• Etusivu
  • Rakentaminen

Rakenna & Remontoi -messut palasivat yli kahden vuoden tauon jälkeen

Rakentajan toimitus
Julkaistu 13.04.2022Päivitetty 14.04.2022
20224_77778.jpg

Messutoimistossa ollaan valmiina näytteilleasettajia ja messuvieraita varten.

Perinteikäs Rakenna & Remontoi -messutapahtuma saatiin vihdoin järjestettyä. Vuoden 2020 tammikuun jälkeen messuja yritettiin järjestää kolmena ajankohtana, mutta turhaan. Neljäs kerta vihdoin onnistui huhtikuun 2022 alussa, yli kahden vuoden tauon jälkeen.

Messuilla selvä tarve

Messujen kokonaiskävijämäärä oli hieman yli 7000 kävijää. Messuilla toteutetun kyselyn mukaan 92 %:lla oli rakentamis- tai remontointihanke vireillä seuraavan vuoden aikana. 36 % on aikeissa rakentaa talon tai vapaa-ajanasunnon. 17 % aikoo panostaa remontointiin yli 10 000 euroa. 61 % vastaajista piti messutarjonta hyvänä tai erinomaisena. Messuilla tehtyyn kyselyyn vastasi 339 vierailijaa. Messuille tultiin selvästi hakemaan tietoa, tarjouksia ja tekijöitä. Messujärjestäjälle jätetyissä terveisissä todettiin tai jopa kiiteltiin, että vihdoin päästiin jälleen messuille. Osa vastaajista jäi kaipaamaan enemmän näytteilleasettajia ja tiettyjen tuoteryhmien, kuten työkalujen puute nousi esille. Muutama jäi kaipaamaan myös perinteisiä messulakuja, joita ei tällä kertaa tarjolla ollut.

20224_77781.jpg

Pandemia-aika näkyi vielä

Messujen kokonaiskävijämäärä ei vielä yltänyt normaalille tasolle ja messuihin tutustumisaika oli tavanomaista hieman lyhyempi. Tämän myötä tavanomaisia ruuhkatuntien tungoksia ei muodostunut. Väljyys sai myös kiitosta. Turvavälien pitäminen oli helpompaa. Pandemia-aika, ajankohdan muuttuminen ja jopa vallitseva tilanne Euroopassa vaikuttivat myös näytteilleasettajien määrään. Ensimmäistä kertaa messujen historian aikana halli ei ollut täynnä.

Hetki ennen messujen avautumista.

Hetki ennen messujen avautumista.

Luennot ovat tärkeä osa messutarjontaa

Noin puolet messuvieraista osallistui messuilla järjestetyille luennoille. Luentoja kehuttiin ja kiinnostavin aihe jakaantui useamman luennon välille. Luennot tulevat jatkossakin olemaan osa messujen tarjontaa.

20224_77780.jpg

Tästä on hyvä jatkaa kohti OMAKOTI-messuja

Seuraavat messut kerran Vantaan Myyrmäkihallissa järjestetään lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Tällöin ovat vuorossa Omakoti-messut, jotka palaavat kolmen vuoden tauon jälkeen. Paikkavaraukset ovat jo alkaneet.

- Koko messutiimimme uskoo syksyn tilanteen olevan jo pandemiaa edeltäneen ajan kaltainen ja kolmen vuoden tauon jälkeen teemme yhdessä näytteilleasettajien ja messuvieraiden kanssa erinomaisen messutapahtuman, kertoo messujärjestäjän, Rakentaja.fi:n liiketoimintajohtaja Inka Partanen.

Vantaan OMAKOTI-messut on rakentamisen, remontoinnin ja asumisen tapahtuma, jolla on pitkät perinteet.

OMAKOTI-messut 28.-30.10.2022

Info

Info

Rakenna & Remontoi -messut 2023

Rakenna & Remontoi -messutjärjestetään seuraavan kerran omalla tutulla paikallaan tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Messut järjestetään Vantaan Myyrmäki-hallissa 27.-29.1.2023.

Rakentaminen
suunnittelu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20226_78683.jpg
Piha- ja muurikivien hankinta: näin lasket tarvittavan määrän
Miten ihanaa olisikin toteuttaa pihaan pihakiveys, mutta miten ihmeessä tiedän, että saan kiviä oikean määrän? Myös muuri sopisi rinnetontille oivasti. Piha on monimuotoinen ja tarvetta on monenlaiselle kivelle. Tässä Ruduksen vinkit, jonka avulla pystyt laskemaan tarvittavan määrän halutessasi aivan itse.
20204_64021.jpg
Asiat hoituvat myös etäyhteyksillä - tutustu eri palveluihin
Etäyhteyksien käyttö laajenee vauhdilla. Muutamassa viikossa olemme oppineet hoitamaan asioita uudella tavalla. Yhä useampi asia hoituu nyt etäyhteyksien avulla. Osa työskentelee, opiskelee, treenaa ohjatusti ja pitää yhteyttä sukulaisiin sekä ystäviin etäyhteyden välityksellä. Nyt hoituvat myös monet rakentamis- ja remontointihankkeiden valmistelut etäyhteyksien avulla.
20196_58697.jpg
Yhden luukun mallia koskevat lait
Yhden luukun mallia koskevat lait vahvistettiin tänään 19.6. tasavallan presidentin esittelyssä. Uudistuksen tavoitteena on, että tiettyjen ympäristöä koskevien lupamenettelyjen yhteensovittaminen tekee lupa-asioinnista asiakkaalle mahdollisimman sujuvaa.Laki eräiden ympäristöllisten lupamenettelyjen yhteensovittamisesta tekee mahdolliseksi ns. yhden luukun mallin. Luvanhakija asioi eri viranomaisten kanssa yhdellä asiointipisteellä, josta voi hoitaa keskeiset tiettyyn hankkeeseen tarvittavat luvat kerralla. Lisäksi yhteensovittaminen tarkoittaa sitä, että vireillä olevien eri lupahakemusten käsittelyvaiheet tapahtuvat yhtä aikaa. Yhden luukun menettely pohjautuu sähköiseen asiointiin. Hakija toimittaa lupahakemuksen viranomaisille sähköisen asiointijärjestelmän kautta.
Kaksi naista poseeraa kameralle hymyillen
Unelmana iso koti
Nyt puhutaan suurista unelmista! Oletko unelmoinut sellaisesta kodista, josta neliöt eivät lopu kesken? Keskustellaan rakennusprojekteista, miten ne aloitetaan, saatetaan loppuun, ja millä keinoin kodin voi pitää energiatehokkaana – hyppää siis mukaan!
24_P_111330_1.jpg
Vedeneristysjärjestelmä, joka säästää aikaa
weberSmart Vedeneristysjärjestelmä säästää aikaa. Perinteisen kolmen kerran vedeneneristys voidaan tehdä nyt yhdellä pohjustuksella, jonka jälkeen vedetään varsinainen vedeneristyskerros. Tuote säästää työvaiheissa ja sillä saavutetaan erinomainen vesihöyrytiiveys.
20223_77072.jpg
Tiilipalkit osana julkisivumuurausta
Pohjola Rakennus rakentaa parhaillaan Helsingin Vallilaan koteja sadoille uusille asukkaille. Uudet asuinkorttelit sijoittuvat Vallilan korkeimmalle harjanteelle, Karstulantien ja Sammatintien varrelle. Ensimmäisinä yhteensä viidestä asuinkerrostalosta valmistuvat vuoden 2022 aikana kahdeksankerroksinen Vallilan Jemma ja 14-kerroksinen Vallilan Monumentti. Pian näiden jälkeen valmistuvat Vallilan Piilo ja Fikka. Viimeiseksi Monumentin viereen rakentuu vielä 12-kerroksinen Vallilan Siluetti. Kaikkiaan kerrostaloihin valmistuu 230 uutta kotia. Kohteiden arkkitehtisuunnittelusta vastaa Huttunen-Lipasti Arkkitehdit ja rakennesuunnittelusta Ramboll.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton