• Etusivu
  • Rakentaminen

Asuntomessuilla Kokkolassa jo yli 50 000 kävijää

Rakentajan toimitus
Julkaistu 28.07.2011
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Asuntomessuilla Kokkolassa on käynyt jo yli 50 000 messuvierasta. 50 000 kävijän määrä ylittyi heti keskiviikkona 27.7. porttien avauduttua.

Messuporteista astelivat tasaluvulla porvoolaiset Kati Immonen ja Marko Turunen sekä yksivuotias Lumi. Perhe kukitettiin messuluetteloiden, pääsylippujen sekä ruoka- ja juomakuponkien kera.

– Asuntomessuilla käyminen on ainut säännöllinen harrastus, mikä minulla on. Messuilla on kiva käydä joka vuosi katsomassa mitä uutta alalla on. Tämä onkin jo 15. kerta messuilla, kertoo rakennusalan koulutuksen omaava Turunen.

Siinä missä Turunen on kokenut messukävijä, Kati Immoselle asuntomessuvierailu on ensimmäinen.

– Tämä on viimeinen viikko äitiyslomaani, joten olemme pienellä automatkalla Kokkolan seudulla. Odotukset ovat korkealla, nyt näkee oikeasti kaikkia niitä ihanuuksia, joita sisustuslehdistä on tullut katseltua, Immonen tunnelmoi.

Immosen ja Turusen perheellä on ajatuksena hakea Asuntomessuilta ideoita sisustukseen ja hyödyntää ideoita omassa asunnossa syksyn tullen.

Tasaisia kävijämääriä messuilla

Asuntomessut Kokkolassa on kiinnostanut yleisöä. Kävijöitä on ollut keskimäärin 4150 päivässä. Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen on tyytyväinen messujen kävijämäärään.

– Kävijöitä on riittänyt ennakko-odotusten mukaisesti ja ihmiset ovat olleet tyytyväisiä. Suorakanavan tekemän messututkimuksenkin mukaan 94 prosenttia vastanneista piti messuja erinomaisina tai hyvinä. Kehuja on saanut erityisesti komea ja selkeä messualue, merimaisema ja toimiva kokonaisuus, Heiskanen pohtii.

Myös messutapahtuman projektipäällikkö Touko Rauma on tyytyväinen messujen saamaan kiinnostukseen.

– On hienoa kun 50 000 kävijän rajapyykki saavutettiin. Tästä on tulossa erinomainen viikko, Rauma hehkuttaa.

Asuntomessut Kokkolassa jatkuvat elokuun puoliväliin asti.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20203_63199.jpg
Valaistuksella saat talon parhaat puolet esiin
Kun nostetaan katse kohti kattoa ja räystäitä, niin löydetään hyviä valaistuskohteita. Uuden tai remontoitavan talon ulkovalaistuksessa voidaan käyttää led-kiskoa, eli led-nauhaa ja alumiiniprofiilia, sekä led-spotteja. Esittelyssä kohteen Talo Rautio ulkovalaistus.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Asunto-osakeyhtiö
Asunto-osakeyhtiö on osakeyhtiö, jonka tarkoituksena on omistaa ja hallita yhtä tai useampaa rakennusta, joiden yhteenlasketusta lattiapinta-alasta yli puolet on yhtiöjärjestyksessä määrätty osakkaiden hallinnassa oleviksi asuinhuoneistoiksi. Lisäksi vaaditaan, että yhtiön jokainen osa-ke yksin tai yhdessä toisten osakkeiden kanssa oikeuttaa hallitsemaan määrättyä huoneistoa tai muuta osaa yhtiön omistamasta rakennuksesta tai hallitsemasta kiinteistöstä. Jos edellä olevat edellytykset eivät täyty, osakeyhtiö ei ole asunto-osakeyhtiö.Asunto-osakeyhtiöihin sovelletaan asunto-osakeyhtiölakia (17.5.1991 / 809) sekä pääsääntöisesti vanhan osakeyhtiölain (734/1978) säännöksiä. Kuitenkin esim. asunto-osakeyhtiön sulautumisessa sovelletaan uuden osakeyhtiölain (624/2006) sisältöä.Asunto-osakeyhtiön osakepääoman tulee olla vähintään 8.000 euroa, joka on jaettava osakkeisiin. Osakkeella ei tarvitse olla nimellisarvoa, mutta se voidaan kuitenkin määrätä yhtiöjärjestyksessä.Osakkeiden vähimmäismäärä on kolme, ja niiden tulee olla saman mää-räisiä. Tietyn huoneiston hallintaan oikeuttavat osakkeet kuuluvat samaan osakeryhmään.Osakkaat eivät ole henkilökohtaisesti vastuussa asunto-osakeyhtiön vel-voitteista. Osakas on kuitenkin velvollinen maksamaan yhtiölle yhtiö-vastiketta, jonka määräämisperusteet on merkittävä yhtiöjärjestykseen.
20155_43423.jpg
Uudella läpivientisarjalla 100% aluskatteen tiiveys
Uutta tiiveyttä kattoonAluskatteen tiivisteen tehtävänä on varmistaa, ettei tuiskuava lumi, sade tai vesikaton alle muodostuva kondenssivesi pääse välikattoon kastelemaan ja vaurioittamaan rakenteita ja eristeitä. VILPE®-perheeseen on nyt kehitetty tähän tarpeeseen uuden sukupolven ratkaisu: Aluskatteen 2K-tiiviste.
20098_17887.jpg
Toimivaan kattoon tarvitaan...
Monierin täydelliseen kattoratkaisuun - kattopakettiin - kuuluu kaikki toimivaan tiilikattoon tarvittava. Kattoon tarvitaan varsinaisten kattotiilien lisäksi monia tarvikkeita. Helpoiten saat kaiken kauniiseen ja rakennusmääräykset täyttävään kattoon tarvittavan tilaamalla täydellisen kattopaketin.Toimiva kattoToimivaan kattoon tarvitaan aina katemateriaalin lisäksi mm. läpivientejä, tiivisteitä ja rakennusmääräysten mukaiset kattoturvatuotteet. Laadukkaat, oikein asennetut tiivisteet takaavat katon tiiviyden ja yhteensopivat läpiviennit varmistavat katon toimivuuden LVIS-asennuksissa. Erilaisilla viimeistelytuotteilla voidaan hioa loppuun tiilikaton toimivuus ja ulkonäkö.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Muutto asuinhuoneistosta
Muuttopäivä on vuokrasopimuksen päättymisen jälkeinen arkipäivä. Muuttopäivänä on luovutettava vuokranantajan haltuun puolet huoneistosta ja seuraavana päivänä kokonaan.Määräaikaisessa vuokrasuhteessa ei voida muuttopäivää siirtää.Toistaiseksi voimassa olevassa vuokrasopimuksessa muuttopäivää voidaan tuomioistuimen päätöksellä siirtää enintään vuodella, jos vuokralaiselle aiheutuu huomattavia vaikeuksia saada uusi asunto muuttopäivään mennessä.Muuttopäivää ei voida siirtää, jos siitä aiheutuu vuokranantajalle huomattavaa haittaa tai jos vuokranantajalla on oikeus purkaa vuokrasopimus tai vuokrasuhde on irtisanottu huoneiston pakkohuutokaupan vuoksi. Muuttopäivää ei myöskään voida siirtää, jos vuokralainen itse on irtisanonut tai purkanut vuokrasopimuksen.Muuttopäivää ei voida siirtää vapaa-ajanasunnon vuokrauksessa.Vuokralaisen on vaadittava tuomioistuimelta muuttopäivän siirtoa kanteella viimeistään kuukautta ennen muuttopäivää. Tuomioon ei saa valittamalla hakea muutosta. Mikäli muuttopäivää siirretään, vuokrasuhde jatkuu entisin ehdoin ja päättyy tuomioistuimen määräämänä muuttopäivänä ilman irtisanomista.
201811_55376.jpg
Millainen keskuspölynimuri sinulle soveltuu?
Sisäilman huono laatu on tutkimusten mukaan yksi merkittävimmistä allergioita lisäävistä tekijöistä. Vietämme ajastamme yli 90 % sisätiloissa, joten ei ole yhdentekevää, millaista ilmaa imuri jälkeensä jättää. Keskuspölynimurilla poistoilma johdetaan pois asutuista tiloista. Siksi se on suositeltava valinta jokaiseen kotiin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton