• Etusivu
  • Rakentaminen

Nappaa asiantuntijan vinkit hyvään rakentamiseen ja remontointiin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Foxdo Oy
Julkaistu 15.01.2021Päivitetty 20.09.2023
20236_68143.jpg

Uuden kodin rakentamisessa ja vanhan remontoimisessa otetaan sisustusvalinnoissa huomioon samankaltaisia asioita.

Viimeisen vuosikymmenen aikana ilmastonmuutos on hiipinyt konkreettisemmaksi. Ekologinen ajattelu ja hiilijalanjäljen huomioiminen lähellä tuotettujen tuotteiden muodossa ovat konkreettisia asioita, joita otamme jo sujuvasti huomioon arjessa ostoksia tehdessämme. Myös tunnetuin ympäristömerkki, Joutsenmerkki, on kaikille varmasti tuttu. Mutta mietimmekö ekologisuutta ja kotimaisuutta silloinkin, kun olemme hankkimassa ostoksistamme suurinta – omaa uutta kotia tai remontoimme vanhaa?

Lähtökohtana kodin erilaisten yksityiskohtien ja osa-alueiden suunnittelulle voidaan pitää niitä seikkoja, joita asukas itse pitää tärkeänä. FoxDo keskittyy käytännössä remontointiin, mutta uudisrakentaminen tulee kyseeseen, jos asiakkaalla on tarve tehdä ulkorakennuksia lisäämään talon käytettävyyttä (esimerkiksi terassi tai varasto).
FoxDon perusperiaatteena on edesauttaa ekologisia ratkaisuja eli he pyrkivät mahdollisimman pitkälle kunnostamaan vanhaa.

Ekologista on luoda vanhasta uutta. Kunnostetaan ja uudistetaan jo olemassaolevaa. Mitä enemmän käytetään materiaaleina puutavaraa ja puukuitua, niin puhutaan uusiutuvasta luonnonvarasta, jota voidaan muokata ja korjata. Puurakenteita voi yleensä purkaessa jatkokäyttää muutenkin kuin energiajätteeksi. Esimerkiksi runkopuutavaraa voi hyödyntää piharakennuksissa, kuten leikkimökit ja vajat, kertoo FoxDon Sami Kejonen.

Kun asiaa tarkastellaan ekologisuuden ja ilmastomuutoksen näkökulmasta, rakennusten pitkä elinkaari ja rakennukseen käytettyjen materiaalien kierrätettävyys ovat suuria etuja. Eikä sovi myöskään unohtaa rakennuksen energiatehokkuuden merkitystä.

Ekologiset valinnat voivat kestää käytössä vuosikymmeniä

Suunnitteluvaihe on tärkeä vaihe sekä rakentamisessa että remontoinnissa, koska molemmissa tapauksissa on mahdollista vaikuttaa kotinsa ekologisuuteen ja hiilijalanjälkeen. Moni rakentaja ja remontoija haluaa kotiinsa kotimaisia ratkaisuja ja tuotteita. Erityisen tärkeää on huomioida koko rakennuksen terveellisyys elinkaarensa aikana.

– Lähtökohtana ekologisessa suunnittelussa on, että ammattilainen antaa vinkkejä niistä materiaaleista, mitä kannattaa käyttää ja miksi. Emme halua suosia muovia tai kertakäyttöistä materiaalia. Ekologiset valinnat ovat myös kestäviä valintoja. On tärkeää ohjata asiakasta valitsemaan oikein ja löytämään ekologisia vaihtoehtoja, muistuttaa Kejonen.

Rakennetaan kerralla hyvin – ja kestävää. Tärkeää on myös miettiä, miten kierrätettäviä materiaaleja voidaan hyödyntää. Esimerkiksi purettava puutavara voikin saada uuden elämän vaikka koirankoppina.
Sami Kejonen, FoxDo

Valituilla materiaaleilla ja rakenteilla on suuri vaikutus siihen, ettei esimerkiksi rakenteisiin pääse kertymään kosteutta tarpeettomasti, mikä saattaisi aiheuttaa ongelmia sisäilmaan. Testatut rakenneratkaisut ja laadukkaat rakennusmateriaalit tekevät rakennuksesta turvallisen ja tuovat asukkaalle mielenrauhaa.

Rakennuksilla ja eritoten omalla kodilla on suuri vaikutus ihmisen hyvinvointiin.

Rakennuksilla ja eritoten omalla kodilla on suuri vaikutus ihmisen hyvinvointiin.

Myös asumismukavuus on tärkeä huomioonotettava seikka. Sitä antaa vedoton, jokaisena vuodenaikana tasalämpöinen koti. Kun lämpöenergia ei pääse lämmittämään harakoiden varpaita, lämmittää se asukkaiden varpaita. Järkevästi valittu laadukas lämmöneriste voi toimia samalla myös äänieristeenä, joka estää askel- ja puheäänien kantautumisen häiritsevästi rakenteiden läpi.

– Erityisen huomioitavaa on yläpohjan eristyksen tärkeys. Lämpö nousee ylöspäin ja tämä on yllättävän yleinen energiahukka monenlaisissa rakennuksissa, huomauttaa Kejonen.

Ekologisuus, turvallisuus ja asumismukavuus samassa paketissa

Hyvä koti on viihtyisä, tilava, käytännöllinen sekä kaikin puolin hiljainen ja rauhallinen, huolimatta lasten tai lemmikkien välillä hurjiksikin äityvistä leikeistä. Pitkäikäisenä sitoumuksena kodin tarvitsee myös kestää elämää ja antaa asukkailleen mahdollisuus nauttia siitä. Tietynlainen asumisen huolettomuus syntyy esimerkiksi kolhuja kestävien pintamateriaalien valitsemisen myötä - ei siis enää seinälevystä läpimenneitä ovenkahvoja tai alas rojahtaneita tauluja. Vuosien varrella ja elämäntilanteiden vaihtuessa kodin muuntautumiskyky ja sisustuksellinen vapaus nousevat tärkeiksi asioiksi.

– Remontoinnissa on tärkeää, että kaikki tehdään mutkia suoristamatta. Jokainen työvaihe tehdään yhtä huolella ja dokumentoidaan, jotta tieto ja jälleenmyyntiarvo säilyvät. Näin mitään ei myöskään vaihdeta turhaan varmuuden vuoksi. Tämäkin on osa sitä, että FoxDolla ajatellaan kestävästi, kertoo Kejonen.

20236_82446.jpg

Usein kuvitellaan, että tuotteen ekologisuus syö sen teknistä performanssia. Onneksi suomalaiset rakennusmateriaalivalmistajat ovat osoittaneet tämän luulon vääräksi. Pitkäjänteinen tuotekehitys ja edelläkävijyyttä osoittavat vastuulliset valinnat ovat aikaansaaneet sen, että huippuluokan tekniset ratkaisut voivat hyvinkin olla myös ekologisia.

– Tietyt materiaalit tulee käsitellä, jotta ne säilyvät mahdollisimman pitkään ja kestävyyskin on ekologinen valinta. Tärkeä muistutus: Kestopuu tulee hävittää asianmukaisesti Sortti-asemilla kierrättäen. Niitä ei saa polttaa, huomauttaa Kejonen.

Jos tuntuu, että itsellä on liian kiire toteuttaa sisustus- ja remonttihaaveitaan tai leikkisästi sanottuna peukalo on keskellä kämmentä, voit tilata kohteeseesi remonttiammattilaisen FoxDon kautta. FoxDo auttaa remonttisi suunnittelussa ja laadukkaiden materiaalien valinnassa sekä hankkii materiaalit kanssasi yhteistyössä ja kuljettaa materiaalit remonttipaikalle.

Ammattilaiset mukaan remonttiin

Jos tuntuu, että itsellä on liian kiire toteuttaa sisustus- ja remonttihaaveitaan tai leikkisästi sanottuna peukalo on keskellä kämmentä, voit tilata kohteeseesi remonttiammattilaisen FoxDon kautta. FoxDo auttaa remonttisi suunnittelussa ja laadukkaiden materiaalien valinnassa sekä hankkii materiaalit kanssasi yhteistyössä ja kuljettaa materiaalit remonttipaikalle.

Mitä remontteja FoxDon ammattilaiset toteuttavat?

  • Sisä- ja ulkomaalaukset: maalaus on erinomainen tapa luoda tiloihin aivan uusi ilme, joka parantaa viihtyisyyttä ja nostaa asunnon arvoa. Voit tarkistaa kätevästi sisäpintojen maalauslaskurista, kuinka paljon kohteesi maalaus voisi maksaa.
  • Tapetoinnit: tapeteilla voi muokata sisustustyyliä ja huoneiden ilmettä helposti. FoxDon ammattilaiset poistavat tarpeen mukaan vanhat tapetit ja laittavat uutta tilalle toivottuun tapaan. Muun muassa erilaisilla paneelitapeteilla saadaan vaivattomasti tilaan tehosteseinä tai katseenvangitseva sisustuselementti.
  • Lattiaremontit: laminaatit, parketit, laatoitukset, vinyylit, puu- ja lankkulattiat asentuvat ammattilaisen käsissä nopeimmillaan jopa päivässä pieneen tilaan. Saat tarkemman arvion kohteesi mukaan.
  • Terassit ja ulkorakennukset: Suomen talvi kuluttaa nopeasti ulkopintoja. Huolellinen ylläpito lisää ulkorakenteiden ja -rakennuksien käyttöikää. Kauttamme hoituvat terassit, aidat, vajat ja muut rakennukset.
  • Myös suuremmat ja muut remonttikokonaisuudet: lisäksi FoxDon kautta onnistuvat esimerkiksi keittiöasennukset, LVIS-työt, huoneistoremontit ja suuremmat remonttikokonaisuudet pintakäsittelynkin yhteydessä.

FoxDon ammatilaiset siivoavat omat jälkensä remonttipaikalla ja kuljettavat remonttijätteet pois. Lisäksi tehdylle remonttityölle annetaan kahden vuoden kirjallinen takuu.

Info

Info

Tutustu, vertaile ja tilaa heti –Näin hankit ammattilaisia avuksi FoxDolta

1. Tutustu ja vertaile
Sivustolla voi vertailla ja suoratilata itselleen parhaan vaihtoehdon. Hae sivun ylälaidasta remontoija kohteesi postinumeron ja tarvitsemasi työn mukaan. Vertaile vapaana olevien remontoijien hintoja ja asiakasarvosteluja. Huom! FoxDon sivuilla et kilpailuta remonttiurakkaa, vaan löydät postinumerosi perusteella, lähialueellasi varattavissa olevat remontoijat.

2. Tee suoratilaus 5 minuutissa

FoxDolla et kilpailuta remonttiurakkaa tai ammattilaisia, vaan valitset vapaana olevan ammattilaisen. Valitse remontoija ja työn aloitusaika. Tilaa remontti ja saat itsellesi tilausvahvistuksen, sekä kirjallisen sopimuksen.

Remontoija soittaa sinulle 24 tunnin kuluessa tilauksestasi. Sovitte työn tarkan aloitusajan, suoritustavan ja materiaalit. Samalla saat arvion työn kestosta ja kokonaishinnasta.

Jos et ole tyytyväinen arvioon voit perua tilauksesi veloituksetta.

3. Työ tehdään 2 vuoden takuulla

Remontoija saapuu kohteeseen sovittuna ajankohtana, tekee työn ja siivoaa lopuksi jälkensä, kuskaten myös remonttijätteet mukanaan. Saat laskun käytetyistä työtunneista ja hankituista materiaaleista. Lasku on samalla kuitti, jonka työn osuudesta voit hakea kotitalousvähennystä.

FoxDo takaa työlleen 2 vuoden takuun, vakuutukset ja ihmisläheisen asiakaspalvelun, jota ei yleensä pienien remonttifirmojen kanssa erikseen asioidessa välttämättä saa.

202310_83197.jpg
https://omakotimessut.net/

Kiinnostuitko? Jäikö jokin askarruttamaan?

Klikkaa itsesi FoxDon asiakaspalvelun sivuille: Jätä viesti, chattaa live chatissa tai soita

Foxdo Oy
Rakentaminen
suunnittelu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20236_74325.jpg
Muista seinäpintojen tärkeys sisustuksessa
Uutta kotia tai nykyisen remontointia suunnitellessa huonetilojen pintamateriaalit sekä niiden värisävyt ovat tärkeässä roolissa. Seinät ja lattia luovat pohjan muulle sisustukselle ja vaikuttavat merkittävästi tilan tunnelmaan ja sitä kautta asumisviihtyvyyteen. Suunnittelussa kannattaa lisäksi huomioida tilaan tuleva luonnonvalo. Valaistuksen avulla puolestaan voidaan vaikuttaa käytännöllisyyteen, yksityiskohtien korostamiseen sekä värintoistoon.
20226_78683.jpg
Piha- ja muurikivien hankinta: näin lasket tarvittavan määrän
Miten ihanaa olisikin toteuttaa pihaan pihakiveys, mutta miten ihmeessä tiedän, että saan kiviä oikean määrän? Myös muuri sopisi rinnetontille oivasti. Piha on monimuotoinen ja tarvetta on monenlaiselle kivelle. Tässä Ruduksen vinkit, jonka avulla pystyt laskemaan tarvittavan määrän halutessasi aivan itse.
20204_64021.jpg
Asiat hoituvat myös etäyhteyksillä - tutustu eri palveluihin
Etäyhteyksien käyttö laajenee vauhdilla. Muutamassa viikossa olemme oppineet hoitamaan asioita uudella tavalla. Yhä useampi asia hoituu nyt etäyhteyksien avulla. Osa työskentelee, opiskelee, treenaa ohjatusti ja pitää yhteyttä sukulaisiin sekä ystäviin etäyhteyden välityksellä. Nyt hoituvat myös monet rakentamis- ja remontointihankkeiden valmistelut etäyhteyksien avulla.
20196_58697.jpg
Yhden luukun mallia koskevat lait
Yhden luukun mallia koskevat lait vahvistettiin tänään 19.6. tasavallan presidentin esittelyssä. Uudistuksen tavoitteena on, että tiettyjen ympäristöä koskevien lupamenettelyjen yhteensovittaminen tekee lupa-asioinnista asiakkaalle mahdollisimman sujuvaa.Laki eräiden ympäristöllisten lupamenettelyjen yhteensovittamisesta tekee mahdolliseksi ns. yhden luukun mallin. Luvanhakija asioi eri viranomaisten kanssa yhdellä asiointipisteellä, josta voi hoitaa keskeiset tiettyyn hankkeeseen tarvittavat luvat kerralla. Lisäksi yhteensovittaminen tarkoittaa sitä, että vireillä olevien eri lupahakemusten käsittelyvaiheet tapahtuvat yhtä aikaa. Yhden luukun menettely pohjautuu sähköiseen asiointiin. Hakija toimittaa lupahakemuksen viranomaisille sähköisen asiointijärjestelmän kautta.
Kaksi naista poseeraa kameralle hymyillen
Unelmana iso koti
Nyt puhutaan suurista unelmista! Oletko unelmoinut sellaisesta kodista, josta neliöt eivät lopu kesken? Keskustellaan rakennusprojekteista, miten ne aloitetaan, saatetaan loppuun, ja millä keinoin kodin voi pitää energiatehokkaana – hyppää siis mukaan!
24_P_111330_1.jpg
Vedeneristysjärjestelmä, joka säästää aikaa
weberSmart Vedeneristysjärjestelmä säästää aikaa. Perinteisen kolmen kerran vedeneneristys voidaan tehdä nyt yhdellä pohjustuksella, jonka jälkeen vedetään varsinainen vedeneristyskerros. Tuote säästää työvaiheissa ja sillä saavutetaan erinomainen vesihöyrytiiveys.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton