• Etusivu
  • LVI

4. Paineellinen vesi ja vesi-wc, wc-vesien ja pesuvesien käsittely eri järjestelmissä

Rakentajan toimitus
Päivitetty 21.03.2012
20115_25706.jpg

Kun käyttövesi otetaan sähköpumpulla kaivosta, järvestä tai suoraan vesijohtoverkosta, vettä kulutetaan tällöin selvästi enemmän, ja jätevedet on myös käsiteltävä tehokkaammin. Kiinteistöllä on myös vesivessa.

Yllä mainitussa tapauksessa jätevedet tulisi hoitaa seuraavasti

Vesivessasta syntyvät jätevedet on hyvä johtaa vähintään 5 kuution umpisäiliöön, jossa on täyttymisestä ilmoittava hälytin.
Muut pesuvedet voidaan johtaa kaksiosastoisen saostussäiliön tai 2 sakokaivon kautta maaperäkäsittelyyn, joko imeytys- tai suodatuskenttään maaperän laadusta riippuen. Pesuvedet voidaan johtaa myös niille tarkoitetun laitepuhdistamon kautta maaperään tai ojaan.

TEE JÄTEVESISELVITYS TÄSTÄ - MAKSUTTA

Jätä yhteydenottopyyntö jätevesijärjestelmän remontoinnista

Voit jättää yhteydenottopyynnön Uponorille täyttämällä alla olevat tiedot. Yhteydenottopyynnön jättäminen ei velvoita mihinkään.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

1_P_107886_1.jpg
Rakennusmääräyskokoelma, mittava uudistus valmis
Ympäristöministeriö on saanut joulukuussa päätökseen vuonna 2013 käynnistyneen rakentamismääräyskokoelman uudistustyön. Mittavassa uudistuksessa kokoelma päivitettiin vastaamaan kestävän ja hyvän rakentamisen nykyaikaisia vaatimuksia, vuonna 2013 voimaan tulleen maankäyttö- ja rakennuslain edellyttämällä tavalla.Rakentamismääräyskokoelma on uudistettu vaiheittain. Kokonaisuudessaan uudet vaatimukset tulevat voimaan 1.1.2018. Vuoden 2017 puolella vireille tulevissa rakennushankkeissa sovelletaan vielä vanhoja määräyksiä."Uudistamisessa on käyty koko ajan hyvää vuoropuhelua rakennusalan toimijoiden kanssa, ja uusien vaatimusten pääasiallinen sisältö on ollut jo pidempään alalla tiedossa", kertoo rakennusneuvos Teppo Lehtinen ympäristöministeriöstä.Uudistus selkeyttää sääntelyä. Lisäksi yksittäisiä vaatimuksia on vähennetty noin puoleen aiempaan verrattuna. Tämä on tehty rakentamisen laadun vaatimustasoa heikentämättä."Vaatimukset ja suosituksina annettavat ohjeet on nyt erotettu toisistaan, mikä helpottaa vaatimusten soveltamista. Myös korjausrakentaminen on uutena kokonaisuutena mukana. Asetukset ottavat huomioon yhteiseurooppalaiset rakennustuotteiden sisämarkkinat, mikä edistää myös kotimaisen rakennusalan vientiä", Lehtinen sanoo.Kaikkiin asetuksiin on laadittu perustelumuistio. Olemassa olevissa rakennuksissa voidaan pääsääntöisesti soveltaa rakentamisen aikana voimassa olleita määräyksiä.Asetukset julkaistaan Suomen säädöskokoelmassa Finlex-palvelussa. Rakentamismääräyskokoelma on jatkossa ministeriön sähköinen julkaisu, joka tarjoaa kootusti maankäyttö- ja rakennuslain mukaiset asetukset ja niihin liittyvät suositukset koskien rakenteiden lujuutta ja vakautta, paloturvallisuutta, terveellisyyttä, käyttöturvallisuutta, esteettömyyttä, meluntorjuntaa ja ääniolosuhteita sekä energiatehokkuutta.1.1.2018 voimaan tulevat asetukset päivitetään ympäristöministeriön verkkosivuilla julkaistavaan rakentamismääräyskokoelmaan 2.1. mennessä:ym.fi/rakentamismaarayksetListaus vuoden 2018 alusta voimaan tulevista ympäristöministeriön säädöksistäYmpäristöministeriön ohjeita
29_P_14933.jpg
Vaarallinen tuote markkinoilla
Turvatekniikan keskus (TUKES) varoittaa kuluttajia erittäin vaarallisesta sähkölaitteesta, jota on kesän aikana myyty ympäri Suomea. Laite on akkukäyttöinen ladattava kärpäslätkä (kärpäsmaila), jonka sähköä johtavaan ritiläosaan tulee ladattaessa lähes suoraan verkkojännite pistorasiasta. Ritilän koskettaminen latauksen aikana on hengenvaarallista, vaikka laite olisi sammutettu varressa olevasta kytkimestä. TUKES kehottaa kaikkia laitteen hankkineita poistamaan sen heti käytöstä ja palauttamaan ostopaikkaan. Laitteen ritiläosaan ei missään tapauksessa saa koskea silloin, kun laite on kytketty pistorasiaan.Markkinoilla on ollut jo pidempään paristoilla toimivia kärpäslätkiä. Niiden toiminta perustuu siihen, että ritiläosaan kehitettävä heikkotehoinen suurjännite polttaa ritilään osuvan hyönteisen hengiltä, kun sähkövirta kulkee hyönteisen läpi. Nyt vaaralliseksi havaittu laite on periaatteessa samanlainen, uutta on vain latausominaisuus. Lataustoiminnon suunnittelussa ei ole kuitenkaan otettu riittävästi huomioon turvallisuutta ja lopputuloksena on laite, joka on hengenvaarallinen muillekin kuin hyönteisille.Laitetta on myyty läpinäkyvässä muovipussissa, jossa itse kärpäslätkän lisäksi on laitteen kojeliitosjohto laitteen kytkemiseksi pistorasiaan sekä tuote-esite, jossa lukee:Ladattava Kärpäsmaila Sisältää LED-valon - eroon hyttysistä myös hämärässäTuote-esitteen alareunassa lukee tuotemerkki So-Lite ja kääntöpuolella esitteessä on laitteen suomen- ja ruotsinkieliset käyttöohjeet.Laitteen maahantuoja on SoliferPolar Oy ja yritys on saanut määräyksen kerätä kaikki tuotteet pois markkinoilta ja loppukäyttäjiltä.Kuva laitteesta ja tuotepakkauksesta TUKESin Internet-sivulla www.tukes.fiLisätietoja: Kari Lehto, ylitarkastaja puh. 010 6052 561 tai 040-841 0768 sähköposti: etunimi.sukunimi@tukes.fiOlli Tiainen, turvallisuusinsinööri puh. 010 6052 517 tai 050-469 0140 sähköposti: etunimi.sukunimi@tukes.fiYhteyshenkilö SoliferPolar Oy:ssä: Aino Salminen, puh. 040 562 3058
201410_41435.jpg
Puukoulu: Sisustaminen puulla
Puu on elävä ja lämmin materiaali, jota voidaan käyttää melkein kaikissa kodin pinnoissa. Puu on tekstuuriltaan kaunis materiaali. Se ei ole pelkästään ulkonäön kannalta hyvä materiaali, vaan sillä on myös muita hyviä ominaisuuksia. Puu on lämmin materiaali, jota on miellyttävä koskettaa. Puu toimii myös kosteuden tasapainottajana sitomalla itseensä tai luovuttamalla kosteutta ympäröivien olosuhteiden mukaan.Tyypillisin tapa käyttää puuta sisustamisessa on panelointi. Toinen lähes yhtä yleinen käyttökohde on puulattia. Puulattia voi olla ns. parketti tai massiivipuulattia. Puun lisäksi sisustamiseen soveltuvat puulevyt, kuten vaneri.Miltei kliseen mukaisesti voidaankin todeta, että suomalainen pitää puulla sisustamisesta.
20161_45100.jpg
Puitteeton terassilasitus - avaruutta ja esteettömiä näköaloja
Lumon tuo parvekelaseista tutun tavan liu’uttaa ja avata lasit sivulle nyt myös terassilaseihin. Pystypuitteeton, elegantti lasitus on siro ja miltei huomaamaton. Voit nauttia näköaloista esteettömästi ja kauniilla säällä lasitus on mahdollista avata kokonaan.Lasitettu terassi avaa uusia sisustus- ja harrastusmahdollisuuksia. Neljä vuodenaikaa näyttävät parhaat puolensa avaralla puitteettomalla Lumon lasiterassilla.Tilaa maksuton esite!
20073_3774.jpg
Deko 3/07 on ilmestynyt
Maaliskuun numerossamessuterveisetTukholmasta ja Kölnistä. Tukholman helmikuisilla sisustusmessuilla pyöreys oli out ja kantikkuus in.Pihistä ja panosta: trenditapetit. Tapetit ovat nyt tyylikkään mustavalkoisia tai metallinhohtoisia. Teepieniä ihmeitä tapetilla ja maalilla, esittelyssä ihanimmat tapetit ja maalit sekä kätevimmät tuunausniksit.Kodin muutos-sarjassa aiheena kaupan takahuoneen muutostyöt kaksioksi.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Ostajan velvollisuudet/ vastuut
Ostajan on suoritettava asunnon kauppahinta hallinnan- ja osakekirjan luovutushetkellä. Mikäli kauppahinnasta suoritetaan ennakkoa, erien määrät eivät saa olla epäsuhteessa myyjän suorituksen arvoon. Vähintään 10 % kauppahinnasta saa erääntyä vasta sitten, kun hallinta on luovutettu ostajalle ja ostajalla on ollut mahdollisuus tarkistaa asunnon kunto. Vähintään kaksi prosenttia kauppahinnasta tulee tallettaa pankkiin myyjän lukuun ja myyjä saa nostaa talletetun summan korkoineen aikaisintaan kuukauden kuluttua asunnon hallinnan luovutuksesta ostajalle.Jos kyse ei ole asuntokauppalain mukaisesta asuntoyhteisöstä, johon sovelletaan 2 luvun säännöksiä taloussuunnitelmasta, voidaan tietyin edellytyksin sopia hinnankorotusehdosta myytäessä asunto rakentamisvaiheessa. Mikäli hinnankorotusehdosta on osapuolten välillä sovittu, on korotus pätevä, jos se perustuu1. sellaiseen lain muutoksesta, viranomaisen päätöksestä tai rakennustyötä kohdanneesta ennalta-arvaamattomasta ja ylivoimaisesta esteestä johtuvasta rakennuskustannusten nousuun, jonka perusteella myyjä on rakentamista koskevan sopimuksen mukaan velvollinen maksamaan korotetun hinnan.2. sellaiseen laissa sallittuun rahanarvon muutoksen huomioon ottamiseen, jonka perusteella myyjä on rakentamista koskevan sopimuksen ehtojen mukaan velvollinen maksamaan korotetun hinnan; taikka 3. sellaiseen lain muutoksesta tai viranomaisten päätöksestä johtuvaan muuhun kustannusten lisäykseen, jota myyjän ei kohtuudella voida edellyttää ottaneen huomioon sopimusta tehtäessä ja jonka seurauksia hän ei myöskään kohtuudella olisi voinut välttää eikä voittaa.Hinnankorotuksesta on viipymättä ilmoitettava ostajalle.Jos ostaja peruuttaa kaupan ennen asunnon hallinnan luovutusta, myyjä on oikeutettu korvaukseen hänelle aiheutuneesta vahingosta. Myyjällä on oikeus korvaukseen asunnon uudelleen myymisen aiheuttamista kuluista sekä sopimuksen tekemisestä ja täyttämisestä aiheutuneista kuluista, joista hän ei voi hyötyä muulla tavoin. Muusta vahingosta on myyjällä oikeus saada korvaus, joka on kohtuullinen ottaen huomioon sovittu hinta, sopimuksen purkamisen ajankohta ja muut seikat.Myyjällä ei kuitenkaan ole oikeutta korvaukseen, mikäli ostajan viivästys tai kaupan peruuttaminen johtuu lain säännöksestä, yleisen maksuliikenteen tai liikenteen keskeytyksestä tai ostajasta riippumattomasta esteestä. Osapuolet voivat keskenään pätevästi sopia vakioperusteen mukaan määräytyvästä kohtuullisesta korvauksesta.Jos kauppa peruutetaan, on myyjän palautettava kauppahinta. Kaupan peruuntuessa on myyjän lisäksi maksettava palautettavalle kauppahinnalle korko siitä lukien, kun hän vastaanotti kauppahinnan.Mikäli asunnon kunto on ostajan hallinta-aikana huonontunut tavanomaista kulumista enemmän ja tämä johtuu ostajan huolimattomuudesta, ei kauppaa pureta ellei ostaja korvaa myyjälle asunnon arvon alentumista.Suoritettavaa vahingonkorvausta voidaan sovitella, jos se on kohtuuton. Tässä arvioinnissa kiinnitetään mm. huomiota siihen mikä oli sopimusrikkomuksen syy, vastapuolen mahdollinen myötävaikutus vahinkoon, sopijapuolten varallisuusolot, asunnon kauppahinta sekä vahingon aiheuttaneen osapuolen mahdollisuudet ennakoida ja ehkäistä vahingon syntyminen.Asuntokauppalain 4 luvun säännöksiin perustuva kanne, joka koskee1. rakentamisessa tai korjausrakentamisessa käytetyn materiaalin tai muun rakennuksen ainesosan virheestä aiheutuvaa asuntoon tai pääsiassa yksityisessä käytössä olevaan asuinirtaimistoon kohdistuvaa esinevahinkoa tai 2. asunnon tarpeistoon kuuluvan laitteen virheestä aiheutuvaa laitteeseen välittömässä käyttöyhteydessä olevaan omaisuuteen kohdistuvaa esinevahinkoa.on nostettava kolmen vuoden kuluessa siitä, kun on saanut tiedon vahingon ilmenemisestä ja korvausvelvollisuudesta. Kanne on kuitenkin nostettava viimeistään kymmenen vuoden kuluttua siitä, kun korvausvelvollinen laski vahingon aiheuttaneen materiaalin, ainesosan tai laitteen liikkeelle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton