• Etusivu
  • Talo

Ronskista remontoinnista hempeään hyggeilyyn – jo 27. kerran

OMAKOTI-messut 27.-29.10.2023 Vantaan Myyrmäki-hallissa

Rakentajan toimitus
Julkaistu 09.10.2019Päivitetty 22.11.2023
20239_83057.jpg

Vantaan Myyrmäki-hallissa 27.-29.10.2023 järjestettävät perinteikkäät OMAKOTI-messut vastaavat kodin rakentamista ja remontointia suunnittelevien tarpeisiin. Messuilla pääset keskustelemaan mahdollisesta remontista suoraan tekijöiden ja valmistajien kanssa sekä tutustumaan eri tuotteisiin konkreettisesti paikan päällä. Messuilta löydät myös runsaasti sisustusideoita.

Kattava ohjelmapaketti jokaista messukävijää ajatellen - inspiraatiota ja tietoa asiantuntija- luennoista

Haluamme OMAKOTI-messuilla lisätä tietoutta asumiseen, rakentamiseen, remontoimiseen ja sisustamiseen liittyen. Kiinnostavien näytteilleasettajien lisäksi olemme rakentaneet jälleen erittäin mielenkiintoisen ohjelmakokonaisuuden, joka jokaisen messukävijän kannattaa hyödyntää.

Näytteilleasettajien lisäksi mukana on mielenkiintoisia tietoiskuja ja luentoja eri alojen asiantuntijoilta ja julkisuudesta tutuilta henkilöiltä. Mukana messutunnelmaa luomassa ovat muun muassa

  • sisustussuunnittelija, SI, Seija Strand: luennot ja sisustusklinikka la ja su
  • Susanna Makaroff: omakohtainen tarina homekotipainajaisesta -luennot pe-su
  • Meja Hynynen: Meja Design, luennot pe ja la

Livepodcastin juontaa sekä lauantaina että sunnuntaina kaikkien tuntema mediapersoona ja uunituoreen Raksaa ja Fiksaa -podcastin hostaaja Nata Salmela.

Meja Hynynen

Meja Hynynen

Perttu Sirviö

Perttu Sirviö

Seija Strand © Jenna Peltonen

Seija Strand © Jenna Peltonen

Nata Salmela © Janita Autio

Nata Salmela © Janita Autio

Susanna Makaroff

Susanna Makaroff

Rakennusalan ammattilainen Perttu Sirviö luotsaa OMAKOTI-messujen ohjelmalavaa perjantaista sunnuntaihin. Viikonlopun aikana OMAKOTI-messujen kävijöille on tarjolla hyödyllistä infoa eri alojen ammattilaisilta.

Lisäksi tänä vuonna tarjolla on myös erilaisia työnäytöksiä, lakimiehen neuvoja pientalorakentamiseen tällaisessa maailmantilanteessa, kotitalouksien energian säästämisestä sekä rakennusprojektin suunnittelusta ja budjetoinnista.

Kaiken kattavat OMAKOTI-messut

OMAKOTI-messuilla on yksien seinien sisällä tarjolla kattavasti tietotaitoa aina pientalorakentamisen aloitusvaiheista sisustamiseen, pihasuunnitteluun ja asuntokauppaan. Tapahtuman teemana on rakentamisen ja remontoinnin rinnalla muun muassa talopaketit, sisäilma, lämmitysratkaisut, saneeraukset, sisustaminen, keittiöt, tontit ja kiinteistöt, katot, julkisivut, sisäilma, päästöttömyys, energiaomavaraisuus, kylpyhuoneet ja saunat sekä tulisijat.

Aiheuttavatko remonttihommat päänvaivaa tai oletko aloittamassa uutta rakennusprojektia, johon tarvitsisit ammattilaisten neuvoja? Haluaisitko uudistaa kylpyhuoneen tai keittiön, muttet tiedä mistä aloittaa? Etsitkö uusia sisustusideoita kotiin?

Aiheuttavatko remonttihommat päänvaivaa tai oletko aloittamassa uutta rakennusprojektia, johon tarvitsisit ammattilaisten neuvoja? Haluaisitko uudistaa kylpyhuoneen tai keittiön, muttet tiedä mistä aloittaa? Etsitkö uusia sisustusideoita kotiin?

Messujen aukioloajat ja liput

Pe 27.10.2023 klo 12.00–18.00La 28.10.2023 klo 10.00–17.00Su 29.10.2023 klo 10.00–17.00

Vältä jonotus ovella ja osta edullisemmat ennakkoliput oheisen linkin kautta -->

OMAKOTI-messujen ennakkolippuja on mahdollista ostaa ainoastaan Rakentaja.fi -lippukaupan kautta sähköisinä lippuina. Ennakkoon ostettuna lipun hinta on 2 € edullisempi kuin ovelta ostettuna.

Huom! Luovumme vuoden 2023 messuilla käteisen käytöstä, joten huomioithan että käteinen ei käy enää maksuvälineenä paikan päällä lippuja ostettaessa.

20239_83047.jpg
https://omakotimessut.net/
Talo
asuminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20232_80816.jpg
Vaikuta itse hoitovastikkeen kustannuksiin lämmitystä säätämällä
Energian hinnannousu on saanut suomalaiset kysymään, mitä tapahtuu yhtiövastikkeille? Nouseeko asumisen hinta entisestään? DNA:n älylämmityspalvelu Wattisen teettämässä kyselyssä peräti 62 prosenttia kaikista vastaajista ilmoitti olevansa huolissaan vastikkeiden noususta. Hälyttävintä oli se, että erityisen huolissaan mahdollisesta noususta oli jopa noin joka neljäs vastaaja (26 %).
JNT Nollge sisäilman laatu mittaus
Langattomat sensorit vievät sisäilmanlaadun seurannan uudelle tasolle
Kaikki alkoi pietarsaarelaisen kiinteistön pesutuvasta. Pesutuvan käyttäjiltä tuli Folkhälsans Fastigheter Ab:n Anders Dahlbäckille ilmoituksia sisäilman huonosta laadusta. Samoihin aikoihin alkuvuonna 2021 JNT:N (Pietarsaaren Puhelin Oy) myynti otti yhteyttä Andersiin, sillä heilläkin oli tiedossa kyseisen Pietarsaaressa sijaitsevan kiinteistön ikä ja sitä myötä myös mahdolliset sisäilmaongelmat. JNT:n myyjä kertoi Nollge -sensoreista, joilla voitiin mitata muun muassa sisäilman laatua. Nollge on JNT:n IoT-konsepti, jonka sensorit toimivat täysin langattomasti Sigfox-radioverkossa.
20101_20061.jpg
Taloyhtiön kunnossapito- ja muutostyöt
Kunnossapitovastuu yhtiön rakennuksesta ja muista tiloista jaetaan osakkeenomistajien ja yhtiön kesken asunto-osakeyhtiölain 4. luvun ja 2 §:n säännösten mukaisesti. Laista aiheutuva kunnossapitovastuu on sikäli tahdonvaltainen, että yhtiöjärjestyksessä voidaan määrätä laista poikkeavasti kunnossapitovastuun jaosta. Asunto-osakeyhtiölain velvoitteista kertoo porilainen asianajaja Markku Asmala Asianajotoimisto Asmala Härmäläinen Santavuo Oy:stä.
20213_68919.jpg
Lemmikit taloyhtiössä
Yhä useammassa perheessä on lemmikkieläin tai -eläimiä. Taloyhtiöissä tämä merkitsee lemmikillisten ja lemmikittömien asukkaiden rinnakkaiseloa, mikä edellyttää joskus molemminpuolista huomaavaisuutta. Lemmikkieläinten pidosta, säännöistä ja rajoista keskustellaan usein myös vuokranantajan ja vuokralaisen välillä vuokrasopimusta laadittaessa.
202111_73849.jpg
Kuntoarvio auttaa selvittämään korjaustarpeet
Pitkän tähtäimen suunnitelma (PTS) yhdessä kuntoarvion kanssa auttaa hallitusta pitämään taloyhtiön kunnossa.
20224_77803.jpg
Luteiden torjunnassa nopeus on valttia
Lude on taloyhtiöissä yleistyvä riesa, joka salamatkustaa asuntoon yleensä lomatuliaisina matkatavaroissa tai käytetyn huonekalun kätköissä. Torjuntatöihin on syytä ryhtyä nopeasti, sillä pahimmillaan ongelma pitkittyy ja lutikat leviävät talon rakenteiden kautta toisiin huoneistoihin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton