• Etusivu
  • Rakentaminen

Juhannus ja aukioloajat 2015

Rakentajan toimitus
Päivitetty 15.06.2015
20096_17280.jpg

Koska juhannus aiheuttaa poikkeuksia, niin aukioloajat kannattaa varmistaa etukäteen.

Juhannuksen vietto vaikuttaa vähittäiskauppojen ja muiden palveluntarjoajien aukioloaikoihin. Jotta pyhien vietto onnistuisi ilman yllätyksiä jääkaapin sisällöstä, tähän on koottu tärkeimmät muutokset palveluihin.

Juhannus: kaupat ja Alko aukioloajat 2015

Vähittäiskauppojen aukioloajat

Juhannusaatto 19.6. (pe) klo 7-12
Juhannuspäivä 20.6. (la) kaikki kaupat ovat kiinni
Sunnuntaina 21.6. alle 400m2:n suuruiset myymälät saavat olla vapaasti auki, suuremmat klo 12-18

Alkon aukioloajat

Torstai 18.6. klo 9-20
Juhannusaatto 19.6. (pe) klo 9-12
Juhannuspäivä 20.6. (la) kiinni

Hevosella pääsee... Mutta junat ja bussit kulkevat rajoitetusti

mutta jos kaipaat suurempia hevosvoimia, huomioi nämä:

Kaukoliikenteen junat:

Juhannusaattona ja erityisesti juhannuspäivänä useita vuoroja on peruttu ratatöiden ja vähäisen matkustajamäärän vuoksi.

Torstaina 18.6. Pääsääntöisesti junat kulkevat torstaina perjantain aikataulujen mukaan.
Perjantaina 19.6. junat ovat kulussa kuten lauantaisin. Useita junavuoroja on peruttu.
Lauantaina 20.6. junat ovat kulussa kuten sunnuntaisin. Useita junavuoroja on peruttu.
Sunnuntaina 21.6. junat kulkevat normaalin sunnuntain mukaisesti.

Kaukoliikenteen linja-autot:

to 18.6. ajetaan arkiliikenne. Useat liikennöitsijät ajavat lisäksi erilliset P-vuorot.
pe 19.6. ajetaan lauantailiikenne siten, että kello 13.00 ja sen jälkeen lähtevää liikennettä on rajoitetusti.
la 20.6. kaukoliikenteen bussivuoroja ajetaan rajoitetusti (useat vuorot peruutettu koko päivältä).
su 21.6. kaukoliikenne palaa aikataulujen mukaiseen liikenteeseen ja jatkuu sunnuntaiaikataulujen mukaisesti (S- ja SS-vuorot). Joitakin aamuyön vuoroja on vielä peruutettu.

Juhannuskokkoa voi polttaa iloisin mielin kun aukioloajat on huomioitu ajoissa.
Juhannuskokkoa voi polttaa iloisin mielin kun aukioloajat on huomioitu ajoissa.

Jos hätä kuitenkin iskee...

Rajoitukset eivät koske kioskikauppoja (enintään 100 m2), huoltoasema- ja autokauppoja eikä haja-asutusalueiden kauppoja (ns. kyläkaupat). Valikoimat ovat näissä kuitenkin suppeat, joten suuren suosion yllättäessä hyllyt saattavat tyhjentyä nopeastikin.

Lisää ajankohtaisia uutisia täällä

20106_22422.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201311_37119.jpg
Kosteiden tilojen ilmanvaihto
Kylpyhuoneen ja saunan ilmanvaihtoAsunnon sisätiloista, kylpyhuoneessa ja saunassa käsitellään eniten vettä. Siksi niiden ilmanvaihto on suunniteltava ja rakennettava erittäin huolellisesti.Koska kyseisten tilojen käyttö ei ole jatkuvaa, vaan saattaa vaihdella erittäin paljon viikoittain ja kuukausittain, on ilmanvaihto tehtävä helposti käytettäväksi. Helpoiten se voidaan tehdä automaattisesti ilmanvaihtoa säätävällä kosteusanturilla. Kosteuden noustessa huonetilassa anturi säätää automaattisesti ilmanvaihtoa suuremmalle ja kun kosteus on saatu poistettua, säätää anturi ilmanvaihdon automaattisesti pienemmälle.
20221_74317.jpg
Älä pelkää pääsulakkeen puolesta - näin lämpöpumppu toimii sähkökuorman tasaajana
Lämpöpumppuja, sähköautoja ja aurinkopaneeleita hankitaan yhä useampaan kotiin, mikä vaikuttaa myös talon sähkönkulutuksen tarpeisiin. Pientaloasujan on hyvä tuntea kotinsa tekniset valmiudet, jotta sähkönkulutuksen ollessa korkeimmillaan vältytään sulakkeiden laukeamisen aiheuttamalta harmilta. Tavallisin pääsulakekoko 3x25 A taipuu useimmiten älykodin vaatimuksiin, kun vaihemitoitus ja kuormanhallinta toteutetaan järkevästi.
200612_2283.jpg
Vantaan Energia
Sähköenergiamuotoja on tarjolla useisiin eri tarpeisiin, jolloin jokaiselle taloudelle löytyy sopivin vaihtoehto helposti. Vantaan Energia tarjoaa muun muassa yleissähkö- sekä aikasähkösopimuksia. Yleissähkö sopii kotitalouksille, joilla ei ole sähkölämmitystä. Se on edullinen tuote silloin, kun sähkönkäytöstä pääosa tapahtuu päivällä. Aikasähkö on hinnaltaan kilpailukykyinen vaihtoehto, kun sähkönkäytöstä vähintään puolet ajoittuu yöajalle ja pyhäpäiviksi. Yösähkö on reilusti edullisempaa kuin päiväsähkö, joten pienikin sähkönkäytön siirto yöajalle tuo selvää säästöä.
20074_4308.jpg
TERCA -tiililaatat sisustamiseen
Kodin sisustamisen suosio on koko ajan lisääntynyt. Yksi tapa muuttaa kotia persoonallisemmaksi on päällystää seiniä tai seinän osia aidoilla käsinlyödyillä TERCA -tiililaatoilla. Näillä luot persoonallista tunnelmaa kotiisi. Voit helposti tehdä erilaisia yksityiskohtia niin keittiöön kuin olohuoneeseenkin. Valikoimassa on useita eri värejä ja ne on helppo asentaa vaikka itse.
20204_64165.jpg
Toteuta pihaunelmasi onnistuneesti - parhaat vinkit viheralueiden perustamiseen
Haaveiletko vehreästä nurmikosta ja elinvoimaisista istutuksista? Huolellisella perustuksella, oikeilla hoitotoimenpiteillä, sopivalla mullalla ja laadukkailla lannoitteilla pihasi pääsee parhaaseen loistoon. Nyt on aika tarttua toimeen ja tehdä pihaunelmista totta!
Talo nurmikolla
Vanhan merikapteenin satamaan Boknäsin kalusteet
Vaikka Seppo Sedu Koskisen sisustama huvila onkin upouusi, haluaa hänkin sisustukseensa elämisenjälkiä. Huvilassa asuu kuvitteellinen eläkkeellä oleva merikapteeni, joka tähyilee kaukoputkella merelle yli rannan tyrnipensaiden.Huvilan seinäpinnat on ensin maalattu mustaksi ja sen päällä on höylätystä, valkealla peittomaalilla maalatusta laudasta vaakalaudoitus. Lautojen välistä ja näkyviin säännöllinen kapea musta raita. Valkeiden seinien ja katon kanssa mielenkiintoisen kontrastin muodostaa tumma parkettilattia. Auloissa, wc-tiloissa ja saunassa on käytetty kiveä.Huvila on sisustettu massiivisen tummilla Boknäsin huonekaluilla. Valkoinen sohva antaa sisustukselle ilmavuutta. Rekvisiitaksi tulee merikapteenin rakkaita esineitä, kuten kaukoputki ja sekstantti. Naulakossa on keltainen sadeasu ja harmaa villapaita.Lisätietoa Boknäsin kalusteista...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton