• Etusivu
  • Piha

Ihana joulu on taas ovella!

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Airam Electric Oy Ab
Julkaistu 23.12.2019
201912_61904.jpg

Saana-koristevalosarja

On tullut aika kaivella tutut ja perinteiset koristeet kaapin perukoilta. Vaikka valotuike tuo tunnelmaa, varmista, että saat nauttia siitä turvallisesti ja huoletta.

  • Ledit eivät kuumene, joten voit koristella niillä paloturvallisesti verhojen ja paperikoristeiden lähettyvillä.
  • Jos vanhoissa jouluvaloissasi on pimeitä lamppuja, varmista voiko niitä vaihtaa. Airamin koristevaloissa mahdollisen varalampun tiedot tai tieto siitä, onko lamppu ylipäätään vaihdettavissa, löytyy pakkauksesta. Monissa ledeissä valonlähde on kiinteä, ei vaihdettava, mutta toisaalta ledit palavat jopa 10 000 tuntia. Hyvin pidettyinä koristelet niillä sekä tämän että monta tulevaa joulua!
  • Ulkotiloihin sopivaa tuotetta (IP44) voi käyttää myös sisällä, mutta sisätiloihin tarkoitettua tuotetta (IP20) ei voi käyttää ulkona.
  • Sarjaan kytketyissä tuotteissa yhden valonlähteen rikkoutuminen katkaisee koko virtapiirin. Pitkissä led-sarjoissa ledit on kytketty lyhyisiin usean ledin sarjoihin, jolloin ajan kuluessa ja valojen rikkoutuessa koristeessa saattaa olla esim. 6-12 ledin pimeitä aukkoja. Rinnankytketyissä tuotteissa yhden valonlähteen rikkoutuminen ei vaikuta muiden toimintaan.
  • Tarkasta, että tuotteen johdot ovat ehjiä. Eristeet ja kuparilangat eivät saa olla näkyvillä. Sähkölaitteen muuntajan ei kuulu pitää ääntä. Sirinä tai surina eivät kuulu asiaan.
  • Älä yritä korjata rikkinäistä sähkölaitetta itse. Kierrätä koristevalot SER-jätteenä.
  • Jos tuote on tullut elinkaarensa päähän, saa uusia koristevalosarjoja varsin kohtuulliseen hintaan. Uudemmissa ledeissä myös energiakulutus on pienempää, jolloin voit halutessasi pitää koristevaloja päällä vaikka koko joulukuun – vuorokauden ympäri! Mutta jos haluat valojen palavan vain tiettyyn aikaan, ajastimilla saat valot loistamaan automaattisesti ja vaivattomasti silloin, kun itse haluat.
Airam Kulma verkko IP44

Airam Kulma verkko IP44

Koristele piha valoilla

Airamin koristevalojen mallistosta löytyy myös laaja valikoima koristevaloja ulkokäyttöön: koristevalosarjoja, lyhtyjä, huppuja, koristepuita ja oksia, eläinhahmoja – ja myös perinteisiä jouluvaloja kynttilöineen. Kun virität jouluvaloja ulos, varmista, että tuote ja sen muuntaja ovat ulkokäyttöön sopivia. Koristevalojen ja muuntajan suojausluokka pitää olla vähintään IP44.

Airamin koristevalot ovat jo vuosia olleet ledejä. Valonlähteenä led vie vain vähän energiaa ja niitä voi huoletta käyttää myös kylmässä, koska lämpötila ei vaikuta led-valojen syttymiseen tai käyttöön. Lisäksi ledit toimivat verkkojännitettä turvallisemmalla pienoisjännitteellä. Ulkona koriste- ja jouluvalojen pitää kestää myös kosteutta ja pakkasta. Jotta muoviosat eivät murru, valoja ei kannatta käsitellä kovan pakkasen aikaan. Asettele ne paikoilleen siis ajoissa.

Älä tuo IP20-luokiteltuja tuotteita ulos. Useimmat paristoilla toimivat koristeet on tarkoitettu sisäkäyttöön. Muista siis katsoa tuotteen IP-luokitus. Aurinkoenergialla toimivat solar-valot taas kuuluvat kesään ja alkusyksyyn, kun auringonvaloa on vielä riittävästi.

Kätevä kumppani koristevaloille on ulkokäyttöön tarkoitettu ajastin. Illan hämärtymishetkeen ajastettu tunnelmallinen valojen syttyminen ilahduttaa ohikulkijoita, naapureita ja töistä tai koulusta kotiin palaavia. Jos käytät valojen virittelyssä jatkojohtoa, varmista, että se on ulkokäyttöön tarkoitettu, läppäkannellinen ja kumieristetty. Vanhempien rakennuksien suojaamattomiin ulkopistorasioihin kannattaa lisäksi hankkia erillinen vikavirtasuoja. Se katkaisee virran syötön ongelmatilanteessa eli esimerkiksi suojaa sähkölaitetta jännitteen vaihtelulta.

Airam Teno -valosarja

Airam Teno -valosarja

Kuvien tuotteet:

201912_61909.jpg
https://www.airam.fi/fi/tuote/v8394-3750/9476066/teno-led-srj-30m-1000-ledia-tumma-j/364/1
Airam Electric Oy Ab
Piha
valaistus
ulkotilat
sisätilat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Valaistu terassi
Pihapiirivalaistusvinkit Rakentajan valo-oppaasta
Vaikka kesä vasta tekeekin tuloaan ja ilmat alkavat lämmetä vähitellen, kannattaa pihavalaistuksen suunnittelu aloittaa jo hyvissä ajoin.Airam pihavalaisinmallisto koostuu kokonaisuuksista, jotka sopivat erilaisiin pihapiireihin. Valaisimet soveltuvat hyvin suomalaiseen miljööseen sekä vaativiin valaistusolosuhteisiin.Oli sinulla sitten perinnetalo tai modernimpaa arkkitehtuuria oleva koti, pihavalaisin- ja lamppumallistosta löytyy vaihtoehtoja myös sinun pihapiiriisi.
20144_38892.jpg
Rakentajan valo-oppaasta apua valaistusvalintoihin
Valolla on aina ollut suuri merkitys ihmiselle, ja pimeänä vuodenaikana tarvitsemme pohjoisessa paljon keinovaloa. Siksi ei ole yhdentekevää, millaisessa valaistuksessa vietämme ne hetket, jolloin luonnonvaloa ei ole riittävästi. Hyvä valaistus on elämänlaatua siinä missä puhdas ilma tai terveellinen ravinto.
Valaistu terassi
Turvallinen ja viihtyisä pihavalaistus
Piha suunnitellaan nykyisin hyvin yksityiskohtaisesti ja myös valaistukseen kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Laadukkaan ulkovalaistuksen lähtökohtina ovat pihapiirin turvallisuus, viihtyisyys ja rakennuksen arkkitehtuuri. Kulkuväylät ja sisäänkäynnit tulisi valaista riittävän hyvin, jotta liikkuminen on turvallista myös pimeimpään vuodenaikaan.Sopivasti valaistu piha-alue ja terassit toimivat visuaalisessa mielessä olohuoneen jatkeina myös talvella, kun valaistu piha ja terassialue avautuvat olohuoneen ikkunoista pimeään aikaan. Pihoilla, rakennuksissa ja terasseilla on myös paljon mielenkiintoisia pintoja ja yksityiskohtia, joita voidaan korostaa valaistuksella.
20199_60146.jpg
Kelpaisiko ilmainen valosuunnittelu etänä tai paikan päällä?
Mikäli mietit oman kotisi valaistussuunnitelmaa, voit pyytää LedStoresta ilmaisen valaistussuunnitelman. Asiakkaat ovat pitäneet suunnitelmista, sillä ne konkretisoivat valaistuksen kokonaishinnan, tuovat esiin valaistuksen todelliset toteutustavat, ja sitä kautta helpottavat toimivan valaistuksen hankkimista. Suunnittelussa veloitukseton taso on pienten kohteiden, kuten yhden huoneen tai yhtenäisen tilan suunnittelu. Veloituksettomasta konsultaatiosta voidaan aina lähteä liikkeelle myös isommissa kohteissa.
202110_73211.jpg
Nyt on aika huolehtia pihan valaistus kuntoon
Hyvin suunniteltu valaistus on yksi tärkeimmistä asioista, jolla voidaan vaikuttaa arjen toimivuuteen sekä viihtyvyyteen taloyhtiössä. Syysiltojen pimentyessä puutteellisen valaistuksen ongelmat tulevatkin nopeasti esille.
Epäsuorasti valaiseva led-nauha
Led-nauhaprofiilien monet asennustavat
Remonttia ja uutta kotia suunnitellessa on hyvä miettiä myös valaistuksen päivittämistä. Led-nauhalla saa luotua valaistuksen, jolla voidaan korostaa hienosti pintoja eli seiniä, tai kattoja. Led-nauhalla saadaan aikaan miellyttävän tasaista valoa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton