• Etusivu
  • Talo

Tärkeimmät asiat, mitä sinun tulee tietää ikkunaremonteista

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Skaala IFN Oy
Julkaistu 19.10.2023Päivitetty 15.11.2023
20236_81988.jpg

Mänttäläiseen rintamamiestaloon tehtiin ikkunaremontti keväällä. (Kuva: Ilkka Partanen/Skaala)

Monelle ikkunaremontit ovat varmasti tuttuja, asuit sitten vuokralla kerrostalossa, omistit omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon. Jossain vaiheessa olet varmasti kuullut tuttavasi puhuvan ikkunaremontista tai olet itse suunnitellut tai suunnittelemassa sellaista.

Mutta mitä kaikkea kodin omistajana tulisi tietää ikkunaremonteista? Milloin on paras hetki toteuttaa sellainen? Entä kauanko remontti yleensä kestää? Skaalan myyntipäällikkö Lauri Jurvakainen kertoo tässä jutussa tärkeimmät asiat ikkuna- ja oviremonttiin liittyen. Lisäksi juuri ikkunaremontin teettänyt Riikka Rikkonen kertoo, miten prosessi eteni Skaalan kanssa.

Milloin ovi- tai ikkunaremontti on ajankohtainen?

Yleisesti tarve ikkunaremonttiin syntyy, kun halutaan päivittää vanhat ikkunat vastaamaan tämän päivän käyttömukavuuksia, parantaa kiinteistön tai asunnon energiatehokkuutta tai ikkunat selkeästi vetävät, kertoo Jurvakainen.

– Meidän rintamamiestalossa ikkunat olivat jo elämää nähneet. Halusimme uudet ikkunat, jotta pystyisimme säästämään energiakustannuksissa, sekä erityisesti talvella pitämään arvokkaan lämmön sisällä, ilman että lämpöä menee hukkaan, Rikkonen perustelee.

Usein ajatellaan, että ikkunaremontti kannattaa toteuttaa kesäaikaan. Jurvakainen ajattelee toisin:

–Ikkunaremontin voi tehdä ympäri vuoden, sillä itse uuden ikkunan asentaminen vie niin vähän aikaa. Monesti ajatellaan, että kesällä tai keväällä on ideaali hetki ikkunaremontille. Oikeastaan vuodenajalla ei ole merkitystä.

Syksyllä 2022 toteutettu ikkunaremontti sujui Rikkosen mukaan hyvin.

– Se oli nopeasti, siististi ja ammattitaitoisesti hoidettu. Kaikki sujui ajallaan ja niin kuin oli sovittu, hän kertaa

Kuinka paljon aikaa ikkunaremonttiin kannattaa varata aikaa?

Erityisesti kerrostaloasukkailla voi olla mielikuvia pitkistä, koko kesän kestävistä ikkunaremonteista, mutta esimerkiksi omakotitaloissa itse uusien ikkunoiden asennukseen menee vain noin vuorokausi.

"Skaala toimii ikkunaremonttien suhteen vähän kuin yhden pysähdyksen taktiikalla. Meiltä saat kaiken hoidettuna laadukkaasti ja kotimaisesti."
– Lauri Jurvakainen, myyntipäällikkö, Skaala

– Kun asiakas tunnistaa tarpeen ikkunaremontille ja ottaa meihin yhteyttä, polku ikkunaremontin päättymiseen on yllättävän nopea. Yleensä toimitusaika on noin viisi viikkoa, Jurvakainen sanoo.

Miten prosessi etenee ja mitä asiakkaan tulee ottaa huomioon?

Usein kysytään, miten ikkunaremontin prosessi etenee ja mitä asiakkaan tulee ottaa huomioon. Jurvakaisen mukaan asiakkaan ottaessa yhteyttä Skaalaan, prosessi on hyvin selkeä alusta loppuun.

– Kun asiakas ottaa meihin yhteyttä, sovimme heidän kanssaan tapaamisen kartoituskäynnille. Asiantuntijamme kartoittavat asiakkaiden tarpeet ja toiveet, ottavat mitat, suosittelevat heille sopivia ratkaisuja ja käyvät askel askeleelta läpi remontin kulun. Asiakkaat voivat tulla tutustumaan Skaalan tuotteisiin myös esimerkiksi Showroomiin Vantaalle.

Uudet ikkunat on helppo pestä. (Kuva: Ilkka Partanen Skaala)

Uudet ikkunat on helppo pestä. (Kuva: Ilkka Partanen Skaala)

– Kun asiakas sitten hyväksyy tarjouksemme, lähetämme tilauksen tehtaallemme Ylihärmään, missä valmistamme kaikki tuotteemme. Skaalalta saa ikkunoiden lisäksi myös ulko- ja parvekeovet sekä jatkuvasti suosiotaan kasvattavat lasiliukuovet. Meiltä saat kaiken hoidettuna laadukkaasti ja kotimaisesti, hän kertaa.

Skaalalla on laaja tarjonta erilaisille ikkunaratkaisuille, ja yleisimmät toiveet ovat tuuletusikkunoiden korvaaminen isommiksi lasipinnoiksi ja helposti pestävät kiinteät ikkunat.

– Meille oli tärkeää, että uusissa ikkunoissamme on allergiaverkot, jotka estävät muun muassa siitepölyn ja ötököiden sisäänpääsyn. Skaalan asiantuntijan kanssa kävimme yhdessä läpi meidän taloutemme tarpeet. Kannustan muitakin ikkunaremonttia suunnittelevia tarkkaan valitsemaan juuri itselle sopivat tuotteet, Rikkonen kertoo kokemuksestaan.

Mitä etuja ikkunoiden uusimisessa on?

Ikkunaremontin ehdottomia etuja on talon energiatehokkuuden parantuminen, uusien ikkunoiden ja ovien helppokäyttöisyys ja pesemisen vaivattomuus. Remontin aikana talon ilme raikastuu uusilla sisä- ja ulkopuolen listoituksilla sekä vesipelleillä, jotka yleensä vaihdetaan remontin yhteydessä.

Erityisesti painovoimaisissa taloissa puhtaan sisäilman tulo on varmistettava ikkunaremontin yhteydessä ja ikkunoihin asennettavilla korvausilmaventtiileillä saadaan hallittu ja puhdas sisäilma, joka on asuinviihtyvyyden kannalta erittäin tärkeää.

Remontin yhteydessä asennettiin sälekaihtimet. (Kuva: Ilkka Partanen/Skaala)

Remontin yhteydessä asennettiin sälekaihtimet. (Kuva: Ilkka Partanen/Skaala)

– Ihmiset panostavat tällä hetkellä energiatehokkaisiin tuotteisiin. Myös paljon kysytään suojaa auringon lämpösäteilyltä. Kaikki nämä vaikuttavat asumismukavuuteen, ja pitkällä aikavälillä myös kustannuksiin, Jurvakainen sanoo.

– Uusien ikkunoiden myötä lämpö ei päässyt karkaamaan, ja vanhan rintamamiestalon lämmittäminen helpottui huomattavasti. Hankinta on suuri, mutta elämänlaadun ja talon arvonnousun kannalta ehdottomasti oikea ratkaisu – suosittelen erityisesti Skaalaa ikkunaremontin kumppaniksi, Rikkonen vahvistaa.

Info

Info

Ota nämä huomioon ikkunaremonttia suunnitellessa:

  • Remontin ajankohta
  • Mitä muutostoiveita haluat? Kysy asiantuntijalta apua – heidän tehtävänsä on kertoa sinulle, mitä kaikkea on tarjolla ja mahdollista toteuttaa sinun kodissasi
  • Ikkunoiden värimaailma
  • Tarvitsetko ikkunoihin sälekaihtimet tai muunlaista auringonsuojausta?
Skaala IFN Oy
Talo
ikkunat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20236_82441.jpg
Asumismukavuus ja lasiliukuovet näkyvät nyt ikkuna- ja ovivalinnoissa
Ikkunoiden ja ovien valinnassa ja suunnittelussa on nykyään saatavilla monenlaisia ominaisuuksia ja vaihtoehtoja. Toiminnallisuus, energiatehokkuus ja asumismukavuus ovat selkeästi tällä hetkellä keskeisiä tekijöitä, joita ihmiset ottavat huomioon ikkuna- ja oviremonttia suunnitellessa.Lasipintojen ominaisuudet, kuten huurtumattomuus, auringonsuojaus ja turvallisuus ovat vuosi vuodelta tulleet yhä tärkeämmiksi ominaisuuksiksi.Skaalan asiantuntija ja myyntipäällikkö Lauri Jurvakainen kertoo nyt tarkemmin, miltä tämänhetkiset ikkuna- ja ovitrendit näyttävät sekä miksi lasiliukuovet ovat oivallinen valinta kotiin.
20219_72599.jpg
Oikeat tiivisteet talvitiivistykseen
Parhain tapa muistaa huoltaa ja tutkia tiivisteiden kunto on vuosittain ikkunoiden pesun tai huoltomaalauksen yhteydessä. Tiivistyksen tarve tulee esille monesti vasta lämmityskaudella, jolloin kylmät ja vetoiset kohdat löytyvät helposti. Talvella on kuitenkin syytä ottaa lämpötila huomioon. Itseliimautuvien tiivisteiden asennus on tapahduttava vähintään +5°C lämpötilassa. Tiivisteen varmistamiseen kannattaa käyttää nitojaa, jolla varmistetaan vähintään tiivisteiden päiden pysyminen kiinni.
20205_64879.jpg
DIY-palstalta löydät tavallisen kodinomistajan remonttiarkea ja ratkaisuja
Tältä palstalta löydät tavallisen kodinomistajan remonttiarkea ja ratkaisuja matalalla kynnyksellä. Pyrimme etsimään helppoja keinoja ja parhaita neuvoja kaikkien kotiremppaajien käyttöön – neuvoja pintaremonttiin ja vinkkejä pikku nikkarointeihin. Kaikki palstalla esitellyt tapaukset on toteutettu kotioloissa ja ihan itse.
20103_20872.jpg
Lumon lasiterassi
Lasikuistit, porstuat ja verannat ovat kuuluneet perinteiseen, suomalaiseen talonrakentamiseen. Vuosien saatossa ovat talojen ilme ja rakennusmateriaalit muuttuneet ja lasikuistit pelargonioineen ovat päässeet unohtumaan. Energiansäästötavoitteet, rakennusten kalliit neliöhinnat ja luontoarvojen korostuminen ovat nostaneet nykyajan lasikuistit uuteen kukoistukseen.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Biopolttoöljy tulee lämmitysmarkkinoille
Biopolttoöljy on tulossa Suomen lämmitysmarkkinoille. Osana Höylä III –energiatehokkuussopimusta Öljy- ja Kaasualan Keskusliitto on sitoutumassa alan yhteiseen tavoitteeseen, jonka mukaan biopolttoöljyn osuus olisi 2 % lämmityspolttonesteistä vuonna 2009 ja kasvaisi 10 %:iin vuoteen 2016 mennessä. Nykyiset öljylämmityslaitteet soveltuvat myös biopolttoöljylle. Asiasta kertoi keskusliiton hallituksen puheenjohtaja, toimitusjohtaja Risto Rinne avatessaan öljy- ja kaasualan energiaseminaarin Hämeenlinnassa tiistaina 23. lokakuuta.Valtioneuvosto on tehnyt eduskunnalle esityksen polttoaineiden valmisteverolain muuttamiseksi niin, että biopolttoöljy vapautetaan kokonaan valmisteverosta. Öljyala pitää esitystä merkittävänä tekijänä biopolttoaineiden saamiseksi myös lämmitysmarkkinoille.Kaiken kaikkiaan öljy- ja kaasuala pyrkii Rinteen mukaan tekemään oman osansa yhteisissä talkoissa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Ala ei kuitenkaan kannata yksityiskohtaista säätelyä, vaan markkinapohjaista lähestymistapaa, joka jättää alan toimijoille tilaa päättää kustannustehokkaista toimenpiteistä.Kannatettavana esimerkkinä Rinne mainitsi liikenteen biopolttoaineiden jakeluvelvoitetta koskevan lainsäädännön, koska se jättää viime kädessä alan toimijoiden päätettäväksi, miten vaadittavat määrät liikenteen biopolttoaineita tuodaan markkinoille. Velvoite alkaa ensi vuoden alussa, jolloin kaksi prosenttia liikennepolttoaineiden kokonaismäärästä on oltava biopolttoaineita. Niiden osuus kasvaa asteittain seuraavina vuosina.Rinne puuttui myös EU:n komission esittämään polttoainedirektiivin muutosehdotukseen. Sen mukaan markkinoille liikennepolttoaineita toimittaville asetettaisiin velvoite seurata polttoaineiden kasvihuonekaasupäästöjä niiden elinkaaren aikana sekä velvoite vähentää päästöjä kymmenen prosenttia vuodesta 2010 vuoteen 2020 mennessä. Rinne totesi, että öljyala on pitänyt perusteltuna ohjausta sellaisiin polttoaineisiin, joiden elinkaaren aikaiset päästöt ovat alhaisimmat, mutta ala katsoo, että asian valmistelua tulisi vielä jatkaa, ennen kuin tällaiset vaatimukset sisällytetään direktiiviin.
200611_691.jpg
Tee Se Itse - Saunajakkara
Saunan alin askelma tai pesuhuoneen istuin valmistuu kätevästi saunan lauteiden ylijäämäpalasista. Aikaakaan moisen tekemiseen ei kauaa mene, kunhan lähistöllä on mitta, käsisaha, vasara, nauloja tai ruuveja sekä hiekkapaperia.Lisäksi tarvitaan tietenkin ne laudankappaleet (höylätyt), 6 kpl 45x45 pituus (l) 300 mm, 2 kpl 45x95 l = 500 mm, 2 kpl 45x95 l = 400 mm sekä 4x33x95 l = 500 mm (kehikon rakentamiseen voi käyttää laudepuuta eli 28 x 95 mm). Jakkaran voi tehdä myös sahatavarasta, jolloin käsivoimat vahvistuvat hiekkapaperin käytössä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton