• Etusivu
  • Talo

Monipuolinen ja kustannustehokas FF-EPS lämmöneristelevy

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Finnfoam Oy
Päivitetty 24.01.2023
201510_44553.jpg

FF-EPS-levy on mahdollista saada myös isolla ristiurituksella, jolloin urituksen tarkoituksena on toimia tuuletuskanavistona.

Finnfoam

toi markkinoille vuoden 2013 lopulla aivan uudenlaisen harmaan FF-EPS lämmöneristyslevyn. Uuden valmistusmenetelmän ansiosta erityisesti seinien sekä kattojen eristämiseen tarkoitettu ja suunniteltu FF-EPS tarjoaa tehokkaan eristysominaisuutensa lisäksi myös kustannustehokkaamman ratkaisun. Uusi teknologia mahdollistaa paremman lämmöneristyskyvyn suhteessa tiheyteen – näin syntyy parempi eristyskyky kevyemmillä levyillä.

Materiaalina polystyreeni

Kuten Finnfoamin eristeet, on myös FF-EPS:n materiaalina polystyreeni. Eroavuus eristeiden välillä löytyy täysin erilaisesta valmistusmenetelmässä, kun Finnfoam on suulakepuristettua ja EPS paisutettua polystyreeniä. FF-EPS lämmöneristyslevyä valmistetaan ainoastaan harmaana eli grafiittia sisältävästä raaka-aineesta, sillä saavutettu eristyskyvyn parannus korvaa kalliimman raaka-aineen aiheuttamat kustannukset. Valkoiseen EPS-eristeeseen verrattuna harmaa eriste on nimittäin eristyskyvyltään 16 -25 % parempi.

FF-EPS levyjen tuotevalikoimaan kuuluu FF-EPS 100 kPa, jossa eristelevyn paksuudet ovat välillä 85–200 mm sekä erityisesti seinien ja kattojen eristämiseen suunniteltu FF-EPS 60 kPa, jossa paksuudet ovat välillä 100- 400 mm.

Monipuolinen levy eristämiseen

FF-EPS 60 kPa -eristelevy on mahdollista asentaa niin betoni- kuin puurunkoon. Levyn ulkopinta voidaan verhoilla puujulkisivulla. Myös rappaus suoraan levyn pintaan onnistuu silloin, kun levy on vanhennettu. EPS onkin esimerkiksi Keski-Euroopassa yleisin seinien lämmöneristemateriaali, jossa sen pintaan yleensä rapataan.

Levyjen kiinnittäminen betonipintaan tapahtuu käyttäen joko sementtilaastia tai PU-liimavaahtoa levyjen liimaukseen. Kiinnitys kannattaa varmistaa käyttäen muutamaa mekaanista kiinnikettä. FF-EPS-levy on erinomainen ja kustannustehokas ratkaisu esimerkiksi vinoihin yläpohjiin sekä tasakattoihin.

FF-EPS-levyn reuna on lukkopontattu.
FF-EPS-levyn reuna on lukkopontattu.

Levyn reunan ollessa lukkopontattu, voidaan haluttu eristepaksuus toteuttaa yhtenäisenä ja tiiviinä vain yhdellä eristekerroksella. EPS:n vesihöyrynvastus ei kuitenkaan ole riittävän suuri, että se toimisi höyrynsulkuna, joten sisäpintaan asennetaan höyrynsulkulevyksi 50mm Finnfoam tai FF-PIR polyuretaanieriste. 0,09 u-arvo saavutetaan esimerkiksi 50mm Finnfoam + 300 mm FF-EPS-rakenteella.

Koska FF-EPS ei kestä routaeristeeseen kohdistuvaa sulatus-jäädytysrasitusta vettymättä, se ei sovellu käytettäväksi routaeristeenä. Sulatus-jäädytyskestävyystesti osoittaa routaeristeen pitkäaikaiskestävyyden. Routaeristykseen on suositeltavaa käyttää Finnfoam F-300 ja F-200-eristeitä.

Info

Info

  • FF-EPS-levyt on valmistettu polystyreenistä. Levyjen käyttökohteita ovat alapohjat, seinät ja yläpohja.
  • Levykoko 1200 x 600 mm ja paksuus 85 – 400 mm.
  • Lukkopontattu reunaprofiili estää kylmäsillan syntymisen tiiviiseen eristekerrokseen.
  • FF-EPS eristelevyn toinen puoli on ristiuritettu. Urituksen tarkoitus on parantaa tartuntaa esimerkiksi betonivaluun. FF-EPS-levy on mahdollista saada myös isolla ristiurituksella, jolloin urituksen tarkoituksena on toimia tuuletuskanavistona.
  • FF-EPS ei sovellu routaeristeeksi
Finnfoam Oy
Talo
seinät
eristys
yläpohja
lämpöeristys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20183_52060.jpg
Näistä kolmesta lämmöneristeestä löytyy sopiva
Lämmöneristyksen käyttökohteet ja vaatimukset vaihtelevat, mutta muutama asia ei muutu: aika on rahaa, jokaiselle rakenteelle on olemassa oikea optimaalinen lämmöneriste ja laatu ratkaisee. Kotimainen Finnfoam vastaa näihin vaatimuksiin: homehtumattomien lämmöneristeiden tuoteperhe tarjoaa kuhunkin käyttökohteeseen juuri oikean eristeen.
20203_63590.jpg
Materiaalitehokkuus on ympäristöystävällisyyttä
Vertailtaessa eri materiaalivaihtoehtojen hiilijalanjälkiä, täytyy aina ottaa huomioon rakennusten koko elinkaari ja tehdä vertailu rakennustasolla, koska pienen osa-alueen optimointi ei yleensä johda parempaan lopputulokseen.
20224_77599.jpg
Säästä talosi energiakuluissa - huolehdi eristämisestä
Energian hinta on noussut yllättävästi viime vuosina ja piikkejä on odotettavissa tulevaisuudessakin. Esimerkiksi sähkön osalta Euroopassa ennakoidaan kallista vuotta. Hintojen nousuun kannattaakin varautua energiatehokkuudella. Eristäminen säästää selvää rahaa, auttaa varautumaan muutoksiin ja vähentämään ilmastohaittoja.
20239_83139.jpg
Viisi seikkaa, miksi puukuitueristettä kannattaa harkita kodin eristeeksi
Tämän päivän rakentamisessa arvostetaan erityisesti luonnonmukaisuutta sekä vastuullisuutta. Valinnat tehdään tietoisesti ja harkiten, sillä harva rakentaa tai remontoi useaa kotia elämänsä aikana. Ympäristön turhaa kuormittamista pyritään välttämään ja mahdollisuuksien mukaan valitsemaan tuotteita, joiden raaka-aineet ovat uusiutuvia. Nykyisin kiinnitetään selvästi enemmän huomiota rakennusmateriaaleihin sekä niiden ominaisuuksiin. Viime vuosien rakentamisen eräänlaisena positiivisina trendeinä ovat nousseet esille erityisesti energiansäästö sekä eristämisen tärkeys.Vertailun vuoksi keräsimme yhteen viisi seikkaa, miksi puukuitueristettä kannattaa harkita tosissaan eristysvaihtoehdoksi.
20172_48235.jpg
Remontoi kotisi energiatehokkaaksi
Vanhan talon nykyaikaistaminen energiatehokkaaksi vaatii korjaustoimenpiteitä erityisesti lämmöneristyksen osalta. Ulkovaipan tiiveys on keskeisessä osassa, kun halutaan vähentää energiakulutuksen tarvetta. Uusittu lämmöneristys, ikkunat ja ovet parantavat rakennuksen energialuokkaa ja laskevat siten asumiskustannuksia. Eri aikakausien "tyyppitaloille" on olemassa omat korjausratkaisunsa.
20176_49428.jpg
Lisäeristyksen muistilista
Lisälämmöneristyksellä saadaan tarvittaessa vanhat rakenteet jopa vastaamaan nykyisiä vaatimuksia ja samalla säästämään energiaa sekä takaamaan viihtyisän sisäilman. Rakennuksen viihtyisyyttä onkin taloudellisesti kannattavinta parantaa lisäeristyksellä. Lisäeristys ja rakenteiden tiivistäminen ISOVER-eristeillä maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa pienentyneinä lämmityskuluina. Lisäksi asumisviihtyisyys paranee huomattavasti kun rakenteet pysyvät lämpiminä, eikä huoneissa vedä. Lue, mitä ennen lisäeristystä kannattaa tehdä, jotta lopputulos on taatusti toimiva ja turvallinen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton