• Etusivu
  • Talo

Finlaysonin Reilun Kaupan puuvillasta valmistettu mallisto laajeni

Rakentajan toimitus
Julkaistu 26.09.2008
20089_13353.jpg

Finlayson laajensi Reilun kaupan puuvillasta valmistettujen tuotteidensa valikoimaa tuomalla syksyllä kauppoihin Anu Saaren suunnitteleman pussilakanamalliston. Malliston kolme pussilakanasettiä kertovat pienten tekojen aikaansaavan suuria muutoksia maailmassa. Valtakunnallisia Reilun kaupan viikkoja vietetään lokakuussa viikoilla 43 ja 44, teemana "Maailma muuttuu ostos kerrallaan".

Lisätietoa Finlayson-tuotteista...

Beige Ketju-kuosi kuvastaa ihmis-, eläin- ja luontohahmoillaan, kuinka kaikki liittyy ketjun lailla kaikkeen ja että pienilläkin teoilla on seurauksia, jotka aikaansaavat ketjureaktioita.

Vaaleansininen, raidallinen Meri-kuosi kertoo, kuinka samoja valintoja tekemällä ihmiset synnyttävät suuria virtoja, jotka muuttavat maailmaa.

Miljardi-kuosi esittää värikkäillä kuvioillaan maailman miljardeja ihmisiä. Jokaisen ihmisen pienet teot ja valinnat aikaansaavat suuria muutoksia.

Malliston pussilakanat ovat kooltaan 150x210 cm ja tyynyliinat 55x65 cm. Kaikki uutuuspussilakanat on valmistettu 100-prosenttisesta Reilun kaupan periaatteiden mukaisesti viljellystä puuvillasta. Reilun kaupan merkki takaa viljelijöille oikeudenmukaisen korvauksen ja antaa mahdollisuuden elinolojen parantamiseen. Reilun kaupan puuvillapelloilla lapsityövoiman käyttö on kielletty ja tuotannossa noudatetaan tiukkoja ympäristömääräyksiä.

"Reilun kaupan puuvillasta valmistettuja tuotteita on Suomen koko Reilun kaupan tuotevalikoimasta jo yli 10 prosenttia, ja määrä kasvaa kaiken aikaa", sanoo Reilun kaupan edistämisyhdistyksen tuoteryhmäpäällikkö Pirjo Virtaintorppa. Hänen mukaansa uuden tuoteryhmän kasvuksi tämä on poikkeuksellisen nopeaa. "On hienoa, että puuvillatuotteiden myötä mahdollisuudet eettisesti kestävien ostopäätösten tekemiseen yhä paranevat."

Finlaysonin Reilun kaupan puuvillasta valmistettuja pussilakanasettejä on saatavana Finlayson-myymälöistä ja -tehtaanmyymälöistä, Stockmannilta, Kodin Ykkösestä, Sokoksesta, Prismasta, Citymarketista, Euromarketista, Askosta, Veljekset Keskiseltä, Minimanista ja Halpa-Halli-myymälöistä.

Pussilakanasettien lisäksi valikoimassa on Reilun kaupan puuvillasta valmistetut, sävyiltään yhteensopivat Finlaysonin käsi- ja -kylpypyyhkeet beigenä, luonnonvalkoisena ja vaaleansinisenä sekä Familonin luonnonvalkoiset Reilu-tyynyt ja -peitteet.

Lisätietoa Finlayson-tuotteista...

20089_13354.jpg
20089_13355.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Tiilikaton puhdistus
Kysymys:Vuonna 1990 rakennetussa talossa on tiilikatto. Pystyykö itse puhdistamaan katot turvavaljaiden kanssa? Katolla on runsaasti sammalta ja muuta likaa. Mikä on katteen kannalta turvallisin menetelmä? Ettei katto tulisi kirjavaksi, ajattelin harjausta ja jollakin pesuaineella pesua, harjan kanssa ja hiljaista painepesuri huuhdontaa. Pesuaineet eivät saisi vahingoittaa pellityksiä, joita on jonkun verran. Kate on punainen tiili, pellitykset punaiset.
20196_58477.jpg
Ilmanvaihtokone keittiöön?
Paras ratkaisu pieneen kotiinYksi yleisimmistä paikoista sijoittaa ilmanvaihtokone kerrostaloasunnossa on kylpyhuone. Se ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto. Kun ilmanvaihtokone asennetaan keittiöön, ja siihen on integroitu liesikupu, saadaan yhdistettyä ilmanvaihto ja lieden kärynpoisto. Ja mikä parasta, näin säästetään tilaa, mikä on merkittävä etu erityisesti pienissä asunnoissa.
202110_73111.jpg
Öljysäiliön käytöstä poistaminen - mitä tarkastusliikkeen on muistettava
Valtion tuki öljylämmityksestä luopumiselle on lisännyt voimakkaasti omakotitalojen öljylämmityslaitteistojen vaihtamista muihin lämmitysvaihtoehtoihin. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) haluaa muistuttaa tarkastusliikkeitä öljysäiliöiden käytöstä poistamiseen liittyvistä toimista. Öljysäiliöiden pinnoittamiseen ei saa enää ryhtyä.
200911_19402.jpg
Kastellin uusi CityEconomy -mallisto on ilmestynyt
Kastellin uudet CityEconomy-mallit täydentävät todella edullista ja huippusuosittua Economy-mallistoa. Laadukkaasti rakennetut CityEconomyt ovat aitoja Kastelli-koteja, jotka ihastuttavat nyt trendikkyydellään ja modernilla julkisivullaan. Sisätiloista löydät Kastellin taattua toimivuutta ja Virpi Illmannin suunnittelemat tyylikkäät sisustuskokonaisuudet.
20115_25991.jpg
Tapetti kiertää nurkissa?
Muutimme 2 kk sitten uuteen asuntoomme ja nyt huomasin, että olohuoneen yhdessä kulmassa tapetti on alkanut niin sanotusti kiertää(eli talo siis elää).Nurkka on sellainen, jossa väliseinä kohtaa ulkoseinän. Se on asianmukaisesti saumattu, mutta miksi se on lähtenyt kiertämään ja tärkein kysymys on että miten saan sen korjattua helposti? Ei kai vaan pidä ottaa nurkka tapettia pois ja laittaa uutta?
20183_52355.jpg
Kodin ääneneristys rakenteissa kuntoon
Ääneneristys, akustiikka ja äänen kulkeutuminen huonetiloista toiseen ovat merkittäviä tekijöitä asumisviihtyvyyden kannalta. Termit saattavat joskus mennä puhekielessä sekaisin, joten lienee paikallaan hieman kerrata näitä keskeisiä termejä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton