• Etusivu
  • Talo

Pientaloon välipohja ontelolaatoista

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Parma Oy
Julkaistu 23.03.2011Päivitetty 29.03.2010
20089_12978.jpg

Välipohja on toteutettu Parman ontelolaatoilla.

Ontelolaatta on betonista valmistettu laattaelementti, missä betonin raskasta omaa painoa on kevennetty laatan pituussuuntaisilla onteloilla. Kevyempi rakenne ja ontelolaatan tehokas raudoitus tekevät mahdolliseksi poikkeuksellisen pitkien jännevälien rakentamisen. Valmistus tapahtuu liukuvalutekniikalla kuivissa ja valvotuissa tehdasolosuhteissa. Valmiiksi kuivan betonielementin käyttö vähentää usein myös rakennekosteuden määrää.

Välipohja ontelolaatoista

Ontelolaattarakenne on edullinen tapa tehdä pientalon välipohja. Menetelmän edullisuus perustuu kustannustehokkuuteen ja nopeuteen. Ontelolaattatyyppi (korkeus) valitaan kohdekohtaisesti kuormitusten mukaan. Onteloilla kevennetyllä ja tehokkaasti raudoitetulla ontelolaatalla päästään pitkiin jänneväleihin. Kantavia väliseiniä ja näille omia perustuslinjoja ei tällöin pientaloissa useinkaan tarvita. Kivirakenteisena ontelolaatta tarjoaa turvallisen perustan kosteisiin tiloihin. Se ei poista vesieristämisen tarvetta, mutta mahdollisen vahingon sattuessa ontelolaatta ei lahoa tai homehdu. Lisäksi tällaisen välipohjarakenteen ääneneristyskyky on erinomainen.

Huomioi toimitusaika

Rakentaminen on jälleen selkeässä nousussa samalla monien tehtailla vamistettavien rakenusosien toimitusajat saattavat pidentyä. Siksi kannattaakin olla ajoissa yhteydessä valmistajiin. Esimerkiksi ontelolaattoje ja perustuselementtien toimitusajat ovat noin 4-8 viikkoa, ajankohdasta riippuen.

Pyydä tarjous ontelolaatoista ja/tai elementtiperustuksista...

Parma Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20073_4220.jpg
Ontelolaatat pientalossa
Kivirakenteiset pientalot kiinnostavat rakentajia yhä enemmän. Kivirakenteella on mahdollisuus saavuttaa useita etuja, kuten turvallisuus, kestävyys ja jälleenmyyntiarvo, sekä energiataloudellisuus. Myös perinteisesti julkiseen rakentamiseen ja kerrostalotuotantoon käytettävien ontelolaattojen suosio on kasvussa pientaloissa. Eniten käytetty ontelolaattaratkaisu on nykyaikainen tuulettuva alapohja, jossa elementtiperustusten varaan asennettavat ontelolaatat muodostavat talon perustukset ja alapohja. Eräs ontelolaattarakentamisen selkeimmistä eduista on nopeus.
20079_6547.jpg
Ontelolaatta - Nopea ja edullinen
Suomessa ontelolaatta on yleisin asuinrakennusten välipohjaratkaisu. Vuosittain ontelolaattaa käytetään maassamme yli kaksi miljoonaa neliömetriä. Pääosa asuntotuotantoon käytettävistä ontelolaatoista toimitetaan kerrostalorakennusten välipohjiin, mutta omakoti- ja rivitalojen rakentamisessa käytetään vuosi vuodelta yhä enemmän ontelolaattarakenteita. Kivirakenteisen kellarikerroksen katto on ontelolaatan yleisin käyttökohde pientaloissa, mutta myös tuulettuvan alapohjan "uusi tuleminen" on lisännyt ontelolaatan suosiota ryömintätilaisten alapohjien kantavana rakenteena.
20073_4220.jpg
PARMAontelolaatat pientaloon
Kivirakenteiset pientalot kiinnostavat rakentajia yhä enemmän. Kivirakenteella on mahdollisuus saavuttaa useita etuja, kuten turvallisuus, kestävyys ja jälleenmyyntiarvo, sekä energiataloudellisuus. Myös perinteisesti julkiseen rakentamiseen ja kerrostalotuotantoon käytettävien ontelolaattojen suosio on kasvussa pientaloissa. Eniten käytetty ontelolaattaratkaisu on nykyaikainen tuulettuva alapohja, jossa perustusten varaan asennettavat ontelolaatat muodostavat talon alapohjan kantavan rakenteen. Eräs ontelolaattarakentamisen selkeimmistä eduista on nopeus.
200712_7718.jpg
Uuden vuoden tarjoiluun
Mausteiset keitot maistuvat viileämpinäkin ja ne tarjoillaan tuoreen leivän kera. Maukas liemi on hyvän keiton kulmakivi.Itämaiset keitot tuovat uutta näkemystä arkisiin lounaskeittoihin ja keittoja valmistettaessa huomaa niiden olevan melko helppo tekosia ja maukkaita.Keitto on trendikäs...
201411_41763.jpg
Keskuspölynimuri sopii jokaiseen kotiin
Keskuspölynimuri on lähes itsestäänselvyys omakotitaloa rakentavalle, mutta sen jälkiasentaminen vanhaan taloon onnistuu myös todella helposti. Muutaman asennusvaiheen jälkeen käytössäsi on tehokas ja hiljainen keskuspölynimuri, jolla pidät kotisi puhtaampana ja raikkaana.
202112_74279.jpg
Tee testi! Oletko remontti-ihme vai täystuho?
Vaikka välttämättä käytännön kokemusta tai koulutusta ei olisikaan kovin laajalla rakentamisen rintamalla, löytyy silti useimmilta meistä riittävää perustietoa yleisistä rakentamisen termeistä sekä työtavoista. Välineet sekä materiaalit ovat tuttuja – edes välillisesti. Vai kuulutko kenties niihin, jotka eivät erota ruuvimeisseliä jakoavaimesta ja vasarakin toimii lähinnä pähkinänsärkijän virassa?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton