• Etusivu
  • Rakentaminen

Kokkolan asuntomessujen oheiskohde Neristanissa

Rakentajan toimitus
Julkaistu 03.06.2011Päivitetty 06.06.2011
20116_26430.jpg

Yksi Kokkolan suurista ylpeyden aiheista on 12 puutalokorttelin laajuinen vanhakaupunki Neristan, ner-i-stan. Juuri täällä sijaitsee myös Kokkolan asuntomessujen mielenkiintoinen oheiskohde: vuonna 1818 rakennettu Knapen talo.

Lääkäri, runoilija Ernst V. Knapen perheen kotitalo sijaitsee osoitteessa Isokatu 36. Vuosia tyhjillään ollut talo entisöidään uuteen kukoistukseen vanhoja perinteitä ja Neristanin henkeä kunnioittaen. Kohteen sisustuksen suunnittelee Jukka Rintala.

Tule nauttimaan puutalokorttelien tunnelmasta. Neristanin kaduilla kävelijän silmiä hivelee vanha arkkitehtuuri. Messujen oheiskohde on auki messujen aukioloaikoina. Kokkolan asuntomessut ovat avoinna päivittäin 15.7.-14.8. kello 10-18.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20144_38651.jpg
Näin vedeneristät märkätilan lattiat
Vetonit vedeneristys lämpimien tilojen lattiaanKun Vetonit vedeneristystä lähdetään tekemään, alustan, ilman ja käytettävien materiaalien lämpötila on oltava yli 15°C. Alusrakenteen suhteellinen kosteus saa olla max. 90 % RH oikealta mittaussyvyydeltä määritettynä ja ilmankosteuden riittävän alhainen, jotta eristeen oikeanlainen kuivuminen on mahdollista. Työn aikana huolehditaan hyvästä ilmanvaihdosta.
201410_41510.jpg
Uusi ilmainen palvelu ratkaisee kiinnityspulmasi!
Oletko kiinnittämässä jotain betoniin, tiiliin, Leca®- ja Siporex -harkkoihin tai kipsilevyyn? Sormatin uusi verkkosivusto tarjoaa ratkaisut rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen kiinnityspulmiin!Käytä tuotevalintatyökalua, hakutoimintoa, chättiä tai lähetä Sormatille asiantuntijoille kysymys. Sormatilta saat oikeat, asialliset ja selkokieliset vastaukset kaikkiin kiinnityspulmiisi.
20148_40435.jpg
Kipsilevyseinän runkomateriaaliksi puu
Monipuolisena materiaalina kipsilevy soveltuu niin ulko- kuin väliseiniin, väli- ja yläpohjaan sekä kantaviin rakenteisiin. Gyproc-kipsilevyjen asentaminen on helppoa myös yksin. Kodin levytystyöt kannattaakin aloittaa huolellisella suunnittelulla, jotta levyjen hukkaosuus säilyy pienenä. Seinien sekä nurkkien suoruus on myös syytä tarkistaa ennen levytystä. Pienellä vaivalla lopputuloksesta tulee hyvä.
20212_68835.jpg
Ikkunatiivisteen asennus: tuuletusraolla vai ilman?
Ikkunatiivisteitä saattaa joutua vaihtamaan jopa kymmeniä kertoja ikkunan elinkaaren aikana. Tämä johtuu erityisesti tiivisteiden laadusta ja kestävyydestä. Vedontunne on varmasti se ensimmäinen mieleen tuleva syy ikkuna- ja ovitiivisteiden vaihtamiselle. Vetoisassa huoneessa asumismukavuus kärsii. Kun tiivistät ikkunat ja ovet oikein, huoneen lämpötilaa voidaan laskea 20-21 asteeseen asumismukavuuden siitä kärsimättä. Tiivisteet on hyvä tarkastaa vuosittain.
20155_43381.jpg
Mitä tehdä, kun perustukset ovat rikkoutuneet?
Perustusten vaurioitumien johtuu suurimmaksi osaksi maaperään liittyvistä asioista. Maa on liian märkää ja kantavuus on kärsinyt, routaeristys on puutteellinen tai sitä ei ole – routa on päässyt liikuttelemaan kivijalkaa, lähiviemäri on rikkoutunut ja maaperään päässeet bakteerit lahottavat, pohjavesi on laskenut ja paalut altistuvat hapelle alkaen lahoamaan. Myös rakennukseen tulevat lisäosat saattavat aiheuttaa painumista.
20218_72138.jpg
Viisi asiaa, joita et tiennyt painovoimaisesta ilmanvaihdosta
Ilmanvaihto voidaan yleisesti jaotella joko koneelliseen tulo- ja poistoilmanvaihtoon, koneelliseen poistoilmanvaihtoon tai täysin painovoimaisesti toimivaan ilmanvaihtoon. Yli kahdessa miljoonassa suomalaiskodissa ilmanvaihto on joko painovoimainen tai koneellisella poistolla varustettu. Monelle oman kodin ilmanvaihto on silti mysteeri. Tiesitkö nämä kotisi ilmanvaihdosta?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton