• Etusivu
  • Rakentaminen

Paras Talo ja Paras Loma-asunto -äänestystulokset

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Honkarakenne Oyj, Kastelli-Talot Oy
Julkaistu 23.09.2008Päivitetty 24.09.2008
20089_13254.jpg

Perinteinen tyyli vetosi Vaasassa ja Eikka-mökki Porissa

Paras Talo 2008 ja Paras Loma-asunto 2008 äänestyksen tulokset julkistettiin tiistaina Helsingissä. Ratkaisevia tekijöitä tämän kesän molemmissa äänestyksissä olivat kohteiden ulkonäkö sekä tila- ja sisustusratkaisut. Tärkeiksi valintaperusteiksi nousivat myös kohteiden saunatilat ja valoisuus.

Porin voittajakohteeksi nousi Reposaaren oman pojan Eino Grönin Eikka-mökki 16,7 prosentin ääniosuudella. Toiseksi tuli Honkarakenne Oyj:n Honka Fregatti ja kolmanneksi Kontiotuote Oy:n Nalle-Duo. Äänestykseen osallistui Vaasassa 6 254 messuvierasta ja Porissa noin 3 764 messuvierasta. Vaasan voittajakohde, Vaasan Ammattiopiston oppilastyönä toteutettu Villa Similä, keräsi 11,4 prosenttia äänistä. Toiseksi sijoittui Weekend House Finlandin Emmi ja kolmanneksi TV-talo.

Paras Loma-asunto 2008 –äänestyksen voitti Kastellin Eikka-mökki

Paras Loma-asunto 2008 –äänestyksen voitti Eino Grönin rakennuttama ja Kastellin näytteille asettama Eikka-mökki (kohde 22), joka sai 16,7 prosenttia kaikista äänistä. Eikka-mökissä äänestäjät arvostivat tilaratkaisuja ja ulkonäköä. Kohteen arkkitehtisuunnittelija Benito Casagrande, arkkitehti SAFA. Pääsuunnittelijana kohteessa toimi Erkki Oittinen ja sisustussuunnittelusta vastasi Virpi Ilman.

- Eikka-mökin voitto on hyvä osoitus siitä, että kävijät osaavat arvostaa myös pienempää, hyvin toteutettua loma-asuntomallia, toteaa Pasi Heiskanen.

Kohteen rakentamista seurattiin Rakentaja.fi-sivustolla.
Tutustu rakennusvaiheisiin tästä

Eikka-mökin avarat oleskelutilat.

Eikka-mökin avarat oleskelutilat.

Honka Fregatti äänestettiin toiseksi

Toiseksi loma-asuntomessujen äänestyksessä tuli Honkarakenne Oyj:n Honka Fregatti (kohde 1), joka sai äänistä 9,35 prosenttia. Lapsiperheen modernissa vapaa-ajan asunnossa äänestäjiä viehätti erityisesti ulkonäkö ja tilaratkaisut. Arkkitehtisuunnittelusta kohteessa on vastannut Carl Johan Mether ja pääsuunnittelusta Kaarlo Randell.

Katso kohteen tarkempi esittely...

Toiseksi loma-asuntomessujen äänestyksessä tuli Honkarakenne Oyj:n Honka Fregatti.

Toiseksi loma-asuntomessujen äänestyksessä tuli Honkarakenne Oyj:n Honka Fregatti.

Honkarakenne sai komean kakkossijan Paraisten loma-asuntomessujen yleisöäänestyksen voiton jatkeeksi.

Honkarakenne sai komean kakkossijan Paraisten loma-asuntomessujen yleisöäänestyksen voiton jatkeeksi.

Kolmannen sijan yleisöäänestyksessä sai Kontiotuote Oy:n Nalle-Duo (kohde 15), joka sai 8,9 prosenttia äänistä. Veneilevän porilaisperheen tarpeisiin suunnitellun vapaa-ajan asunnon pääsuunnittelijana on toiminut Matti Toivonen. Yleisö arvosti kohteessa erityisesti ulkonäkö, tilaratkaisuja ja terasseja.

Paras Talo 2008 -äänestyksen kohteiden esittelyt tarkemmin perjantain verkkolehdessä.

Honkarakenne Oyj
Kastelli-Talot Oy
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20071_3134.jpg
Suositut Kastelli-talot
Suomen ostetuimman talomerkin Kastellin suosio perustuu vahvasti sen järkevään rakentamistapaan. Paikallarakentamiseen perustuva Kastelli-järjestelmä varmistaa parhaiten turvalliset ja oikeaoppiset rakenteet ja se on joustava yksilöllisille muutoksille. Kastelli-rakentaja voi myös joustavasti hyödyntää omaa työpanostaaan haluamassaan laajuudessa.
20072_3675.jpg
Markkinajohtaja Kastellilta muuttovalmiit kodit
Suomen ostetuin talomerkki Kastelli on julkistanut oman valmiskotimallistonsa. Rakentajien toivomuksesta syntyneeseen ValmisKastelli-mallistoon on valittu kymmenen erikokoista ja erityylistä valmiskotia. Arkkitehtien suunnittelemat talot ovat 1- ja 2-kerroksisia malleja, joiden suunnittelussa suomalaisten perheiden toiveet ovat olleet etusijalla. Taitavalla arkkitehtisuunnittelulla neliöt on hyödynnetty tehokkaasti, jolloin myös rakentamiskustannuksia on voitu alentaa. ValmisKastelli-talojen tyyli vaihtelee perinteisestä moderniin.
20073_4031.jpg
Vk 6-10 Tapetointiongelmia
Helmikuu on todella lyhyt kuukausi. Tuntuu, että se tuli ja meni saman tien. Kaikkien mahdollisten epidemioiden jälkeen saimme vihdoin aikaa tapetointiin. Jossain aivolohkon takanurkassa oli matkan varrella syntynyt pakkomielle, jonka mukaan makuuhuoneen päätyseinään oli saatava yksivärinen, eläväpintainen tummansininen tapetti. Oli muuten tosi epätoivoinen idea. Kukaan muu ei ilmeisesti ole saanut vastaavaa kuningasajatusta tai ainakaan tämä suuri trendi ei ollut ehtinyt valmistajien tietoon. Ei ollut helppo nakki etsiä sopivaa versiota, mutta tunnetusti härkäpäisinä emme voineet antaa periksikään. Ja lopussa kiitos seisoi, kuten sananlasku lupaa. Sandudd Oy:n maahantuoma Livingwalls –tapetti pelasti meidät julmetulta bensalaskulta ja menetetyiltä hermoilta.
20217_71502.jpg
Asuntomessukohde: Lohjan Saarenta - asukkailleen suunniteltu
Lammi Kivitalo suunnitellaan aina tulevien asukkaiden yksilöllisiin tarpeisiin. Oikean talomallin löydettyäsi perheen koko, elämäntavat tai harrastukset voivat olla pohjana kaivatuille muutoksille: lisämakuuhuoneelle, säilytystilalle tai ehkä autokatokselle. Jokaisella muutoksella vaikutat oman arkesi sujuvuuteen.
20165_46451.jpg
Routaeristyksestä ei kannata tinkiä
Routaeristeen tärkein ominaisuus on luotettavuus eli pitkäikäisyys. Routaeriste ei saa painua kasaan eikä imeä vettä itseensä tai se ei toimi enää suunnitellusti tehtävässään. Ainutlaatuinen kestävyys, kokonaistaloudellisuus sekä monikäyttöisyys yhdistyvätkin kotimaisessa Finnfoam-eristeessä.Routaeristyksen tekoa ei kannata vähätellä rakentamisen missään vaiheessa. Kunnollinen routaeristys onkin yksi rakentamisen ja piharakentamisen perusasioita, joissa nopeasti ja ajattelematta tehden tulee tehtyä itselleen karhunpalvelus. Huonosti tehdyn routaeristyksen jäljiltä kiveys routii aaltoilevaksi ja muurit kallistelevat ulospäin. Mitä routiminen sitten tarkoittaa? Yksinkertaisesti maakerroksen tilavuus ja routanousu kasvaa maassa olevan veden jäätymisestä johtuen.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Suunnitelmien ja muiden tietojen toimittaminen työmaalle
Toimenpiteet:Kunkin urakan aloituskokouksessa / 1. työmaakokouksessa sovitaan urakoitsijoille ja työmaalle toimitettavien piirustusten määrä. Kaikki piirustukset toimitetaan työmaalle, jossa valvojat luovuttavat piirustukset urakoitsijoille.Vastuuhenkilöt:ValvojatDokumentit:Piirustusten jakelulistatHyväksyntä:Projektipäällikkö, suunnittelijat, valvojat

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton