• Etusivu
  • Talo

Käyttövalmis saumalaasti mullistaa laatoitustyöt

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Julkaistu 25.07.2022Päivitetty 13.02.2023
20228_79090.jpg

Tee laatoitustyöstäsi entistä helpompaa käyttövalmiin saumalaastin avulla.

Nopeus ja vaivattomuus. Sanat, jotka mielellään liittäisi rakentamiseen ja sen eri vaiheisiin. Jos vielä nopeuteen ja vaivattomuuteen yhdistää sanan laadukas, ollaan asian ytimessä.

Weber tarttui haasteeseen ja toi markkinoille ainutlaatuisen käyttövalmiin saumalaastin: webercolor evolution Käyttövalmis saumalaasti.
Laatoitustyö mullistui juuri.

Miksi saumalaastia haluttiin uudistaa?

Saumalaasti on jokaiselle laatoitus- ja saumaustyötä tehneelle sekä työtä sivusta seuranneelle tuttu tuote. Nyt perinteiselle, kuiva-aineen muodossa olleelle, saumalaastille on olemassa vaihtoehto. Ei siis enää sauma-aineiden punnitsemista, vesimäärän mittaamista tai arviointia. webercolor evolution Käyttövalmis saumalaasti on nimensä mukaisesti käyttövalmis. Pölyävää sekoitusvaihetta ei enää tule. Laattojen saumaustyö myös nopeutuu uuden saumalaastin ansiosta, sillä laatoitus voidaan pestä saman tien työn edetessä ilman turhia odotusaikoja.

Et siis enää tarvitse:

  • Erillistä laastin sekoituspistettä
  • Odotusaikoja
  • Vettä muuta kuin saumojen pesuun
webercolor evolution Käyttövalmis saumalaasti on saatavilla kätevissä 3 kg pakkauksissa.

webercolor evolution Käyttövalmis saumalaasti on saatavilla kätevissä 3 kg pakkauksissa.

Taatusti tasavärinen, ei enää kirjavia saumoja

Kirjavat saumat jäävät käyttövalmiin saumalaastin myötä unholaan, sillä tuote on kauttaaltaan tasavärinen eikä härmehdi. Musta saumalaasti on musta, eikä mustan-harmaa.
Minne tuote on tarkoitettu? Webercolor evolutin Käyttövalmis saumalaasti soveltuu keraamisten laattojen saumauksiin sisätiloissa kotitalouksissa sekä rasituksiltaan niihin rinnastettavissa kohteissa. Voit siis huoletta käyttää tuotetta esimerkiksi kodin märkätiloissa ja keittiöissä. Saumalaasti soveltuu sekä seinä- että lattialaatoitukselle. Käyttövalmis saumalaasti on dispersiopohjainen ja kun saat työn valmiiksi, voit puhdistaa välineet puhtaalla vedellä.

Tärkeimmät edut:
– Heti käyttövalmis
– Helppo ja nopea käyttää
– Taatusti tasavärinen lopputulos

Lue aiheesta lisää

Näin työskentelet käyttövalmiin saumalaastin kanssa

Saumalaasti on pakattu kätevään kannelliseen kolmen kilon muovirasiaan. Ennen varsinaisen saumaustyön aloittamista, kannattaa varata kaikki työkalut sekä laattojen pesuvesi valmiiksi lähettyville. Aloittaaksesi työt, avaa rasia ja sekoita tuotetta kevyesti porakonevispilällä notkeuttaaksesi tuotetta. Jos epäilet laattojen puhdistuvuutta, tee koesaumaus huomaamattomaan paikkaan. Jotkut laatat saattavat olla hankalia saada täysin puhtaaksi.

Levitys:

Aloita saumalaastin levitys kuten perinteisenkin saumalaastin kohdalla vetäen saumauskumilastalla viistosti saumojen ylitse. On suositeltavaa käyttää uutta saumauskumilastaa, jolloin lastan reunat ovat terävät ja poistavat laatan pinnalta ylimääräisen laastimassan tehokkaasti. Varmista levittäessäsi, että saumat täyttyvät pohjaan asti.

Levitä tuotetta tasaisesti. Varmista, että saumalaastia menee saumojen pohjaan asti.

Levitä tuotetta tasaisesti. Varmista, että saumalaastia menee saumojen pohjaan asti.

Puhdistus:

Työskentele noin kahden neliömetrin suuruinen ala kerrallaan. Levitettyäsi saumalaastia parin neliön alueelle, voit aloittaa pesun niukalla vedellä ja pyörivin liikkein. Pesun odotusaika on maksimissaan viisi minuuttia, tämä toki on riippuvainen valitusta laatasta sekä huoneessa olevasta lämpötilasta. Pestessä pesusientä ei saa painaa liikaa, jotta saumasta ei irtoa aineita pestävän laatan pinnalle. Kahvallinen rasteroitu sieni on hyvä vaihtoehto pesuvaiheessa käytettäväksi.

Huomioi: webercolor evolution kestää pesuvaiheessa runsaampaa vedenkäyttöä ilman, että lopullisesta saumasta tulee kirjavaa. Älä kuitenkaan päästä vettä avosaumaan, sillä se saattaa aiheuttaa valmiiseen saumaan reikiä. Poista siis ylimääräinen vesi laatan pinnalta hyvin imevällä sienellä.

Kahvallinen rasteroitu pesusieni on hyvä ratkaisu laatoituksen pesuun.

Kahvallinen rasteroitu pesusieni on hyvä ratkaisu laatoituksen pesuun.

Viimeistely:

Viimeistelyvaiheessa käytä nihkeää pesusientä ja pyyhi alue vinosti saumojen yli käyttäen pitkiä vetoja. Tee pesu mahdollisimman hitain liikkein, jotta pesuvesi saadaan poistettua laatan pinnasta mahdollisimman hyvin.

Vinkki: Jos laatan pintaan tuntuu pesemisestä huolimatta jäävän niin kutsuttu harmaa huntu, saat poistettua sen 10% etanoliliuoksella (esimerkiksi Sinol).

Tämän jälkeen seuraa odotus. Anna siis saumatun ja pestyn laattapinnan kuivua rauhassa. Sauman oikea väri muodostuu kuivumisen aikana, joten jos sauma vaikuttaa vaaleammalta kuin oli odotettu, ei tarvitse olla huolissaan. Vuorokauden kuluttua saumaus kestää kevyttä kävelyä, lopullinen lujuus saadaan 7 vuorokauden kuluttua saumauksesta.

Valmis lattiapinta on seitsemän vuorokauden kuluttua.

Valmis lattiapinta on seitsemän vuorokauden kuluttua.

webercolor evolution Käyttövalmis saumalaasti lyhyesti:

  • Saatavilla neljässä eri värisävyssä: valkoinen, harmaa, antrasiitti sekä musta
  • Soveltuu kotien laattapinnoille esimerkiksi keittiöön, pesutiloihin sekä olohuoneeseen. Ei sovellu ulkotiloihin, altaisiin, jatkuvasti veden alla oleviin rakenteisiin, eikä kohteisiin, joissa saumaukselta vaaditaan korkeaa mekaanista lujuutta tai kemikaalien kestoa.
  • Tuote säilyy avaamattomana 12 kuukautta ja avattuna noin 3 kuukautta. Muista kuitenkin laittaa puhdas muovikalvo avatun rasian laastipinnalle. Tuote kovettuu kuivuessaan. Mikäli saumausvaiheessa on tiedossa pidempi tauko, kannattaa purkin kansi sulkea siksi aikaa. Näin estetään nesteen haihtuminen valmiista laastista.
  • Saumalaasti on dispersiopohjainen ja työvälineiden puhdistukseen soveltuu vesi
  • Valmis sauma on tiiviimpi kuin sementtisideaineisesta laastista toteutettu sauma
  • Tuotetta saatavilla hyvin varustetuista rautakaupoista

Heräsikö kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä tuoteneuvontaan

Näin saumaus onnistuu

Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Talo
tasoitus
sisäkatto
seinät
lattiat
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20209_66399.jpg
Onnistunut lopputulos palkitsee uutteran rakentajan
Vuoden 2020 Asuntomessualueella Tuusulassa seisoo vankka, vaaleaksi rapattu kivitalo. Kaikessa vähäeleisyydessään tässä kodissa on jotain, joka kutsuu luokseen ja kurkistamaan sisään.Tässä on koti, joka on rakennettu oikealle perheelle, paikaksi, jossa on hyvä olla ja elää. Ovesta sisään astuttaessa aistii ensimmäisenä raikkaan vaaleuden sekä tilantunteen. Vastapäisellä seinällä oleva ruokailutilan suuri ikkuna johdattelee katsetta yhä edemmäs. Mitä kaikkea tämä koti pitääkään sisällään?
20191_55814.jpg
Tiedätkö, millä laastilla kiinnität laatat?
Weberin laajasta kiinnityslaastivalikoimasta löytyy sopiva vaihtoehto eri käyttökohteisiin. Laaja valikoima ja selkeät pakkaukset helpottavat työskentelyä. Tiiviit muovipakkaukset mahdollistavat kiinnityslaastiemme kuljettamisen ja varastoimisen myös vaihtelevissa olosuhteissa.
20205_64632.jpg
Historiallinen Kakolan vankila muuttui asunnoiksi - katso kuvat
Historiallisen vankila-alueen saneeraus laadukkaiksi asunnoiksi ja palveluiksi sai sujuvuuttasaman valmistajan tuoteperheistä, joiden yhteensopivuus on testattu. Kotimaiset rakennusmateriaalit kestävät myös pitkällä tähtäimellä.
201811_53250.jpg
Luonnonkivipinta on huoleton
Kestävä ja kaunis kivi sopii jokaiseen sisustukseen. Usein sisustukselta toivotaan ekologisuutta ja materiaaleilta pitkää elinkaarta – ja nämä toiveet kivi täyttää erinomaisesti. Luonnonkivi henkii ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Lisäksi luonnonkiven ominaisuudet ovat arvostettuja, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle, jossa kiveä on käytetty.
20174_48954.jpg
Luonnonkivet esillä Asuntomessukohteissa
Asuntomessut järjestetään Kouvolassa 12.7. - 11.8. 2019. Tämän vuoden asuntomessut rakentuvat Pioneeripuiston kasarmialueelle, Kouvolan Korialle. Messualue jakaantuu luonteeltaan viiteen erilaiseen korttelikokonaisuuteen.
201410_41506.jpg
Valmis lattia läpivärjätyllä tasoitteella
Casa Design -lattia ParaisilleParaisilla asuva lapsiperhe päätti ryhtyä remonttipuuhiin vanhan talon sukupolvenvaihdoksen yhteydessä. Muistona 90-luvulta olevat sisäpinnat haluttiin tuoda 2010-luvulle. Uuden kodin lattioihin valittiin tyylikäs weber.floor CASA Design -lattia.Omakotitalo Paraisilla käy läpi perusteellista muodonmuutosta. Laivan kapteenina työskentelevä Tony Lindholm kunnostaa vanhempiensa vanhaa taloa kodiksi perheelleen. Lindholmin perheeseen kuuluu vaimo Micaela Sundström sekä pariskunnan tytär. Projektin yhteydessä talon koko ensimmäinen kerros uusitaan ja rakentamaton toinen kerros otetaan käyttöön.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton