• Etusivu
  • Rakentaminen

Asuntomessut Vaasassa 2008

Rakentajan toimitus
Päivitetty 12.12.2007
50_P_16681.jpg

Lämpöä merenpohjasta


Vaasan kaupunki ja Osuuskunta Suomen Asuntomessut allekirjoittivat tiistaina 13.11.2007 yhteistoimintasopimuksen. Sopimuksessa määritellään osapuolten tehtävät, työnjako, vastuut ja velvoitteet. Asuntomessut Vaasassa järjestetään Vaasan Suvilahdessa ensi kesänä, 11.7.10.8.2008.

Asuntomessualueelle rakennettu matalalämpöverkko, jonka avulla messutaloja lämmitetään merenpohjan lämmöllä, on kerännyt paljon huomiota jo ennen messuja. Merenpohjaan on vaakaporattu 7 kilometriä putkistoa, jolla lämpöä kerätään keskitetysti pientaloihin. Energian käyttöä ei mitata, sillä matalalämpöverkon käyttömaksu on vuodessa kiinteä. Matalalämpöverkko voitti vuonna 2006 Innosuomi-palkinnon ja kesällä 2007 Suomen Kauppa- ja teollisuusministeriö myönsi myös rahoituksen hankkeen toteuttamiseen.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201411_41588.jpg
Tiilestä muuratut savupiiput
Tiili on perinteisin ja yleisin savupiippujen rakennusmateriaali. Tiilipiippu on edullinen rakentaa ja lämpötaloudellisilta ominaisuuksiltaan ylivoimainen. Se on ainoa massiivinen hormisto, joka pystyy luovuttamaan siihen varastoituneen lämmön huonetiloihin.Tiilipiippu vastaa lämmönvarauskyvyltään jopa toista tulisijaa. Tiilihormiston edut korostuvat erityisesti huonetiloiltaan korkeissa ja kaksikerroksisissa taloissa. Tiilipiippu on paloturvallinen ja tulisijojen määrästä riippuen siihen on helppo tehdä myös tarvittava määrä hormeja.Savupiiput on suunniteltava ja rakennettava Suomen rakentamismääräyskokoelman E3 mukaan.Lisätietoa tiilipiipuista.Tilaa itsellesi veloituksetta Wienerbergerin Pientalon tiiliratkaisut -esite.
20081_8475.jpg
Laatumaan tontit
Vapaa-ajanasuminen matkailukeskuksissa elää nou-sukautta. Hiihtokeskukset ovat panostaneet latuver-kostoihin ja rinnetoimintoihin sekä lisänneet oheis-palveluja. Parantuneet mahdollisuudet harrastaa ympäri vuoden ovat lisänneet suomalaisten kiinnos-tusta hankkia oma vapaa-ajanasunto mm. pohjoisen lumivarmoilta seuduilta. Eikä mielenkiintoa ole vähen-tänyt se, että hyvällä paikalla sijaitseva mökki on help-po laittaa vuokralle silloin, kun ei sitä itse käytä ja saada vuokratuloa. Ehkä myös suomalaisten vapaa-ajan tottumukset ovat muuttuneet. Rauhaa kaivataan toki edelleen, mutta yhä harvempi haluaa enää kauas palveluista.Esimerkki kehittyvästä, ympärivuotisesta matkailukes-kuksesta on Syöte, joka sijaitsee noin Kemin korkeu-della, 150 km Oulusta. Yhdystie Pikku-Syötteen ja Iso-Syötteen välillä on valmistunut muodostaen kahdesta matkailukeskuksesta kiinnostavan ja entistä kompak-timman alueen. Paljon toivottu kävelypolku Iso-Syöt-teen huipulta Romekievariin on avattu ja suunnitteilla on virkistysjärvi Safaritalon viereen. Syöteshop-päivit-täistavaramyymälä samoin kuin Pärjänkievarin ravin-tola ovat laajentaneet toimintaansa. Syötteen vahvuu-tena on myös kansallispuisto, jonka palvelurakentei-siin on satsattu paljon viime vuosina, kertoo Laatumaan myyntineuvottelija Tapio Ojala.
20138_36009.jpg
Uuden sukupolven lämpöpumppu saneeraukseen ja uudisrakentamiseen
NIBE™F750NIBE F750 on täydellinen poistoilmalämpöpumppu uudisrakennuksiin ja vanhoihin omakotitaloihin tai vastaaviin.NIBE F750 on poistoilmalämpöpumppu, jossa on sisäänrakennettu tasavirtapuhallin sekä lämminvesivaraaja, joka on suojattu korroosiolta kuparilla. Sisäänrakennettu sähkövastus toimii lisälämmönlähteenä tarpeen mukaan.Lämpöpumppu ottaa talteen poistoilmassa olevaa energiaa ja käyttää sitä talon lämmitykseen, mikä pienentää lämmityskustannuksia merkittävästi. Yksikkö huolehtii talon ilmanvaihdosta sekä lämmittää lämmitys- ja käyttöveden. NIBE F750 sopii matalalämpötilamitoitettuihin lämpöpatteripiireihin ja/tai lattialämmitykseen.Lämpöpumpun toimintaperiaatteena on vaihteleva lauhdutus ja siksi kattilaosassa on 25 litran lämmöntasaussäiliö.Lue lisää NIBE F1345:stä kohdasta NIBE-maalämpöpumput
20153_42865.jpg
Lämpimän ilman puhaltaminen suoraan ulos on tuhlausta
Poistoilman lämmöntalteenoto asuinkerrostaloissaNykyisillä energiahinnoilla ja -tehokkuusvaatimuksilla lämpimän ilman puhaltaminen suoraan ulos on suurta tuhlausta. Poistoilman lämmöntalteenotto (LTO) tuo isoja energiasäästöjä taloyhtiöille.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Suunnitelma-aikataulut
Toimenpiteet:Kunkin urakan aloituspalaverissa ( = 1. työmaakokous ) sovitaan urakoitsijoille ja työmaalle toimitettavien piirustusten toimitusaikataulu. Suunnittelijat hyväksyvät suunnitelma-aikataulun pöytäkirjamerkinnällä ja sitoutuvat noudattamaan sitä.Vastuuhenkilöt:Projektipäällikkö, valvojatDokumentit:Suunnitelma-aikatauluHyväksyntä:Projektipäällikkö ja urakoitsijat

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton