• Etusivu
  • Rakentaminen

Ensimmäisistä kelluvista asunnoista tehty varaussopimus

Rakentajan toimitus
Julkaistu 19.06.2008
25_P_20066.jpg

Porin loma-asuntomessuilla Reposaaressa on esitteillä kaksi kelluvaa loma-asuntoa, joista pienemmästä, 53 neliöisestä asunnosta tehtiin 18.6.2008 varaussopimus. Lisäksi varaussopimus on tehty toisesta, 93 neliöisestä asunnosta, joka sijoitetaan saman laiturin kärkeen.

Kelluvat asunnot ovat herättäneet kiinnostusta laajasti. Ympäri Suomea on hankkeita kelluvien asuntojen saamiseksi, mutta toistaiseksi vain Porissa on tehty kaava niiden toteuttamiseksi.

- Meille vesi on luonnollinen elementti, koska olemme molemmat syntyneet Reposaaressa ja aina veneilleet. Olemme nähneet kelluvia asuntoja Euroopassa matkustaessamme ja kiinnostuimme siksi tästä uutuudesta ja jonkunhan täytyy aina olla ensimmäinen kokeilija, kertoo Annamaija Viljanen, jolle miehensä Veikon kanssa Reposaari on tärkeä paikka. Pariskunta on päässyt samaan aikaan ripille saaren kirkossa ja samassa paikassa tapahtui myös parin vihkiminen.

Toimitusjohtaja Kimmo Anttalainen, kelluvia asuntoja tuottavasta Marina Housingista toteaa, että loma-asuntomessuilla esitteillä olevat kohteet ovat muokanneet ihmisten asenteita positiiviseen suuntaan.

- Aluksi on ehkä hämmästelty asuntoja, mutta suhtautuminen on yleensä muuttunut vierailijoilla myönteiseksi. Moni on kuvitellut, että talo keikkuu kuin vene aalloilla, mutta tukeva ankkurointi pitää talon vakaana kovassakin tuulessa.

Porin loma-asuntomessuilla on esitteillä kaksi asuntoa, joista toinen on ollut yleisön tutustuttavana heti messujen avauduttua. Toinen, isompi asunto avautuu yleisön nähtäväksi myös sisäpuolelta juhannuksen jälkeisenä tiistaina. Reposaareen on tulossa kaikkiaan 16 kelluvaa loma-asuntoa.

Porin loma-asuntomessut ovat kiinni juhannuksena perjantaista sunnuntaihin. Messut avautuvat jälleen maanantaina klo 10. Tähän mennessä messuihin on käynyt tutustumassa 11 115 kävijää.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201111_28449.jpg
Ohjaus yksilöllisesti
Nykyaikaisen kodin sähkötekniikalta vaaditaan enemmän kuin koskaan: energiansäästöä, luotettavuutta, muunneltavuutta ja turvallisuutta. KNX -taloautomaatio on standardi (ISO/IEC 14543), joka täyttää nämä vaatimukset. Järjestelmällä voidaan ohjata valaistusta, lämmitystä, jäähdytystä, ilmastointia sekä esim. markiiseja. Yhteensopivia tuotteita valmistaa yli 200 laitevalmistajaa.
20219_72716.jpg
Ennakoi tulevaisuuden remontit - dokumentoi rakennusvaiheet kuvakirjaksi
Valokuvaus on nykyään jokaiselle tuttu juttu. Oletpa minkä ikäinen tahansa, osaat varmasti ottaa kuvia, ainakin matkapuhelimella. Moni varmasti tunnustaakin ottavansa tuhansia kuvia, ensinnäkin tiedostamatta tallentuvatko ne mihinkään tai että ottamasi kuvat tallentuvat varmasti jonnekin pilvipalveluun? Oletko ajatellut että se ei ole varmin tapa säilyttää kuvia, muistoja ja tarvittaessa hakea tärkeää infoa jostakin asiasta. Kuvakirja on täydellinen tapa säilyttää elämäsi tärkeimpiä hetkiä, muistoja, merkkipäiviä tai muita muistettavia asioita persoonallisella tavalla.
20076_5564.jpg
Suomen ostetuin talomerkki
Kastelli-talo on kehittänyt ns. PRE-CUT -menetelmästä toimivan rakentamistavan tavallisille rakentajille. Esivalmistetuilla, määrämittaisilla ja lovetuilla, puuosilla ja tarkasti lasketuilla materiaaleilla pystytys käy joustavasti ja laadukkaasti eikä tarpeetonta hukkaa synny.Rakentajat ovat vuodesta toiseen arvioineet Kastellin kokonaislaadultaan Suomen parhaaksi talomerkiksi. Rakentajien suosio on näkynyt myös toimitusmäärissä; Kastelli on ollut jo vuodesta 1994 maan ostetuin talomerkki.
20154_43108.jpg
Löydä oma mökkisi - mikä sopii parhaiten sinulle?
Pidätkö tehokkaasta ja toimivasta pohjaratkaisusta? Avarat ja tyhjät tilat eivät ole sinun juttusi, vaan nautit enemmän hyödyllisistä ja tehokkaasti käytetyistä neliöistä. Silloin sinun mökkiratkaisusi löytyy Honka Tehoneliöt –mallistosta.
201810_55111.jpg
Gyproc Habito® sai uuden tyylikkään ulkoasun
Uudella brändätyllä kartonkipinnalla Gyprocin erityisluja rakennuslevy Habito® erottuu edukseen omalla ainutlaatuisella tyylillään.Rautakapoissa, työmailla ja valmiissa asunnoissa arvonsa todistanut Gyprocin Habito® -rakennuslevy jatkaa menestyksekästä tarinaansa maailmalla ja varsinkin kotirintamalla. Viime vuoden loppupuoliskolla Habito® kotiutui Suomen maille, kun Kirkkonummen tehtaan linjastolta valmistui ensimmäiset kotimaiset kappaleet. Nyt samaisista eteläsuomalaisista rannikkomaisemista kajahtaa jälleen, kun Gyproc Habito® päivittää ulkoista olemustaan ja erottautuu entistä paremmin joukosta uudella brändätyllä kartonkipinnallaan.Gyproc Habito® on markkinoiden vahvin kipsilevy ja uusi pintakartonki on vain kosmeettinen lisäys. Levyn käänteentekevä iskunkestävyys, erinomaiset ripustus- ja vetolujuudet sekä loistavat palonkestävyys- ja ääneneristysarvot vaativat, että ulkonäkö on myös sen arvoinen. Kun tietää olevansa kipsilevyjen parhaimmistoa, on syytä näyttää se muillekin hehkuen tervettä itseluottamusta.Habito®-levyn tuotanto uudella ulkoasulla on jo alkanut Kirkkonummella ja levyn tyylikäs ja ainutlaatuinen pintakuvio alkaa hiljalleen näkyä paikallisissa rautakaupoissa, työmailla ja messuilla. Nähdessäsi kipsilevyn Habiton tunnistettavalla logolla tiedät työskenteleväsi laadukkaan, varmasti testatun ja dokumentoidun tuotteen kanssa.
20234_81535.jpg
Mitä tulee huomioida katolla ennen aurinkopaneelien asennusta?
Aurinkopaneeleja asennetaan nyt kiinteistöjen katoille kiihtyvällä tahdilla. Ennen paneelihankintaan ryhtymistä on hyvä varmistaa muutama tärkeä asia. Muistilistan avulla voit varmistaa, että kattosi sopii paneeleille ja että jatkossa vältyt ylimääräisiltä kustannuksilta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton