuntomessukävijöistä on kiinnostunut erityisesti piharakentamisesta. Lähes viidennes messuvieraista ilmoittaa messuille tulonsa syyksi piharakentamisen. Haluamme vastata kävijöiden tarpeisiin, joten asuntomessuilla tarjotaan tänä vuonna muun muassa ensimmäistä kertaa piharakentamisen neuvontapalvelua. Maksuttomalta pihaklinikalta saa vinkkejä niin uuteen kuin vanhaankin pihaan. Keskiviikkoisin ja lauantaisin messuilla järjestetään puolestaan terassien rakentamistyönäytöksiä, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen sanoo.Uutta on myös Viherympäristöliitto ry:n, Viheraluerakentajat ry:n ja Viheraluesuunnittelijat ry:n kanssa yhteistyössä kehitetty pihakonsepti, joka on otettu ensimmäistä kertaa käyttöön osassa tämän vuoden messukohteita. Konseptia sovelletaan kohteissa 1 (Kodikas), 10 (Valokaari 119), 25 (Mustarastas) ja 37 (Onska), joiden pihanäytteilleasettaja esittelee kohteiden piharatkaisuja ulkonäyttelyalueella.
20181_51331.jpg
Näin laitetaan ilmanvaihto kuntoon
Jopa 1,5 miljoonaa suomalaista kotia on ilman toimivaa, hallittua ilmanvaihtoa. Monikaan asukas ei ymmärrä, miten heidän kotinsa ilmanvaihto toimii tai onko heillä toimivaa ilmanvaihtoa.Suomessa on yhä edelleen paljon asuntoja, joissa ilmanvaihto ei toimi. Useimmissa kodeissa ilmanvaihto olisi helposti parannettavissa muutamalla satasella. Ainoa este on, että ihmisiltä puuttuu tietoa ilmanvaihdosta.Suomen noin 2,9 miljoonasta asunnosta alle miljoonassa kodissa on täysin koneellinen ilmanvaihto. Näin ollen 2 miljoonasta asunnosta pitäisi löytyä korvausilmaventtiilit ilmanvaihdon tarvitsemaa korvausilmaa varten. Venttiilit kuitenkin löytyvät arviolta vain miljoonasta asunnosta, ja osassa niistäkin korvausilmaventtiilit on tukittu tai ne ovat rikkinäisiä. Niinpä laskennallisesti Suomessa on jopa 1,5 miljoonaa asuntoa, joissa ei ole lainkaan ilmanvaihtoa - ei siis ihme, että meillä puhutaan paljon sisäilmaongelmista.Muista suodattimet!Osta suodattimet Rakentaja.fi-verkkokaupastaOsta venttiilit Rakentaja.fi-verkkokaupastaTervetuloa tapaamaan Terveysilmaa Rakenna & Remontoi -messuille osastolle 2 F.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton