• Etusivu
  • Talo

Finlaysonin Reilun Kaupan puuvillasta valmistettu mallisto laajeni

Rakentajan toimitus
Julkaistu 26.09.2008
20089_13353.jpg

Finlayson laajensi Reilun kaupan puuvillasta valmistettujen tuotteidensa valikoimaa tuomalla syksyllä kauppoihin Anu Saaren suunnitteleman pussilakanamalliston. Malliston kolme pussilakanasettiä kertovat pienten tekojen aikaansaavan suuria muutoksia maailmassa. Valtakunnallisia Reilun kaupan viikkoja vietetään lokakuussa viikoilla 43 ja 44, teemana "Maailma muuttuu ostos kerrallaan".

Lisätietoa Finlayson-tuotteista...

Beige Ketju-kuosi kuvastaa ihmis-, eläin- ja luontohahmoillaan, kuinka kaikki liittyy ketjun lailla kaikkeen ja että pienilläkin teoilla on seurauksia, jotka aikaansaavat ketjureaktioita.

Vaaleansininen, raidallinen Meri-kuosi kertoo, kuinka samoja valintoja tekemällä ihmiset synnyttävät suuria virtoja, jotka muuttavat maailmaa.

Miljardi-kuosi esittää värikkäillä kuvioillaan maailman miljardeja ihmisiä. Jokaisen ihmisen pienet teot ja valinnat aikaansaavat suuria muutoksia.

Malliston pussilakanat ovat kooltaan 150x210 cm ja tyynyliinat 55x65 cm. Kaikki uutuuspussilakanat on valmistettu 100-prosenttisesta Reilun kaupan periaatteiden mukaisesti viljellystä puuvillasta. Reilun kaupan merkki takaa viljelijöille oikeudenmukaisen korvauksen ja antaa mahdollisuuden elinolojen parantamiseen. Reilun kaupan puuvillapelloilla lapsityövoiman käyttö on kielletty ja tuotannossa noudatetaan tiukkoja ympäristömääräyksiä.

"Reilun kaupan puuvillasta valmistettuja tuotteita on Suomen koko Reilun kaupan tuotevalikoimasta jo yli 10 prosenttia, ja määrä kasvaa kaiken aikaa", sanoo Reilun kaupan edistämisyhdistyksen tuoteryhmäpäällikkö Pirjo Virtaintorppa. Hänen mukaansa uuden tuoteryhmän kasvuksi tämä on poikkeuksellisen nopeaa. "On hienoa, että puuvillatuotteiden myötä mahdollisuudet eettisesti kestävien ostopäätösten tekemiseen yhä paranevat."

Finlaysonin Reilun kaupan puuvillasta valmistettuja pussilakanasettejä on saatavana Finlayson-myymälöistä ja -tehtaanmyymälöistä, Stockmannilta, Kodin Ykkösestä, Sokoksesta, Prismasta, Citymarketista, Euromarketista, Askosta, Veljekset Keskiseltä, Minimanista ja Halpa-Halli-myymälöistä.

Pussilakanasettien lisäksi valikoimassa on Reilun kaupan puuvillasta valmistetut, sävyiltään yhteensopivat Finlaysonin käsi- ja -kylpypyyhkeet beigenä, luonnonvalkoisena ja vaaleansinisenä sekä Familonin luonnonvalkoiset Reilu-tyynyt ja -peitteet.

Lisätietoa Finlayson-tuotteista...

20089_13354.jpg
20089_13355.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20226_78749.jpg
Nämä asiat omakotitalon katon korjauksesta pitäisi tietää
Katto kaipaa remonttia, jos siinä on selkeästi huomattavia vaurioita. Yli 25-vuotias tiili- tai peltikatto kaipaa usein kunnostusta tai uusimista. Avaamme tässä artikkelissa kattoremontin anatomiaa – listasimme yleisimmät kattoremonttia koskevat kysymykset ja haimme niihin vastaukset Kattokeskuksen asiantuntijoilta.
20232_80832.jpg
Voiko ilmankostutin teh­dä huoneilmasta lii­an kosteaa? Paljon­ko se kuluttaa sähköä?
Voiko ilmankostutin tehdä huoneilmasta liian kosteaa? Minkä verran ilmankostutin kuluttaa sähköä? Entä miten ilmankostutin kannattaa sijoittaa ja voiko siihen laittaa hajustetta? Löydät vastaukset näihin ja moniin muihin usein kysyttyihin kysymyksiin tästä artikkelista. Kysymyksiin ovat vastanneet kotimaisia Ufox-ilmankostuttimia valmistavan Allawayn asiantuntijat.
20221_76677.jpg
Jäämassat voivat olla kohtalokkaita vanhalle katolle
Luminen maisema on tänä talvena ollut kaunis katsella, mutta saanut monet omakotiasujat katselemaan huolestuneena katollensa. Onko lumikuorma vahingoittanut kattoa, kestävätkö lumiesteet, vääntyvätkö rännit, tihkuuko vesi vintille? Tämä talvi oli hyvä muistutus siitä, Suomessa on edelleen neljä vuodenaikaa ja että nykytalvien vaihteleviin sääolosuhteisiin kannattaa varautua.
20219_72709.jpg
Työkalutesti: akkurunkonaulaimen iskuvoima yllätti
HiKOKI-akkutyökalutesti / Akkurunkonaulain / Roope Naasko
20222_76884.jpg
112-päivä - turvallinen arki
Jo perinteeksi muodostunut 112-päivä on täällä taas. Päivän tavoitteena on kiinnittää suomalaisten huomio arjen turvallisuuteen ja sen parantamiseen. 112-päivä on perinteisesti eri turvallisuusviranomaisten, järjestöjen sekä vapaaehtoistyöntekijöiden yhteinen tapahtuma.Vuonna 2024 teemana on hätänumeron oikea käyttö, ja erityisenä kohderyhmänä lapset ja nuoret. 112-päivä muistuttaa myös Euroopan yhteisestä hätänumerosta 112 sekä hätätilanteessa toimimisesta. Turvallinen arki on tärkeää ja niin myös onnettomuuksien ehkäisy. Tämän vuoksi kokosimmekin yhteen tärkeitä artikkeleja paloturvallisuuteen liittyen.
20228_79442.jpg
Elektroniikkaromua välttävä kuluttaja valitsee keskuspölynimurin
Oikein käytettynä keskuspölynimuri pesee kilpailijansa elinkaaressaan ja keskusyksikön moottori kestää usein jopa 10-20 vuotta. Perässä vedettävän tyypillinen käyttöikä on tyypillisesti vain joitakin vuosia. Yleensä rikkoutuneita perässä vedettäviä tai robotti-imureita tehon heikennyttyä tai rikkouduttua korjata vaan niistä tulee elektroniikkaromua. Kuluttajan, joka haluaa minimoida elektroniikkajätteen määrän, kannattaakin valita siivousvälineekseen keskuspölynimurin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton