• Etusivu
  • Talo

Tee Se Itse - Reunuslaatat

Rakentajan toimitus
Päivitetty 12.10.2018
200611_681.jpg

Linjalangan avulla saat suoran ja siistin reunan. Laatat kannattaa upottaa yli puoleen väliin, jotta reunasta tulisi tukeva.

Tee Se Itse -palstalta

löydät lisää ideoita ja ohjeita.


Tutustu, ihastu ja ota mallia - tai jalosta ideoita entistä paremmiksi!

Rajataan laatoilla!

Tällä viikolla hyödynnämme laatoituksessa ylimääräiseksi jääneitä laattoja. Laattojen avulla voit suoristaa nurmikkosi reunat ja saat vaikka perennat omiksi saarekkeikseen. Myös haljenneet laatat ja pienetkin palaset voidaan käyttää.. Nyt siis kaikki kylpyhuoneen, keittiön ym. laatat esiin!

Tarvitset: Ylimääräiseksi jääneitä laattoja haluamasi reunustuksen pituuden verran

Työkalut: lapio, vasara, kaksi puutikkua ja lankaa

Suunnittelu: tee haluamastasi lopputuloksesta ruutupaperille piirros ja mieti, mitkä värit sointuvat toisiinsa parhaiten. Laatat on tarkoitus "lyödä pystyyn" nurmikon reunoille, joten varmista ennen työhön ryhtymistä, jäikö laattoja riittävästi koko pituudelle. Voit myös tehdä lisää reunuslaattoja katkaisemalla suurimpia laattoja osiin.

Aloitus: Naputa puutikut nurmikon reunaan, käsiteltävän alueen päihin. Varmista, että tikut ovat suorassa. Kiinnitä lanka tikusta tikkuun jolloin saat suoran linjan laattojen asennusta varten.

Laattojen asettelu: Koputa laatat vasaralla maahan niin, että kiinnittämäsi lanka jää laattojen ulkoreunalle. Tarvittaessa voit kaivaa maata pois uuden reunuksen tieltä ja näin saat uutta ilmettä pihallesi. Reunuksen valmistuttua poista tikut ja lanka ja siisti mahdolliset roskat pois. Muista myös hyödyntää mahdolliset lasitiilet!

ja näin näppärästi syntyivät uudet reunuslaatat!
ja näin näppärästi syntyivät uudet reunuslaatat!
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20077_5687.jpg
3 Rakennussuunnittelu
3.2 RakennusvaiheKukin meistä tekee lähes päivittäin sopimuksia, useimmiten huomaamattaan. Sopimukset syntyvät lähes puheitta, lähinnä päivittäiset kohteliaisuudet vaihdetaan; hei, kiitos ja näkemiin. Kirjallisen rakennusurakan tekemistä ei voi kuitenkaan verrata päivittäistavaroiden ostamiseen ilman kirjallista sopimusta. Sopimuksen tekemiseen ei voi suhtautua ylimalkaisesti. Se on asiakirja, joka kertoo, mitä molemmat osapuolet ovat tarkoittaneet sopiessaan rakentamisesta.
20239_83103.jpg
Pienestä, olkilevystä rakennetusta ja hyvän olon minimökistä on moneksi
Tässä yhteydessä minimökillä tarkoitetaan KÄRG Cabinia, jonka tarina alkoi seitsemän vuotta sitten, kun virolainen Germo Karro halusi suunnitella Tallinnan Weekend Festivalin leirintäalueelle siirrettäviä majoitusmökkejä. Lopputuloksena oli kuusi kappaletta kuusikulmaisia, olkilevystä valmistettua mökkiä. Mökit eivät kuitenkaan koskaan päässeet festivaaleille majoituskäyttöön, sillä tapahtuma jouduttiin perumaan viime hetkillä.
202111_73509.jpg
Uuden tulisijan hankkiminen - näin ostomatka etenee
Uuden takan hankkiminen vanhan takan tilalle tai ylipäätään takan hankkiminen, jos sitä ei ennestään ole tai sille ei ole edes hormia valmiina.Mistä lähtisi liikkeelle? Miten onnistuisi helpoiten hankinnassa? Ja millainen takka olisi sopivin?Mielessäsi pyörii varmasti monenlaisia kysymyksiä ja todennäköisesti olet jo pidemmän aikaa katsellut sopivaa takkamallia sekä vertaillut erilaisia malleja keskenään. Suunnitteluvaihe onkin yksi tärkeimmistä vaiheista takkaprojektissa. Takan valinnassa ratkaisevat makuasiat, käyttötarkoitus, käytettävissä oleva tila ja budjetti. Takkaunelmasi voidaan toteuttaa, vaikka kodissa ei olisikaan entuudestaan takkaa tai edes takkavarausta. Takan voi silti tehdä, kunhan sille löytyy oikea paikka.
20198_59262.jpg
Etäkäytettävä pesukoneventtiili
Muuten hyvä ja toimiva hana, muttei pesukoneventtiiliä? Oraksen pesukoneventtiili on tuotesarjasta riippumaton, ts. sitä voidaan käyttää minkä pesuallashanan tai keittiöallashanan kanssa tahansa. Oras älykäs pesukoneventtiili sisältää älykkään painonapin, ohjausyksikön ja elektronisen venttiilin. Painonappi on etäohjattu, joten sitä ei tarvitse sijoittaa venttiilin välittömään läheisyyteen. Pesukoneventtiili on helppo asentaa, tasoon ei tarvitse porata reikiä!
20192_56200.jpg
Totta vai tarua: Kiertoilmatakka, joka on aidosti varaava?
Yleensä kiertoilmatakka ei varaa lämpöä, vaan sen lämmitysteho perustuu nopeaan lämmöntuottoon. Tulikivi kuitenkin tunnetaan varaavien vuolukivitakkojen valmistajana, joten ei yllätä, että Tulikiven kiertoilmatakat sekoittavat tätä perinteistä pakkaa. Aidosti varaava kiertoilmatakka on siis totta.Tulikiven Pielinen-takkamallisto koostuu useammasta pienikokoisesta kiertoilmatakasta, jotka sopivat monipuoliseen lämmittämiseen – myös mökille.
20143_38532.jpg
Pinnoita vanha lattia väritasoitteella
weber.floor CASADesing on ilman erikoistyövälineitä levitettävä pinnoite betoni-, klinkkeri-, rakennuslevy-, tasoitepinta- tai parkettilattioille. Pinnoite soveltuu lopulliseksi lattiapinnaksi olohuoneisiin, makuuhuoneisiin, keittiöihin, kodinhoitotiloihin... CASA sopii erityisesti lattioihin, joilta vaaditaan erityistä suoruutta tai joihin kohdistuu kevyt tai keskiraskas rasitus.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton