• Etusivu
  • Palvelut

Louhinta- räjäytys- ja kaivosalan konsultoinnit ammattitaidolla

Rakentajan toimitus
Julkaistu 03.02.2016
20162_45281.jpg

Kalliotekniikka Consulting Engineers tarjoaa louhinta- räjäytys- ja kaivosalan konsulttipalveluja 40 vuoden ja yli 7000 toimeksiannon kokemuksella. Toimialaan kuuluu mm. louhinta-, tiivistys- ja paalutustyömaiden tärinämittaukset, räjäytystöiden valvonta, ympäristöselvitykset, kiinteistökatselmukset, tarkkavaaitukset ja radonmittaukset. Kalliotekniikan kanssa säästät projektin kokonaiskustannuksissa, pysyt aikataulussa, suojaudut aiheettomilta syytöksiltä ja estät vahinkojen syntymisen.

Ympäristöselvitykset

Ennen louhintatöiden aloittamista kannattaa teettää ympäristöselvitys, jonka avulla työnaikaisilta, kalliilta vahingoilta voidaan välttyä. Ympäristöselvitys antaa myös hyvän pohjan ja reunaehdot urakkalaskennalle.

Ympäristön työtä rajoittavien tekijöiden vaikutusten määrittämiseksi tulisi jo suunnitteluvaiheessa tehdä ympäristön ennakkoselvitys.

Kiinteistökatselmukset

Kiinteistökatselmus toimii sinun todisteenasi ja oikeusturvanasi räjäytys-, paalutus- ja täräytystyön tai muiden tärinää aiheuttavien töiden aiheuttamista todellisista muutoksista ympäröivissä kiinteistöissä.

Kiinteistökatselmointi on kaksivaiheinen prosessi, jossa kiinteistöt ja niiden rakenteet tarkistetaan, tulokset kirjataan ja lopuksi räjäytystyön jälkeen käydään kohteet läpi ja kirjataan mahdolliset muutokset.

Räjäytystöiden valvonta

Räjäytystyömaan asiallinen valvonta edesauttaa hankkeen kokonaistaloudellisessa toteutuksessa vaatimalla pitämään aikataulut ja ohjaamalla tekemään laadukasta jälkeä. Räjäytystyön valvojana tai johtajana Kalliotekniikka katsoo ennen räjäytyksiä, että normeja ja säädöksiä noudatetaan

20162_45282.jpg

Radonmittaukset

Radonmittauksilla selvitetään rakentamattoman maan radonluokka ja radonaktiivisuus sekä niiden vaikutus rakentamistapaan. Mittaus tehdään imemällä maaperästä metrin syvyydestä huokoisilmaa tyhjiökammioon ja analysoimalla se.

20162_45283.jpg

Esimerkkejä toimeksiannoista:

  • Vuosaaren satama
  • Kampin keskus (Helsinki)
  • OL3 ydinvoimala
  • Rautatietunneli Helsinki-Kerava
  • Ateneumin taideteosten tärinäeristys
  • P-Hämpin parkkihalli (Tampere)
  • Länsimetro (Helsinki-Espoo)
  • One World Trade Center (New York)
  • Sataman syvennys (New Jersey)
Palvelut
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200611_637.jpg
Tee Se Itse - vihta tai vasta
Keskusoksaksi valitaan suora, pitkä oksa, josta karsitaan haarat pois. Sen ympärille asetellaan oksia siten että latva pysyy tasaisena. Jos latva on epätasainen, tuntuu vihtominen piiskaniskuilta. Yksi tykkää lättänästä mallista, toinen haluaa pyöreän kukkakimpun.VINKKI: Sekaan voi myös sitoa yrttejä (esim. peltosauniota eli saunakukkaa), jolloin se tuoksuu vielä paremmalta!
20229_79639.jpg
Hirsitalon hyvän sisäilman salaisuus: ilmanvaihto sekä puun ominaisuudet
Hirren hyvä ominaisuus eli ilmankosteuden tasapainottaminen yhdistettynä toimivaan koneelliseen ilmanvaihtoon, tekee hirsitalon sisäilmasta erityisen hyvän hengittää. Honka Lux -hirsihuvilan rakentanut Timo Äkräs valitsi Vallox ilmanvaihdon, koska se on laadukas ja sen avulla voi maksimoida maalämmön energiatehokkuuden.
14_P_18505.jpg
Tulipalossa on osattava toimia oikein
- Pelastussuunnitelma voi ratkaista kohtalosiTulipalon ensi hetkestä alkaen huonetilaan syntyy tappavan myrkyllistä palokaasua, joka on tultakin vaarallisempaa. Palon alkamisesta on vain pari, kolme minuuttia aikaa pelastautua. Etukäteen laadittu ja harjoiteltu pelastussuunnitelma auttaa välttämään henkilövahinkoja ja helpottaa sammutustöiden käynnistymistä - myös omakotitalossa. Tulipaloissa on tänä vuonna kuollut 35 ihmistä maaliskuun loppuun mennessä. Heistä 20 kuoli pientalopaloissa.Pelastussuunnitelman tekeminen omakotitaloissa on asukkaiden omalla vastuulla, mutta niin on useimmiten myös pelastautuminen, johon on palon alkamisesta aikaa vain pari, kolme minuuttia. Pelastuslaitos ei ehdi paikalle tässä ajassa. Pelastussuunnitelman laatiminen ja erityisesti harjoitteleminen on siis perusteltua ja suorastaan välttämätöntä, jos haluaa varmistaa pelastumisensa tulipalosta.
20199_59963.jpg
Testaa, miltä tiiliseinäsi näyttäisi
Tiilitekstuuri-työkalukalulla voit testata, miltä talosi julkisivu näyttäisi erivärisillä tiilillä tai saumaväreillä. Tiilitekstuurin avulla näet helposti limityksen vaikutuksen talon ilmeeseen tai saumavärin ja tiilen yhteensopivuuden. Myös sauman paksuuden vaikutuksen ulkonäköön näet kokeilemalla eri vaihtoehtoja. Tiililadontakuvan voi myös tallentaa 3D-mallinnokseksi.
20204_64132.jpg
Remonttivastuusta taloyhtiöissä
Asunto-osakeyhtiössä ilmenee varsin usein epätietoisuutta siitä, kuuluuko huoneistoissa, ja erityisesti niiden kosteissa tiloissa, tehtyjen remonttien kustannukset taloyhtiölle vai osakkaalle tai osittain kummallekin.
20239_83063.jpg
Käyttövesijärjestelmä
LVI-suunnittelulla on aivan oma merkityksensä kestävien ja turvallisten ratkaisujen aikaansaamiseksi. Kosteusvaurioiden mahdollisuus tulee minimoida jo rakennusvaiheessa, samoin kunnostuksen yhteydessä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton