• Etusivu
  • Ajankohtaista

OMAKOTI-messut sisälsi tietoa, taitoa ja vinkkejä

Rakenna & Remontoi -messut tarjoavat tammikuussa uuden mahdollisuuden

Julkaistu 14.11.2023Päivitetty 10.11.2023
OMAKOTI-messut_2023-9958_inkku

OMAKOTI-messuilla vieraili saman verran kävijöitä kuin vuosi sitten syksyllä. Tärkeitä kasvokkain kohtaamisia toteutui eri hankkeista kiinnostuneiden ja sopivien näytteilleasettajien välillä. Valtaosalla kävijöistä oli joku kodin kunnostamiseen tai energiatehokkuuden parantamiseen liittyvä hanke. Tonttikorttelissa riitti myös kuhinaa. Oman kodin rakentamishankkeitakaan ei ole haudattu, vaikka taloudellinen tilanne on haastava.

Rakentaja.fi-osaston onnenpyörä pyöri vinhasti ja jokainen voitti jotain. Pääpalkintona olleet WTF-tuotesalkku ja viisi Boschin kärkisarjaa ovat arvottu ja voittajille ilmoitettu henkilökohtaisesti. Onnittelut voittajille! Ilahtumisia tuottivat myös Rakenna & Remontoi -messujen pääsyliput, joita onnenpyörästä myös oli mahdollisuus voittaa.

Neuvoja, käytännön ohjeita sekä trendejä ohjelma- ja työnäytöslavalta

Seija Strandin luennolla kuultiin mm. tämän hetken sisustaminen trendeistä. Ohjelma lavaa isännöi tuttuun tapaan Perttu Sirviö.

Seija Strandin luennolla kuultiin mm. tämän hetken sisustaminen trendeistä. Ohjelma lavaa isännöi tuttuun tapaan Perttu Sirviö.

Panostamme messuohjelmaamme ja pyrimme tarjoamaan jokaiselle rakennus- tai remontointiprojektiin ryhtyvälle jotain. Niin myös näillä messuillamme.

Ohjelmalava oli jälleen kerran täynnä asiantuntemusta ja tietoa rakentajille ja remontoijille. Mukava ohjelmalavalla olivat muun muassa TV:stä tuttu sisustussuunnittelija Seija Strand, Rakenna ja remontoi -podcast ja Nata Salmelan johdolla, sisustaja ja asuntoflippaaja Meja Hynynen sekä luonnollisesti remonttipiiskurimme Perttu Sirviö kertomassa märkätilojen remonteista.

Seija Strandin luennolla esille nousivat tämän hetken sisustaminen trendit. Strand esitteli tulevat trendivärit sekä -huonekalut, ja miten maalaamalla asunnon tilan tuntua voi muuttaa huomattavasti. Meja Hynynen antoi kuulijoille vinkkejä siitä, miten sisustaa voi erittäin edullisestikin. Hynysen mukaan muun muassa harjanvarsista saa erittäin näyttäviä vaatekaapin ovenkahvoja.

Live-podcasteissamme Nata Salmelan kanssa laatoista ja laatoituksesta kävi keskustelemassa Laattapiste Pukkilan Janni-Mari Järvinen. Lämpöpumppuja käsittelevässä Raksaa ja fiksaa -livepodcastissa oli asiantuntijavieraana Scanofficen Hannu Nuutinen. Nuutinen pääsi vastaamaan myös runsaslukuisiin yleisöltä tulleisiin kysymyksiin podcastin aikana.

Ohjelmalavalla pyritään ratkomaan monenlaisia rakentajien sekä remontoijien ongelmia. Jurinet Oy:n kiinteistölakimies Markus Talviolla oli painavaa asiaa rakentajille rakentamiseen liittyvistä sopimuksista. Talvio antoi vinkkejä rakentajille sekä vastasi yleisön kysymyksiin. Asiantuntijaluennolla asumisterveysliiton sertifioitu rakennusterveysasiantuntija Hannele Rämö esitteli yleisölle mielenkiintoisia tapauksia rakennuksia vaivaavista homeista ja sienistä. Susanna Makaroff kävi kertomassa myös oman henkilökohtaisen tarinansa hometalosta ja miten siitä voi selvitä.

Uutuutena Omakoti-messuilla esittelimme työnäytöslavan Tällä lavalla Keudan oppilaat kasasivat harkkoseinää sekä kokeilivat miten painavan kiven saa pysymään seinässä pelkällä liimalla. Messujen yhteistyökumppanimme FoxDo kävi esittelemässä tapetoinnin salat. Työnäytökset osoittautuivat erittäin suosituiksi ja tulemme jatkamaan näitä myös tulevilla RR-messuilla.

Keudan rakennuspuolen opiskelijat esittelivät harkkojen ladontaa hyvin ammattimaisin ottein.

Keudan rakennuspuolen opiskelijat esittelivät harkkojen ladontaa hyvin ammattimaisin ottein.

Tervetuloa Rakenna & Remontoi -messuille tammikuussa

Rakenna & Remontoi -messut kokoaa jälleen yhteen rakentamisen ja remontoinnin eturivin yritykset ja tietotaidon. Messujen järjestäjä, Rakentaja.fi tarjoaa Rakenna & Remontoi -messujen kävijöille näytteilleasettajien lisäksi myös laadukasta ja monipuolista messuohjelmaa. Kokoamme yhteen asiantuntijoita ja TV:stäkin tuttuja alan ammattilaisia. Perttu Sirviön isännöimällä ohjelma-alueella opiskelijoiden toteuttamien työnäytösten ja mielenkiintoisten puhujien ohjelman suunnittelu on valmistumassa hyvää vauhtia ja kerromme tarjonnasta messujen sivuilla osoitteessa rrmessut.fi ja noin viikkoa ennen messuja jaettavassa perinteisessä Messulehdessä.

Rakenna & Remontoi -messut järjestetään Vantaan Myyrmäki-hallissa 26.-28.1.2024.

Tervetuloa!

Terveisin messutiimi

Ajankohtaista
talopaketit
suunnittelu
hankkeen aloitus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Talo talvella
Talvirakentamisen yllättävät edut – huomioi nämä seikat
Talvella rakentaminen – ihan mahdotonta ja järjetöntä puuhaa? Rakentamisen ei tarvitse ajoittua vain ja ainoastaan kesäaikaan. Talveen ajoittuvassa rakentamisessa on saavutettavissa etuja, joita ei kesän aikana ole mahdollista hyödyntää. Mutta miksi näin? Mitä hyötyä talvirakentamisesta voi olla verrattuna kesäaikaan ja mitä kannattaa huomioida? Käymme tässä artikkelissa läpi asioita, joita on hyvä huomioida.
201712_51229.jpg
Milloin tarvitsen rakennusluvan?
Rakennus- tai remonttitöihin ryhtyvä joutuu pohtimaan suunnitelmiensa luvanvaraisuutta ja usein hakemaan asianmukaiset luvat rakennustöilleen. Sähköinen asiointipalvelu Lupapiste tarjoaa avun lupatarpeen selvittämiseen sekä rakennuslupien hakemiseen.
202110_72897.jpg
Kennoharkko yhä useamman koulun runkoratkaisuna
Vietämme huomattavan paljon aikaa sisätiloissa, joten sisäilmastolla ja sisäilman laadulla on suuri merkitys terveyteemme ja hyvinvointiimme. Rakennusten kosteustekninen toimintavarmuus ja vikasietoisuus ovatkin nousseet tärkeiksi kriteereiksi erityisesti koulujen ja päiväkotien rakenneratkaisuissa.
20231_80565.jpg
Rakennuspiirustukset kertovat monta asiaa
Rakennuspiirustusten tarkoitus on kuvata ja selventää rakennuksen toimintoja, ulkonäköä sekä kokoa ennen varsinaista rakentamisen alkua. Uudelle rakennukselle on haettava rakennuslupa ja lupahakemuksen perustana ovat rakennuslupapiirustukset, joista käy ilmi, millaista rakennusta ollaan aikeissa lähteä toteuttamaan.Pientalon rakennuslupapiirustukset muodostuvat asema-, pohja- ja julkisivupiirroksista, rakennuksen leikkauspiirustuksesta sekä rakenneleikkauksesta.
20194_57641.jpg
Löytyisikö sinunkin unelmakotisi Kastellin Kuori-mallistosta?
Kastellilla on 30-juhlavuosi käynnissä ja Kuori on Kastellin juhlavuosimallisto. Kodit ovat kauniita ja käytännöllisiä, moderneja ja ajattomia – aivan kuten suomalaiset toivovat ja Kuori-malliston yksikerroksinen 135-malli tuli kolmanneksi Rakentaja.fi-sivun "Unelmien koti"-äänestyksessä.
201011_23622.jpg
Uusi talo, uusi Auto
VV-Auto Group Oy tuo maahan Volkswagen-, Audi- ja Seat-henkilöautoja sekä Volkswagen-hyötyautoja. VV-Auto Groupin vähittäiskauppayhtiöt VV-Autotalot Oy ja Turun VV-Auto Oy harjoittavat Volkswagen- ja Audi-myynti- ja jälkimarkkinointitoimintaa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Turussa.Maahantuonnin ja vähittäiskaupan palveluverkoston toimivuudesta vastaa noin 650 autoalan ammattilaista. VV-Auto Group on osa Kesko-konsernia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton